Gizmondo wordt gefabriceerd door Flextronics

Tiger Telematics Inc. heeft een fabrikant gevonden om hun games-handheld genaamd Gizmondo te produceren. Deze fabrikant is Flextronics en het is hun taak om het apparaat zo efficiënt en goedkoop mogelijk te produceren, alsmede het ondersteunen van Tiger Telematics Inc. tijdens de launch van hun handheld apparaat. De Gizmondo komt eind dit jaar uit in Engeland en begin 2005 in de USA. Door dit contract zullen er waarschijnlijk meer apparaten beschikbaar zijn voor de consument dan oorspronkelijk gepland. Steve Caroll, CTO van Tiger Telematics Inc. heeft over de samenwerking het volgende te vertellen:

"We selected Flextronics as a partner for its experience, efficiency, consumer quality and global manufacturing capacity. Flextronics' strong history and reputation made this partnership a logical choice. By working with them, we will increase our capacity to meet the immediate anticipated demand for Gizmondo, while securing and maintaining our leadership role within the category. We see this far-reaching agreement as the first in a long line of many and look forward to working with Flextronics on this and future products."

Een concurrent voor de PSP en de DS?

De Gizmondo is een multimedia handheld, dat Windows CE als Operating System heeft. Het 2.8-inch grote TFT-kleuren scherm, de Samsung ARM900 400MHz processor en de 64-bit grafische kaart moeten zorgen voor de goede graphics van de games. Ook is de handheld te gebruiken als mobiele telefoon, mp-3 speler, fotocamera en met behulp van de ingebouwde GPS kan je zelfs een routeplanner gebruiken. Of de Gizmondo het van de Nintendo DS en de PSP kan winnen is de vraag, want ze komen alledrie ongeveer tegelijk uit. De concurrentie is dus groot en de tijd zal het ons leren.

Klik hier voor meer info over de Gizmondo