Nieuwe DS Lite bevat inferieure schermen

De nieuwe rood/zwarte DS Lite die Nintendo onlangs in Amerika uitbracht, blijkt inferieure schermen te bevatten. Mogelijk bevatten ook andere nieuwe exemplaren deze schermen met lagere kwaliteit. Het is jammer dat Nintendo er voor gekozen heeft deze minder goede schermen te gebruiken, omdat de DS Lite juist geroemd werd vanwege de sterk verbeterde schermen ten opzichte van zijn voorganger de DS.

Het verschil tussen het oude en het nieuwe model is duidelijk te zien op onderstaande foto. Op het eerste gezicht lijkt het alsof het om de helderheid zou gaan, maar dat is niet het geval. De inkijkhoek is het grote probleem en deze schuine foto van beide machines onder dezelfde hoek laat het verschil duidelijk zien. Juist voor een portable apparaat als de DS Lite is het belangrijk om een grote inkijkhoek te hebben, aangezien het apparaat nogal vaak onder vreemde hoeken gebruikt kan worden. Bovendien is het bij de DS zo dat de dubbele schermen er ook voor zorgen dat je nogal vaak niet helemaal recht van voren er tegen aan kijkt.


De test laat duidelijk het kwaliteitsverschil van de beeldschermpjes zien.

Een tweede probleem is de ghosting van het nieuwe scherm. Dit effect treedt het meest op bij spellen met heldere kleuren.

Nintendo heeft nog niet gereageerd op de situatie, maar het vermoeden gaat dat het gaat om een kostenbesparing. De nieuwe schermen lossen in elk geval niet de problemen met de gele tint die sommige DS Lites op het onderste scherm hebben op, want ook daar zijn alweer problemen mee gemeld in combinatie met de nieuwe schermen.

Sannr herschreef zelf dit hele bericht voor ons. Ontzettend bedankt Sannr!