Sylvie is de hoer van Amsterdam

Even met Veiligheid en Justitie gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier. De heer Teeven in de buurt?”

Meteen kreeg ik de Staatssecretaris aan de lijn. Hij vroeg mij met opvallend ontspannen stem, wat hij voor mij kon betekenen. Ik antwoordde: “…” Fred Teeven antwoordde dat het gesprek met zijn corrupte partijgenoot Van Reij weinig had voorgesteld. Daar was ik het niet mee eens: “…” De geplaagde staatssecretaris antwoordde dat mijn kritiek op het old boys network echt te star was. Dat was ik niet met hem eens, dus ik bromde: “…” Korzelig antwoordde Fred dat ambtelijke corruptie wel een behoorlijk forse omschrijving was voor iets wat hij eerder een vriendendienst zou willen noemen. Ik ontplofte, en brieste: “…”. Staatssecretaris Teeven van Justitie schoot in de lach en stelde dat mijn grote waffel hem echt koud liet. Immers, dit gesprek zou er zo-een zijn dat nooit had plaatsgevonden, aangezien hij opdracht had gegeven het bandje van ons afgetapte telefoongesprek in een vuilcontainer op een verlaten industrieterrein te laten sodemieteren, net als die tape van dat gesprek van Fredje met Van Reij.

Denk nu niet dat die tape met dat telefoongesprek van Teeven van Veiligheid en Justitie met partijgenoot Van Reij het enige stukje informatie is dat ontbreekt. Bij de collega’s van Infrastructuur en Milieu zitten ze ook zonder kennis. Iedere dag passeert negen keer een trein van de NS een station waar die had moeten stoppen. Je vraagt je dan af, wat de reden daarvan is. Inhalen van een vertraging? Machinist vergeten op de rem te trappen? Vergissing van de seinhuiswachter? De NS heeft geen idee, en het zal de staatssecretaris van Spoorwegzaken ook aan haar reet roesten. Ze heeft wel een prachtige brief aan de Tweede Kamer geschreven. Twee zinnen uit die brief: "De NS kan niet vertellen hoe vaak machinisten vergeten op stations te stoppen," en "gelukkig informeert de NS de reizigers altijd vooraf dat een station zal worden overgeslagen." Van die intrinsieke onmogelijkheid word ik zo enorm vrolijk. In gedachten hoor ik dus het volgende bericht op het station omroepen: DING DONG "Dames en heren, de machinist van de Sprinter naar Amsterdam Centraal, vertrektijd 14 uur 55, zal op het station Kampen Zuid vergeten te stoppen. Reizigers naar Kampen Zuid wordt verzocht, met de trein van 15 uur 25 te reizen." M’n smoel scheurt zowat uit van die brede grijns op mijn bek. Echt, het management en de staatssecretaris van de spoorsector bestaan niet bepaald uit hoogvliegers, nee.

Nee, die vind je bij de KLM, die hoogvliegers. Zoals piloot Balasz Vajta. Die papte aan met Sylvie van der Vaart toen ze herstellende was van haar ziekte. Sylvie was onzeker van zichzelf. Was ze nog wel die mooie meid die ze zo graag wilde zijn? In plaats van dat aan haar Rafael te vragen, liet Sylvia zich een groezelige hotelkamer inlullen door charlatan Balasz Vajta. Wat begon als een goed gesprek, eindigde in, eh, nou ja, u weet wel. Zo zie je maar weer. Een blonde snol met in haar harses niets dan zaagsel en een lul met een pilotenpakkie eromheen. Ik heb het wel te doen met die Rafael. Het moet toch een bittere pil zijn, dat die spreekkoren in de ArenA ‘Sylvie is de hoer van Amsterdam’ dus achteraf gewoon hartstikke waar bleken te zijn. Overigens zijn destijds supporters die dat vanaf de tribune hadden geroepen, daarvoor beboet. Volgens mij moeten die nu hun geld terugkrijgen. Wat ze hadden dus gewoon gelijk. En wat waar is, mag gezegd worden.

Iemand schreef onlangs onder een scheldstukkie van mij dat  ik misschien eens wat vrolijker in het leven zou moeten staan. Maar echt, als ik het nieuws een beetje volg, schiet ik keer op keer onbedaarlijk in de lach. Bij de CoffeeCompany waar ik de benodigde cafeïne naarbinnendrink vraagt men zich af waarom ik altijd met van die pretogen door dat geinige rooie brilletje zit te koekeloeren. Heus, maakt u zich geen zorgen. Ik heb de lolligste klus van de hele FOK!-redactie. Dat u dat effe weet! Want zeg nou zelf: politiek Den Haag bevolkt door een horde sukkels, geschifte BN’ers waar je kijkt en voetbaltribunes vol onvoorstelbaar dom geblondeerd en dichtgeplamuurd klootjesvolk. Heerlijk!