Hardware PSP is klaar voor gebruik

Ken Kutaragi, CEO van Sony, heeft gisteren in een persconferentie bekend gemaakt dat de hardware van de PSP helemaal af is. Ook heeft hij in datzelfde bericht gezegd dat Sony van plan is om de PSP nog dit jaar te lanceren.

Sony wil verder nog helemaal niks kwijt of de precieze datum en prijs van de PSP. Het gerucht dat de PSP 33,000 Yen (244 euro) zal gaan kosten wordt door Sony afgedaan als pure speculatie. Op de Tokio Games Show die morgen begint zullen er 100 PSPs beschikbaar zijn om te proberen, te samen met 20 speelbare games. De lancering van de games zal goed verspreid worden om te voorkomen dat er een overkill ontstaat tijdens de launch. Tijdens de TGS zal Sony waarschijnlijk meer info bekend maken over de prijs en datum.

Ook aan de mogelijkheid om films af te spelen van de UMD-schijven wordt nog hard gewerkt. Op dit moment bevinden deze ontwikkelingen zich in de laatste fase. Helaas zal het voor de gebruiker niet mogelijk zijn om zelf een UMD-schijf te beschrijven, maar volgens Sony zou dit in de toekomst wel eens kunnen veranderen. Hiervoor moeten ze wel eerst overleggen met de filmmaatschappijen in verband met de eventuele kopieerbeveiliging.