Ubisoft behaalt gezond resultaat

Ubisoft heeft aangekondigd dat de halfjaarlijkse resultaten aanleiding ertoe gegeven hebben om de financiële doelen voor het financiële jaar 2005-2006 te verhogen. Ubisoft heeft in de laatste financiële periode haar marktaandeel namelijk weten te vergroten, waardoor het de op één na grootste onafhankelijke publisher is geworden in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Canada en de VS.

De totale verkopen in het kwartaal dat eindigt op 30 juni kwamen uit op 45 miljoen Euro. De verwachte verkopen voor het eerste half jaar worden geschat op 155 miljoen Euro, wat een stijging van 20 procent betekent ten opzichte van het financiële jaar 2004-2005.

Ubisoft schrijft het succes toe aan de sterke marktpositie van de Nintendo DS, waarvan Ubisoft de grootste onafhankelijke publisher is in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Canada en de VS. Ubisoft gaf tenslotte nog aan dat dertien van haar ontwikkelstudio's actief op zoek zijn naar nieuw personeel. Dit staat los van de 170 medewerkers die dit jaar erbij zijn gekomen, waarmee het totaal op dit moment op 2400 medewerkers staat.