Project X aangekondigd

De laatste tijd horen we wel vaker over nieuwe gamesdevelopers in Midden- en OostEuropa. Stardev Studio is opgericht in 2003 in Serajevo (Bosnië-Herzegowina) en heeft aangekondigd bezig te zijn met een FPS. Het spel draagt voorlopig de werktitel "PROJECT: X" en zal een moderne, innovatieve first-person shooter worden.

Het team heeft zijn eigen 3d rendering engine ontwikkeld en hoopt snel de eerste beelden van het spel te kunnen laten zien. "We zijn erg opgewonden hierover, PROJECT: X is echt een innovatieve nieuwe FPS met ontzagwekkende graphics en geavanceerde gameplay mechanics", verklaarde de oprichter van Stardev Studio, Mato Kapetanovic.

Dragan Medencevic, marketing manager, voegde daar aan toe: "Met PROJECT: X willen we gamers over de hele wereld laten zien dat Bosnië-Herzegowina ook geweldige developers kan hebben. Er komen de laatste tijd veel indrukwekkende first-person shooters uit Oost-Europa, maar tot nu toe nog niks uit Bosnië-Herzegowina. Daar komt nu een einde aan. PROJECT: X zal de lat hoger leggen".

Meer details zullen later bekendgemaakt worden. PROJECT: X zou begin 2006 op de PC moeten uitkomen in Bosnië-Herzegowina en later in de rest van de wereld. Een netcode core is in ieder geval al af en werkt op de LAN binnen de studio.