Age of Conan - Hyborian adventures aangekondigd

Funcom, bekend van Anarchy Online en The Longest Journey, heeft vandaag aangekondigd te werken aan Age of Conan - Hyborian adventures. Het spel moet een bijzondere mix worden tussen singleplayer story-driven RPG en Actie-MMORPG. Hoe die mix precies in zijn werk zal gaan is nog niet helemaal duidelijk.

Het spel speelt zich af in de wereld van Conan, een wereld vol mythische figuren, wrede goden en verloren beschavingen. Conan de Barbaar is koning van Aquilonia, maar zijn koninkrijk staat op instorten. Iedere man en iedere vrouw onder zijn bewind moet zich in de donkere wereld vol magie en gevechten staande zien te houden en zijn of haar eigen pad naar de toekomst banen.

Het spel beschikt over een uniek vechtsysteem gebaseerd op de "Real Combat" engine. Funcom licht toe dat dit een multi-point melee systeem is waarmee de speler een wapen in realtime kan richten alvorens ermee te slaan. Hierdoor moet het gevoel dat de speler echt op een slagveld staat versterkt worden. Ook is het mogelijk je eigen gevechtsgroepen samen te stellen uit zowel NPCs als andere spelers. In het multiplayer-gedeelte kan je ook gildes vormen en gezamelijk een kasteel belegeren.

Game Director Gaute Godager: "Ik ben altijd al een enorme fan geweest van Conan en zijn Hyborian wereld, en met het sturing geven aan dit spel komt er een droom van me uit. We proberen echt om hier de ultieme verbeelding van Conans wereld van te maken en we stoppen het vol met dingen die je nog nooit eerder in een online wereld gezien hebt. Heb jij nooit de behoefte gevoeld om aan het eind van een single-player RPG je karakter door te laten leven en te laten samenwerken met medereizigers? Om hem een nog grotere wereld binnen te laten stappen? Hier krijg je die kans, de kans om een RPG te spelen die draait om jou, jouw keuzes, jouw karakter, en als je wint - dan kan je die overwinning delen op een veel grotere schaal."

Uiteraard worden nadere details over dit spel op de komende E3 bekend gemaakt. De eerste screenshots zijn al wel te vinden op de officiële site van het spel. Age of Conan - Hyborian Adventures maakt deel uit van een samenwerkingsactie tussen 45 bedrijven om Conan dè fantasy license van 2006 te maken. Een Warner Brothers-film, een Swordplay Entertainment anime-film, strips van Dark Horse Comics, boeken van Penguin, spelfiguurtjes van McFarlane Toys en een uitgebreid assortiment van merchandise moeten Conan wereldwijde faam brengen.