Nintendo DS populair voor operaties.

Operaties die je uitvoert op je DS, het schijnt de nieuwste rage te worden. Werd er al eerder de opereergame 'Caduceus: Surgial Operations' aangekondigd, nu blijkt dat er zelfs al een tweede game ontwikkelt wordt, genaamd "Tendo Dokuta".

Hoewel het nogal vreemde games zijn, is het een goed teken dat men de touchscreenfunctie van de DS op een originele manier weet te gebruiken. Dit gaat in ieder geval weer een stapje verder dan het touchscreen domweg gebruiken om je gun te richten of om je karakter te besturen. Het is te hopen dat ook andere developers inspiratie genoeg hebben om met originele ideeën te komen.

In Europa zullen we onze stylus waarschijnlijk niet als nobel wapen tegen gezwellen en ontstekingen in kunnen zetten, dit soort vreemde spellen verschijnt vaak alleen op de Japanse markt.
Of het spel ook gebruik gaat maken van de microfoon is niet bekend. Het is nog maar de vraag hoe mensen reageren als je in de trein opeens begint te schreeuwen dat je tien zakken bloed nodig hebt omdat je patiënt doodbloedt, om daarna in snikken uit te barsten omdat hij/zij naar de eeuwige pixelvelden vertrokken is.


Wie goed kijkt ontdekt tussen de berg Japanse tekentjes de eerste screenshot van deze game (klikken om te vergroten).