Kult: Heretic Kingdoms gold

Project Three Interactive heeft zojuist in een persbericht bekend gemaakt dat hun fantasy RPG Kult: Heretic Kingdoms de ontwikkelingsfase heeft voltooid en nu de productiefase in gaat. Het spel zal rond 1 oktober in heel Europa in de winkels liggen.

De afgelopen weken heb je op games.fok.nl al een exclusief interview (en deel 2) en een preview van deze actie-RPG kunnen lezen.

Erik Schreuder, Project Three COO, zei: "We pakten dit veelbelovende project ongeveer tien maanden geleden op en we zijn erg enthousiast over de weg die het sindsdien ingeslagen heeft. We zijn blij dat we het spel de tijd gegeven hebben die het nodig had om tot volle wasdom te komen en nu zijn we echt trots op het eindresultaat. We zijn vol vertrouwen dan RPG-fans over de hele wereld echt plezier zullen beleven aan de game. Ik wil er nog aan toevoegen dat we blij zijn dat we tegelijkertijd de Engelse, Duitse, Franse, Spaanse en Italiaanse versie gaan uitbrengen."

Peter Nagy van 3D People (team leider) voegde er aan toe: "Dankzij de jaren die we er in gestoken hebben, en de hulp die we gekregen hebben van International Hobo en Project Three, denk ik dat we erin geslaagd zijn een echt opwindende nieuwe soort RPG te maken, een mix van traditionele elementen en goed uitgedachte gameplay toevoegingen. Ik ben erg benieuwd naar de eerste feedback van de vele RPG-spelers."

Chris Bateman, directeur van International Hobo is ook tevreden over het project. "De laatste jaren is de hoeveelheid computer RPG's gedaald, waarschijnlijk door de kosten die gemoeid zijn bij het ontwikkelen van dit soort games. Er is echter nog wel een grote groep fans en we hopen dat we een spel ontwikkeld en gescript hebben dat de RPG-fans verfrissend anders zullen vinden."