Hup Ebru Umar !

In de rubriek Plat Haags nemen P8, Driek Oplopers, Luc van Lier, Petertjeprik en harry64 het Nederlandse politieke landschap onder de loep.

Een meneer werd aangesproken in de nachttrein in de buurt van Schiphol. Omdat hij zat te roken, hetgeen verboden is. Meneer maakte een hoop stampei. Want het was natuurlijk pure discriminatie. U weet wel: in plaats van een vermaning wegens roken waar het niet mag, was een flinke portie respect meer op zijn plaats gewest. Vond meneer. Meneer bleek trouwens in die trein ook nog met een mes zo’n 50 stoelen te hebben vernield. Respect! Schade: enkele tienduizenden euro’s.

Respect!

Een columniste van Dagblad Metro wordt bedreigd door achterlijke tweede-generatiemoslims, zo te zien van overwegend Turkse komaf. De nagenoeg analfabete bedreigers, die niet in staat bleken tot begrijpend lezen, waren van mening dat Ebru Umar onvoldoende respect had getoond jegens Allah en zijn pedofiele profeet. Toch jammer, dat nogal wat religieuze types in de heilige overtuiging verkeren, dat religie vooral is gebaseerd op haat. En op lange tenen.

Overigens is lang niet alle geweld dat afkomstig is van minderheidsgroeperingen gebaseerd op de Bijbel of de Koran. Vaak heeft geweld gewoon te maken met het uit het Rifgebergte meebrengen van een volstrekt achterlijke cultuur en een totaal ontbrekend fatsoensbesef. We schakelen over naar het De Mirandabad in Amsterdam. Dat zwembad heeft al jaren last van groepjes Marokkaanse snotapen, die zich te buiten gaan aan intimidatie van andere badgasten, diefstal en vechtpartijen. Daardoor werd het openbare gemeentezwembad behoorlijk onaantrekkelijk voor mensen die gewoon rustig hun baantjes willen trekken of op zomerse dagen genieten van de grasvelden en het buitenbad. De leiding van het zwembad zat dus behoorlijk met de handen in het haar.

Maatregel: gedurende de zomerperiode waren jongeren onder de pakweg 20 jaar uitsluitend welkom indien zij werden begeleid door een volwassene. Dat hielp: de capuchonberbers kwamen er niet veel meer. Helaas had dit ook gevolgen voor welwillende tieners. Ook zij konden niet langer zonder volwassene een middagje met hun vriendjes en vriendinnetjes gaan zwemmen. Want deze kinderen wél zonder papa of mama toelaten, dat vinden we ‘discriminatie’ in ons overdreven politiek-correcte landje. Kortom: operatie geslaagd, patiënt overleden.

Respect!

Dit jaar pakt het De Mirandabad het anders aan. Iedere bezoeker moet bij de ingang een legitimatie overleggen, waarvan dan een kopie wordt gemaakt. Op die manier kan duidelijk worden, wie degene is die zich in of bij het zwembad heeft misdragen. Ik heb mij vorige week nogal opgewonden over de schending van de privacy van de burger. Maar dat is hier nu niet aan de orde. Hier dient het beschikbaar hebben van de persoonsgegevens een duidelijk en aanvaardbaar doel. Zeker als het De Mirandabad beschikt over een ordentelijke papierversnipperaar. Na twee dagen gaan alle kopietjes, behalve die van de legitimaties van degenen die rotzooi hebben getrapt, fijn door de versnipperaar. De resterende kopietjes gaan ter afhandeling naar het politiebureau, dat in dit geval letterlijk tien meter verderop ligt. Alles volkomen Oldskool, dus geen gelazer met computerbestanden die tóch niet blijken te zijn gewist.

Overigens heeft die legitimatieplicht bij het De Mirandabad nóg een voordeel. Gastjes aan wie de toegang is ontzegd, die komen er dan dus ook echt niet meer in.

Respect!

Ebru heeft gelijk. Volkomen terecht heeft ze aangifte gedaan tegen al haar bedreigers. Een mening mag, maar vervolgens ga je diegene dus niet met de dood bedreigen. En ook het De Mirandabad heeft gelijk. Een kopietje maken van paspoort of ID-kaart is een goede maatregel tegen geweldplegers en andere rotjochies. Ik zeg: de dreigturkjes allemaal een enkele reis Istanbul. De kliermarokkaantjes allemaal een enkele reis Rifgebergte.

Overigens hoeven die Marokkaantjes wat mij betreft nooit meer te zeuren over respect. Hun koning heeft gratie verleend aan een veroordeelde Spaanse kinderverkrachter. Mooi, daar houd ik van. Consequent toepassen van je religieuze beginselen. Dat vrijlaten van een betrapte en veroordeelde pedo  is een goed Islamitisch gebruik. Want een pedofiel moet je vereren. Dat gold 1400 jaar geleden al, en dat geldt nu nog steeds.

Respect!

Als je interesse hebt, stuur dan een column van jouw hand naar Zonnetje40. Of stuur een PM. Je krijgt z.s.m. een reactie.

Eindredactie FOK!columns