Schuin genaaid door Edith

Even met Economische Zaken gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier. Minister Kamp in de buurt?”

De Hoofdcomies Eerste Klasse vroeg mij, waarom ik zin had in een gesprek met een geboren leugenaar, maar wachtte niet een sop mijn antwoord en verbond mij door een de liegende bewindspersoon, die mij hijgerig vroeg, waarmee hij mij van dienst kon zijn. “Wat hijg je, Henk. Benauwd? Zal best. Maar ik merk toch even op, hoe opvallend het is dat je niet alleen niet in je eerste, maar ook niet in je duizendste leugen gestikt bent. Beetje ademnood, meer last heb je er niet van, he?” Henk Kamp vroeg mij, waarop mijn infame beschuldiging over leugenachtigheid zijnerzijds was gebaseerd. Ik legde het uit: “Je hebt een week geleden beweerd dat de burgers in ons land volledig terug hebben gekregen, wat zij kwijt waren aan de hogere BTW. Dat is natuurlijk een smerige leugen.” De VVD’er stribbelde tegen met de stelling dat Nederlanders meer te besteden hebben gekregen en dat dat de BTW-verhoging compenseert. Daar trapte ik natuurlijk niet in: “Nog los van de vraag, welke Nederlanders wel, en welke niet worden gecompenseerd, staat in de toelichting op de Wet Uitwerking Fiscale Maatregelen 2013 dat de BTW-verhoging 4 miljard in het laatje brengt, en dat daarvan slechts anderhalf miljard aan de burger wordt teruggegeven. De andere tweeëneenhalf miljard dient om de overheidsbalans wat op te leuken.  Je liegt gewoon dat je barst.” Henk Kamp vroeg mij om een ogenblik geduld. Hij moest eerst even volledig waarheidsgetrouw ontkennen dat de prostituee die zijn werkkamer verliet door hem was ingehuurd op kosten van het ministerie. De minister liet formeel weten, dat deze mevrouw aan wat extra omzet was geholpen in het kader van het door EZ bevorderen van het Midden- en Kleinbedrijf en dat dat wat anders was dan het bevredigen van de lustgevoelens van de heer Kamp. Ik was niet onder de indruk: “Schei toch uit. Het enige wat jij doet is de kluit belazeren. Aan de lopende band. Voor de staatsomroep glashard liegen terwijl ondertussen het volk een poot wordt uitgedraaid en een oor wordt aangenaaid.” Henk Kamp gaf mij bits te verstaan dat ik met betrekking tot dit soort medische ingrepen bij zijn collega Schippers moest wezen, en verbrak de verbinding.

Ach ja, Edith Schippers. Ook VVD. Heeft een akkoord gesloten met artsen, verzekeraars en patiënten. Wordt nu eindelijk eens paal en perk gesteld aan de schofterig hoge salarissen van de medisch specialisten? Nee, natuurlijk niet. Want de VVD zal zijn eigen goedgevulde achterban niet benadelen. Oproer in Wassenaar en Blaricum moet hoe dan ook worden voorkomen. Nee, de patiënt! Die moet zelfredzamer! Gewoon even naar de huisarts voor een voetamputatie. Schuin afsnijden en klaar is Kees. En als je dan toch nog naar het ziekenhuis moet voor iets wat echt ingewikkeld is, dan mag dat niet langer bij het ziekenhuis om de hoek. Nee, dan moet je 60 kilometer verderop wezen. Feitelijk is dat natuurlijk wel een lastenverzwaring. Want betaalt de ziektekostenverzekering dan opeens de toegenomen reiskosten en reistijd? Ik ben erg benieuwd, maar ik vrees dat ik het antwoord al ken.

Nee, onze overheid besteedt liever 10 miljoen per jaar aan het vervoer van Gristen-fundamentalistische kindertjes naar Gristen-fundamentalistische scholen. Want die kindertjes worden op kosten van de belastingbetaler naar hun achterlijke Bbijbelschool vervoerd. Te gek voor woorden. 10 miljoen reiskostenvergoeding voor 6.000 scholieren. Zo’n  1700 euro per toekomstige Godsdienstwaanzinnige per jaar.  Iemand die zijn kind een stukje verderop naar school wil sturen omdat daar het onderwijs gewoon beter is, kan die subsidie op zijn buik schrijven. Nee, dan moet het gaan om een Achterlijk-Gereformeerde school Met Den Bijbel. Dus extra subsidie om te zorgen dat je kind zo slecht mogelijk onderwijs krijgt. Maar staatssecretaris Sander Dekker (alweer VVD) ziet geen reden om een einde te maken aan deze flauwekulsubsidie. Want hij vindt “dit niet het juiste moment” om een einde aan deze belachelijke vergoeding te maken.  Zo zie je maar weer, hoe ons kabinet het in zijn broek doet voor de SGP. Want die grapjassen moet je te vriend houden. Altijd handig als er in de Eerste Kamer nog effe een wetsvoorstelletje doorheen moet worden gejast. Maar goed, met een beetje mazzel lost het probleem zich vanzelf op. Als er maar genoeg Gristenkinderen door inentingsweigering aan hun einde komen, dan kunnen die belachelijke bijbelscholen dus dicht. En dan kunnen de debielenbusjes-op-Gereformeerde-grondslag dus ook worden opgedoekt. Heerlijk! De vraag blijft natuurlijk, wie de echte debielen zijn. Sander Dekker, de Gereformeerd-Bijbelvaste haatouders of de hele VVD…

Ik denk toch het laatste. De VVD. Een partij die aan mekaar hangt van leugenaars en opportunisten. Onlangs nog wat gehoord van die integriteitscommissie? Ik ook niet, nee. Leugenaars en graaiers. Met als hilarisch hoogtepunt Jos van Rey. Die wordt niet alleen maar verdacht van corruptie, maar inmiddels ook van witwassen. En dat witwassen is binnen de VVD van levensbelang, want de VVD vertegenwoordigt een heel belangrijke, aan witwasserij gelieerde stroming in onze samenleving: de witteboordencrimineel.

Als je interesse hebt, stuur dan een column van jouw hand naar Zonnetje40. Of stuur een PM. Je krijgt z.s.m. een reactie.

Eindredactie FOK!columns