Reservoir Dogs "te gewelddadig"

The Association of Chief Police Officers, de Britse vakbond voor politiemensen, heeft zich uitgesproken over Reservoir Dogs, het spel dat gebaseerd zal zijn op de gelijknamige film.

De woordvoerder van deze organisatie denkt dat de game geweld tegen politiefunctionarissen zal aanwakkeren. En dat terwijl geweld tegen politiemensen al steeds verder toeneemt.

"It sends out the message that the police and authority figures are there to be targeted and dispatched, desensitises people to the idea of killing and undermines normal moral values"

Het spel heeft van The British Board of Film Classification, die ook de leeftijdsclassificering van games verzorgt, een 18-rating gekregen. Desgevraagd liet een woordvoerder weten dat het spel niet grover of gewelddadiger is dan andere spellen met een 18-rating.

Het is de tweede keer dat Reservoir Dogs onder vuur is komen te liggen, in Australië is het spel uit de schappen gehaald omdat het te gewelddadig is. Ondanks deze tegenslagen zal Reservoir Dogs gewoon in Europa uitkomen deze herfst voor PC, PS2 en Xbox.