President Sega America praat over Revolution

In de laatste editie van Nintendo Power staat een uitvoerig interview met de president van Sega of America, Simon Jeffrey. Hij praat onder meer over de Revolution en welke steun Sega graag wil geven aan deze console van Nintendo.

Simon Jeffrey denkt dat Nintendo-fans erg lijken op de Sega-fans van vroeger. Ook de filosofie van de bedrijven is volgens hem bijna hetzelfde. Alleen daarom al zal Sonic altijd op een Nintendo-console verschijnen.

Hij zegt ook dat Sega graag weer met Nintendo wil samenwerken met het ontwikkelen van nieuwe games voor de volgende generatie. Hoewel er nog niets is afgesproken, zou een samenwerking voor bijvoorbeeld de next-gen F-Zero te bespreken zijn.

Jeffrey meldt ook dat hij echter nog niets weet van de Revolution. Vrijwel alle ontwikkelaars en uitgevers hebben nog geen idee wat de console van Nintendo is en gaat doen. Dat betekent niet dat Sega niet geïnteresseerd is. Hoewel het bedrijf nog niets heeft aangekondigd voor de Revolution, is het wel aan het kijken welke franchises ze op welke console kan laten verschijnen. Bovendien is Sega erg gecharmeerd over het download-systeem van de Revolution. Sega zal graag klassieke titels aanbieden via deze service, mits Nintendo daar permissie voor geeft. Het lijkt nog niet zeker of ontwikkelaars naast Nintendo hun klassiekers mogen uitgeven via het download-systeem.

Jeffrey is echter onzeker over de third-party support voor de Revolution. Games voor de Revolution ontwikkelen zal goedkoper worden dan voor de PlayStation 3 en Xbox 360, maar het 'revolutionaire' aspect van de console kan ervoor zorgen dat de Revolution veel ports en dus veel games zal mislopen.