Launch PSP "degelijk"

De eerste Amerikaanse consoleverkoopcijfers van maart druppelen binnen, waarbij bekend is geworden dat van de PlayStation Portable in haar lanceringsmaand 620.000 eenheden verkocht zijn. Deze aantallen rechtvaardigen de voorlopige conclusie van analisten dat Sony's lancering "degelijk, maar niet spectaculair" is verlopen, aangezien Sony één miljoen eenheden uitgeleverd had aan de detailhandel.

Op het gebied van software zijn er 1,1 miljoen eenheden verkocht. Normaal gesproken is de 'attach rate' van een console veel meer dan 2 games op één console. Online berichten melden dat Sony's Twisted Metal: Head On het meest verkocht is met ongeveer 120.000 stuks, alhoewel EA's Need For Speed Underground: Rivals meer heeft opgebracht en daarbij nét iets minder verkocht heeft vanwege een hogere prijs. Untold Legends heeft rond de 100.000 eenheden verkocht en ook puzzelaar Lumines deed het goed, aangezien het Ridge Racer (veel te weinig voorraad) en Tony Hawk' Underground 2: Remix voor bleef.

De PS2 was in maart de op één na meest-verkopende console met een gezonde 495.000 units die verkocht zijn in maart. Daarmee lijkt Sony de voorraadcrisis van kerstmis helemaal boven te zijn gekomen. De voorraadsituatie van de Xbox lijkt verergerd te zijn, met slechts 227.000 verkochte units in maart, zonder enige aanwijzing dat de situatie zal verbeteren op tijd voor de aankomende lancering van de opvolger van de Xbox die aan het einde van dit jaar gepland staat.

De verkopen van de GameCube stonden in de maand maart op 94.000 eenheden en het formaat lijkt alle momentum verloren te zijn in de VS. Gegevens voor de Nintendo DS waren minder gedetailleerd, waar alleen het cijfer 428.000 beschikbaar was voor de totale verkopen tussen januari en maart. Het lijkt er echter op dat de Nintendo DS op het moment goed genoeg in de markt ligt om te groeien.