HHGTTG spel nieuw leven ingeblazen

Goed nieuws voor fans van Douglas Adams: BBC Radio 4 gaat in september een nieuwe serie hoorspelen van The Hitchhiker's Guide To The Galaxy (HHGTTG) uitzenden. Eveneens zal de tekstadventure die Douglas Adams naar aanleiding van de vijfdelige trilogie schreef op de website van de radiozender verschijnen, met illustraties van Rod Lord, die eerder een BAFTA won voor zijn illustraties voor de televisieserie HHGTTG. Luisteraars kunnen ook hun eigen illustraties opsturen.

Douglas Adams omschreef het spel zelf als "het eerste spel dat absoluut niet 'gebruikersvriendelijk' is. Het is zelfs 'gebruikersbeledigend' en omdat het tegen je liegt is het ook 'gebruikersleugenachtig'." Het spel, dat in 1984 door Infocom gepubliceerd werd, zit volgens Adams "vol bijzondere manieren om dood te gaan." Spelers kunnen een aantal karakters uit de boeken spelen, meer dan 40 voorwerpen verzamelen en tientallen bladzijden uit de Guide lezen.

De drie bewerkingen van de laatste drie boeken uit de serie, Life, The Universe And Everything, So Long And Thanks For All The Fish en Mostly Harmless worden vanaf 21 september in zes delen uitgezonden. Omdat Douglas Adams voor zijn dood in 2001 al de stem van het karakter Agrajag had opgenomen, zal hij zelf ook te horen zijn in de radioserie. Een aantal acteurs uit de BBC televisie-serie zal te horen zijn, waaronder Simon Jones als Arthur Dent en Mark Wing-Davey als Zaphod Beeblebrox.

In juni 2005 zal er een filmversie van The Hitchhiker's Guide to the Galaxy verschijnen met John Malkovich, Bill Nighy en Martin Freeman.

Het oorspronkelijke spel is overigens ook op de website van Douglas Adams te spelen.