Drie kopietjes ruilen tegen een origineel

Wie nu al naar boven aan het rennen is om al z'n ali-illegali schijfjes bij elkaar te zoeken en in te gaan leveren heeft even pech... je woont namelijk in het verkeerde land. Daarvoor zal je in China moeten zijn. Om precies te zijn in de stad Nanjing, waar de lokale autoriteiten zich hard inzetten tegen de verkoop van illegale kopiën van games en nieuwe speelfilms. Ook worden straathandelaars nauwlettender in de gaten gehouden en moeten zij de verkoop van originele dvd's verhogen. Dit project, waarbij men dus drie kopiën tegen één origineel kan ruilen zal naar alle waarschijnlijkheid een dure grap gaan worden.

Dit werd al snel duidelijk toen een bepaalde verkoper aan kwam zetten met 20.000 illegale schijfjes, en even later weer vertrok met ongeveer 7.000 originele. De financiering van het project loopt deels via een private onderneming, het grootste gedeelte wordt echter door de stad zelf opgehoest. China heeft zichzelf opgelegd meer aandacht aan de schending van copyrights te gaan schenken. Waarschijnlijk nadat de Verenigde Staten en bedrijven als Microsoft dit probleem al meerdere malen onder de aandacht heeft geprobeerd te brengen bij de Chinese overheid.

Hoe succesvol deze campagne zal zijn en wat het zal gaan kosten blijft nu de vraag. Als ze goud weg gaan geven voor oud ijzer, zal de productie van het oude ijzer nog wel even doorgaan.