GTA: SA wederom onder vuur

Een 85-jarige vrouw die GTA: San Andreas had gekocht voor haar veertien jaar oude kleinzoon, neemt gerechtelijke stappen tegen Take-Two vanwege de omstreden Hot Coffee content.

Volgens de Associated Press is de bejaarde Florence Cohen uit New York zo kwaad over de verborgen escapades van CJ dat ze een zaak heeft aangespannen tegen Take-Two. Ze klaagt Take-Two aan voor foute, misleidende en bedrieglijke praktijken. De vrouw zegt dat ze dit niet alleen voor zichzelf doet, maar voor alle Amerikaanse consumenten.

De kleinzoon van mevrouw Cohen is veertien, wat theoretisch gezien bij voorbaat al betekent dat het 'M-rated' San Andreas niet geschikt is voor de ogen van de minderjarige. Daarom gooit de vrouw het over een andere boeg en voert als hoofdargument aan dat een 17+ game wel geschikt zou zijn voor haar kleinzoon, maar een 18+ game niet.

Advocaat Laurence D. Paskowitz die de zaak behandelt is van mening dat ouders gewoon geen games voor hun kinderen moeten kopen waarop de 'Adult Only' rating van toepassing is. Volgens hem is het ook de taak van Take-Two om te zorgen dat de game niet meer in handen valt van minderjarigen en vindt hij dat het bedrijf geld terug moet geven aan minderjarige kopers.

Hier houdt overigens het SA-drama nog niet op voor vandaag. In een andere ontwikkeling is de Federal Trade Commission's Division of Advertising Practices bezig met een onderzoek naar de reclamecampagne rond de game. Iets waar Take-Two haar volledige medewerking aan geeft.

De publisher gaf zelf het volgende commentaar.

"[...]
Rockstar Games and Take Two Interactive regret that consumers may have been exposed to content that was not intended to be accessible in the playable version of Grand Theft Auto: San Andreas.
[...]
Going forward, the company will refine the process by which it edits games and will enhance the protection of its game code to prevent such future modifications.
[...]"