PC voeding van 1000 Watt

Superhoge resoluties en optimale snelheid willen we allemaal wel op onze computers. Dat vraagt natuurlijk ook om een goede voeding.

Enermax, producent van pc voedingen in Taiwan, heeft op de Games Convention in Leipzig (Duitsland) de 1000 Watt Galaxy voeding geïntroduceerd.


Powerrrrr!

Het is nog een prototype. in oktober verwacht Enermax de voeding op de markt te brengen. Prijzen zullen tussen de 200 en 300 euro zijn.

De voeding levert 18 Ampère stroom op 4 12-Volt lijnen. Het ding is 3,5 kilo zwaar en 25 centimeter lang. Bij sommige computerkasten kan dit een probleem gaan opleveren voor je optische drives.

De voeding is ontworpen voor de meest zware computer configuraties met twee processors (bijvoorbeeld Xeons of Opterons), twee grafische kaarten, etc. De gangbare moderne aansluitingen zijn aanwezig op de voeding, inclusief de nieuwe ATX 2.8 12 Volt aansluitingen. Ook twee aansluitingen voor grafische kaarten zijn aanwezig. De efficiëntie van de voeding is 70 procent, wat betekent dat bij maximale belasting de voeding 1400 Watt uit het stroomnet zal trekken.

Je energieleverancier gaat van je houden, maar met een paar mooie SLI videokaarten erbij ben je misschien alvast wel voorbereid op de nieuwe Unreal Tournament