1,4 miljoen Playstation 2's online in Noord Amerika

Volgens Andrew House, topman bij Sony, zijn er op dit moment meer dan 1,4 miljoen mensen die gebruik maken van Sony's onlinedienst, met een maandelijkse stijging van 50.000 gebruikers. Dit aantal vertegenwoordigt 14% van het totale aantal Playstation 2-gebruikers in Noord Amerika en is een positief contrast met het oorspronkelijke aantal online gebruikers dat Sony als streven had, namelijk 100.000.

In een interview met de website IGN.com verklaarde House dat "de verkooptrend een mooie, lange en stabiele stijging laat zien. We zien niet alleen veel verkopen van de netwerkadapterbundel, maar ook een consistente verkoop van de los verkochte netwerkadapter." De vrijgegeven cijfers geven aan dat Sony's online dienst met gemak de populairste is in Noord Amerika, een ruime afstand voor Microsoft's Xbox Live!-dienst. Ondanks het relatief grote succes verwacht House dat het aanboren van de echte massamarkt pas vanaf 2 miljoen gebruikers zal plaatsvinden. "Pas wanneer we meer dan 2 miljoen gebruikers hebben wordt het commercieel interessant om toepassingen uit te brengen die buiten de hardcore genres vallen."

Wat dit betekent is dat - wanneer deze groei aan blijft houden - er goede tijden aan zullen breken voor PS2-bezitters doordat er meer variatie in het online aanbod zal komen. Iets dat versterkt wordt door het feit dat het gros van de online games voor de PS2 gratis online te spelen is.