Woonbootseks

Even met Utrecht gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier. De heer Wolfsen in de buurt?”

De Gemeentesecretaris vroeg mij om een ogenblik geduld. De burgemeester was even op werkbezoek geweest, en kwam zonet met een opgewonden blik in de ogen het stadhuis binnen. Nadat de burgervader was uitgehijgd, kreeg ik hem aan de lijn. “Ha. Aleid, was het fijn? Was het lekker, even naar die door jou te sluiten seksbordeelwoonboten gluren, nu het nog kan?” Wolfsen verdedigde zich met de opmerking dat hij graag persoonlijk poolshoogte nam van hoe zijn beleid er in de dagelijkse praktijk uitziet. Ik was niet onder de indruk: “Hou op, Aleid! Datgene wat er buiten gebeurt, is niets meer dan een slap aftreksel van je beleid.” De burgemeester antwoordde kribbig dat opmerkingen over een aftreksel flauw en ongepast waren in het licht van de prostitutieproblematiek in de Domstad.  Een uitspraak die ik niet onweersproken kon laten, dus ik antwoordde: “Schei uit met je brave praatjes. Je bent tegen prostitutie, maar ondertussen naai jij al jarenlang de hele stad! Je chanteert de regionale krant door te dreigen met intrekken van de gemeentelijke advertenties als een editie met een voor jou vervelend artikel niet in de shredder gaat en als een halve woonwijk moet worden ontruimd wegens wolken asbest die vrolijk ronddwarrelen, blijf jij eigenlijk liever op fietsvakantie in Ierland.” Wolfsen stribbelde nog wat tegen met de stelling dat de laatste woonbootbordelen dicht moeten omdat ze problemen opleveren voor de openbare orde. Weer fout: “Rot op met die flauwekul. Zeuren over de openbare orde. Terwijl je door Marokkanengeweld gepeste homo’s in de steek laat en stelende en vechtende zigeuners huisvest in een prachtige villa. Openbare orde. Hou op. Er is iets helemaal niet in orde. In je hoofd.” Zwaar beledigd hing de Utrechtse faalburgemeester op. Triest. Die man is verantwoordelijk voor een verdere afname van de werkgelegenheid. Toch sneu, al die woonbootmeisjes zonder baan.

En dat, terwijl de werkloosheid toch al de spuigaten uitloopt. Dat gaat niet alleen over gewone functies, want ook de vakantiebaantjes liggen bepaald niet voor het oprapen. Wat dat betreft vind ik die Wouter Bos wel een sneue man. Wordt straks opperhoofd van het VU-ziekenhuis, maar voor het zover is, pikt hij nog even iemands vakantiebaantje in. Bij de EO. Als gastpresentator bij Knevel en Van den Brink. Dat is erg raar gegaan. Knevel en Van den Brink hebben als zomerklus het vervangen van de heren Pauw en Witteman. Nu hebben Knevel en Van den Brink besloten om de beurt gewoon zélf met vakantie te gaan. Dat is wel raar, maar goed, ze werken immers bij de EO. Dan kan je wel wat eigenaardigheden verwachten. Nou ja, Wouter Bos valt dus in als gastpresentator. Terwijl hij het straks echt heel erg druk gaat krijgen in zijn gereformeerde ziekenhuis. Werk aan de winkel. Want het gaat qua gezondheid helemaal niet goed in de Godvrezende Poliogordel. Daar worden steeds meer kinderen ziek. De mazelen, en nu ook een uitbraak van rodehond. Doordat hun ouders beslissen dat die kinderen niet mogen worden ingeënt. Op grond van onversneden Godsdienstwaanzin. Ik zie schofterige ouders, gezeten voor hun psalmenpomp, vertellen dat ze niet in de beslissing van de HEERE mogen treden. Als de HEERE besluit dat hun kind wegens de zondigheid van de mens met een ernstige ziekte moet worden bestraft, dan moet dat maar. We zijn knettergek geworden. Als een moslim zich misdraagt, dan spreken we er schande van, maar we staan wel toe dat ouders hun kinderen blootstellen aan het risico om  volstrekt onnodig als een kwijlende stakker in een rolstoel te eindigen. Want dat moet van de HEERE. Dan heet dat opeens vrijheid van religie. Trouwens belachelijke dwaalleer. Immers, ouders krijgen van de Schepper een kind toevertrouwd, waarvoor ze zo goed mogelijk moeten zorgen. Dat is, als je er over nadenkt, een onvoorstelbaar groot cadeau. Dat ‘zo goed mogelijk voor het kind zorgen’ betekent ook dat je alles doet om te zorgen dat het kind gezond blijft. Dan stel je dus alles in het werk om te voorkomen dat het kind (of een foetus in een zwangere vrouw) aan het gevaar van blijvende invaliditeit door mazelen, rodehond of polio wordt blootgesteld. En daarmee uit.

Overigens respect voor de EO, die een paar van die grapjassen aan het woord liet, zodat wij een kijkje konden nemen in het ontluisterende zielenleven van het Extremistisch-Gereformeerde volksdeel. Prachtige beelden van zo’n laag opgeleide Zwakzinnig-Gereformeerde, met zijn vrouw aan de eettafel voor het huisorgel. Die dus stelt dat alles wordt beslist door de HEERE en dat we daar dus niet tegenin mogen gaan. Kijk ik naar zijn vrouw. Heeft ze een bril op. Als de HEERE had gewild dat zij goed kon zien, had Hij haar wel een paar fatsoenlijke ogen gegeven. Dus je laat je kind creperen, maar je smokkelt wel zelf met je gehoorzaamheid aan de HEERE als je wat minder ziet. Dat is nog eens laf meten met twee maten. Nee, die Bevindelijk-Gereformeerden in de Bible Belt zien de zaken echt niet scherp.

Als je interesse hebt, stuur dan een column van jouw hand naar Zonnetje40. Of stuur een PM. Je krijgt z.s.m. een reactie.

Eindredactie FOK!columns