Animal Crossing: Wild World multiplayer details

Nintendo heeft wat meer details bekend gemaakt over de multiplayer mogelijkheden van Animal Crossing: Wild World op de Nintendo DS.

Er zijn 2 manieren om multiplayer te spelen. Ten eerste "ad-hoc" tegen iedereen die met z'n DS in de buurt is, en ten tweede online via Nintendo WiFi.

De eerste multiplayer mode is een lokale multiplayer en werkt met iedereen die binnen bereik van jouw DS is. Dit werkt met maximaal 4 spelers tegelijk waarbij 1 iemand "server" moet spelen door zijn town open te stellen voor anderen. Op deze manier kunnen maximaal 3 andere mensen dus in een andere town rondlopen. Communiceren met elkaar kan door middel van text en emoticons. Overigens heeft iedereen hier een eigen cartridge voor nodig.

Eenmaal in een andere stad kan je allerlei dingen doen, onder andere vissen, brieven aan bewoners schrijven, winkelen en bomen omhakken. Ook kunnen er allerlei dingen gebeuren terwijl je in een andere stad bent (of er iemand anders in jouw stad is). Zo kan maximaal 1 persoon verhuizen naar een andere stad, er kan brievenpost aanspoelen met berichten uit andere steden, of er kunnen sterrenstelsels in de lucht verschijnen die gemaakt zijn door iemand uit een andere stad.

Anders dan de lokale multiplayer zal je via de Nintendo WiFi verbinding alleen kunnen spelen als jij en je medespeler elkaars naam registreren. Dit kan of in lokale mode gebeuren, of de key op te geven van de andere speler. Een key krijg je als je je spel registreert bij Nintendo's WiFi service.