Badr Hari en Zwarte Piep

Even met het paleis gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier. Trix in de buurt?”

De hofdignitaris vroeg mij om een ogenblik geduld. Onze voormalige koningin was met haar hond een rondje door de koninklijke tuin aan het lopen in een wanhoopspoging om van haar slechte humeur af te komen. Toen de voormalige majesteit weer binnen was, kreeg ik haar aan de telefoon. “Hee Trix! Wat hoor ik nou? Je wás helemaal niet de baas in het land?” Prinses Beatrix antwoordde dat ze wegens de ministeriele verantwoordelijkheid helaas niets kon zeggen. Dus ik vervolgde: “Dat je jaarlijks een troonrede moest voorlezen die was opgesteld door de premier van dienst, dat was al erg genoeg. Maar zelfs over je eigen kersttoespraak was je dus niet de baas?” Met een vermoeide zucht antwoordde ons voormalige staatshoofd dat ze wegens de ministeriele verantwoordelijkheid helaas niets kon zeggen. Dat weerhield mij er niet van, nog wat zout in de wonde te wrijven: “Je kersttoespraak van 2010 is dus drie keer gewijzigd omdat Geertje Wilders het niet eens was met wat je wilde zeggen? En jij hebt je de mond laten snoeren? Dus zelfs in je eigen paleis zwicht je voor dat stel minkukels van het Binnenhof?” Kribbig snauwde de bejaarde prinses dat ze wegens de ministeriele verantwoordelijkheid helaas niets kon zeggen. Tijd voor de afmaker: “Nou ja, je bent in ieder geval op je post gebleven. Dat is al heel wat. De vorige keer dat een fascist in ons land de dienst uitmaakte, smeerde je hele familie hem naar het veilige buitenland.” Onder het uiten van een reeks fraaie krachttermen verbrak onze pensioenkoningin de verbinding. Ze zijn en blijven een makkelijke prooi voor allerlei grappen en grollen, die Oranjetjes.

Nu is oranje niet de enige kleur die op dit moment wat moeilijk ligt. Zwart. Ook een lastige kleur. De jaarlijkse heksenketel rond het wel of niet aanvaardbaar zijn van het gebruik van een donkergekleurde arbeidsimmigrant als knecht voor de Goedheiligman is weer in volle hevigheid losgebarsten. Ik word er een beetje moe van. Mijn geliefde Zonnetje40 is gisteren al ingegaan op het wat en hoe daarvan, maar ik zie mij genoodzaakt, nog enkele aanvullingen met de trouwe lezer te delen. In het Openbaar Vervoer vrees ik dat de term ‘zwartrijder’ zal moeten worden afgeschaft. Ik ben bang dat een of andere wijsneus dit begrip stigmatiserend vindt omdat dat suggereert dan het creoolse volksdeel minder trouw dan gemiddeld de ritprijs voor tram, trein, metro of bus betaalt. Ook de term ‘bruinwerker’ zal niet langer worden toegestaan, vrees ik, aangezien hiervan de suggestie uitgaat dat homoseksualiteit oververtegenwoordigd is bij Badr Hari en binnen de bevolkingsgroepen van Aziatische komaf. Ik werd sowieso een beetje lacherig. Bij de HEMA geweest. Negerzoenen gekocht. Die heten tegenwoordig anders. Schuimzoenen. Echt. Schuimzoenen. De mevrouw achter de kassa schaamde zich ook een beetje. Schuimzoenen. Dus wanneer ik in een gettowijk een donkergekleurde gangster met cocaïneogen en een bandana zie rondhangen, moet ik voortaan tegen mijn gezelschap zeggen: “Kijk, daar loopt een schuim.” Best wennen.

Maar denk nu niet dat die schuimen de enige doorgewinterde criminelen zijn, hoor. Neem nou het voormalige Utrechtse PvdA-raadslid Bert van der Roestbruin, die veertig ruggen stal van de Daklozenkrant. Niet goed opgelet tijdens de training van het partijkader. Die rooien worden geacht te stelen van de rijken en de buit te verdelen onder de armen. Bert van der Roestbruin stal van de armen en verdeelde de buit onder zichzelf. Foutje. De Daklozenkrant wilde deze rooie rakker niet vervolgen. Logisch, ze hadden natuurlijk geen geld meer voor een behoorlijke advocaat. Gelukkig hebben de jongerenafdelingen  van de PvdA en de VVD alsnog aangifte gedaan. Arme Henk Westbroek. Met een beetje pech wordt hij daar in Utrecht de nieuwe burgemeester. Klaar ben je ermee. En als het helemaal tegen zit, wordt zijn beroemde Sinterklaasliedje door de politieke-correctheidsgestapo nog gecensureerd ook.

♯Sinterklaas, wie kent hem niet,♫

♯Sinterklaas, Sinterklaas en natuurlijk Zwarte Piep…♪

Als je interesse hebt, stuur dan een column van jouw hand naar Zonnetje40. Of stuur een PM. Je krijgt z.s.m. een reactie.

Eindredactie FOK!columns