Femke Halsema doet Heleen Mees

Even met de SP gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier. Renske Leijten in de buurt?”

De socialistische telefoniste vroeg mij om een ogenblik geduld. Naar goed Stalinistisch gebruik werd ik zeventien keer doorverbonden met allerlei overbodige partijfunctionarissen. Pas toen kreeg ik de volksvertegenwoordigster aan de lijn. Ze vroeg mij, wat ze voor mij kon betekenen. “Niets. Ik moet er niet aan denken. Voor geen goud. Ik heb slechts een enkele losse vraag voor je.” Nieuwsgierig informeerde de politica naar wat mijn vraag was. Ik antwoordde: “Ik ben benieuwd naar die wonderbaarlijke luchtwegen van je. Want je bent niet in je eerste leugen gestikt. Dan moet je dus tóch wel enige medische know-how hebben.” Verbaasd vroeg Renske, waarop ik doelde. “Op die leugen van je. Dinsdag, tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer. Toen je beweerde dat het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Rotterdam failliet is gegaan door de schuld van de zorgverzekeraars. Je weet dat dat een smerige leugen is.” De geachte afgevaardigde Leijten barstte los in een hoop gejammer over dat het een schande is dat commerciële verzekeraars hun zakken vullen met te hoge zorgpremies, en meer van dat socialistische gebral. Ik onderbrak haar: “Nee, Renske, dat is niet de reden dat dat ziekenhuis failliet is gegaan. De reden is dat door medische blunders door zwakzinnigen die onterecht hun artsendiploma hebben behaald, nogal wat patiënten in dat ziekenhuis onnodig zijn overleden. Gewoon door medisch gepruts. En daardoor zijn er nogal wat patiënten weggelopen. Want echt, bijna niemand wil dood. Dus bijna niemand wil in dat Ruwaard van Putten Ziekenhuis worden geholpen. Dat Ruwaard van Putten is geen ziekenhuis, maar een moordenaarsbende. Eigenlijk had dat ziekenhuis een heel andere naam moeten hebben. De Pol Pot Kliniek, voor een medisch verantwoord levenseinde.” Opnieuw probeerde Renske-van-de-SP een betoog af te steken over hoe schandelijk de markt functioneerde, en opnieuw onderbrak ik haar: “Hou nou op over die markthaat van je. Geen enkele partij is in staat om met allerlei dogma’s het gezonde verstand opzij te zetten zoals de SP dat kan. Die collega Farshad Bashir van je, ook al het spoor bijster. Die vindt dat je kunt beoordelen of de Fyra een mooi marktconform alternatief is, zonder de Fyra te vergelijken met de markt. Gezond verstand vervangen door een socialistische glazen bol.” Beledigd verbrak Renske Leijten de verbinding. Even later hing ook de meeluisterde Amerikaanse geheim agent op.

Want inderdaad, niets is meer veilig. Het gezegde ‘de muren hebben oren’ is inmiddels nogal achterhaald. Het is veel erger dan dat! U herinnert zich die Edwin de Roy van Zuydewijn nog? Die met die rare prinses was getrouwd. Van die spijker in de muur die volgens hen een microfoon was. Die door iedereen werden weggelachen? Blijken dus gewoon gelijk te hebben gehad. Die schroef was hoogstpersoonlijk door een medewerker van de Amerikaanse Geheime Dienst in de muur gedraaid. En ja, die Prins Bernhard, die die De Roy van Zuydewijn graag uit de familie wilde, die Bernhard had wel wat vriendjes in Amerika. Dus Opa Benno bleef prima op de hoogte. Zo gaat dat. Ouwe jongens, krentenbrood en lang leve de Bilderberg-conferenties. Over hoe we de burgerrechten nog wat verder uitkleden. Maar denk nou niet dat alleen maar de Amerikanen volkomen maling hebben aan onze privacy. KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone  kunnen er ook wat van. Die hebben bijgehouden wat voor applicaties consumenten gebruikten en welke websites zij bezochten. Dat ontdekte het College Bescherming Persoonsgegevens. Erg sneu, moet ik zeggen. KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone als nieuwsgierige Aagjes. KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone die stiekem vastleggen of u de website van de VVD of van GroenLinks hebt bezocht. Of u wel regelmatig kijkt op opwelkedagmagikdeklikoaandestraatzetten.gemeente.nl, zodat u geen hinder veroorzaakt. Of u weleens wijverzendenonzeartikelenineendiscretewitteenveloppe.com komt. Je bent wel echt een enorme droplul als je in de directie zit van zo’n bedrijf. Ik raad de klanten van KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone van harte aan, hun contract op te zeggen, en op zoek te gaan naar een telecomboer die wél fatsoenlijk omgaat met de vertrouwelijke gegevens die door zijn servers lopen. Overigens schijnt de website plaatjesvandooievogels.org wel garant te staan voor leuke kiekjes.

Vraag maar aan de bekende econome Heleen Mees. Die stuurde plaatjes van dooie vogels naar haar voormalige minnaar, een of andere hoge ome bij een Amerikaanse bank ofzo. Vind ik niet zo gek. Die mevrouw heet niet voor niets Mees. Dan is het toch raar als je bij je ex een dood paard laat bezorgen. Nee, Heleen Mees stuurt dus volkomen terecht plaatjes van dooie vogels. Of naakte foto’s van haarzelf, naar verluidt. En nu is Heleen Mees opgepakt wegens stalking. Want haar ex spoog iedere keer zijn koffie of jus d’orange over zijn laptop als er weer een dooie kraai of het vogelnestje van Heleen in de mail zat. Dat loopt qua schadepost op den duur toch aardig in de papieren. Vandaar de aangifte van die bankmeneer, waarna Heleen door twee lekkere Amerikaanse politieboys in de boeien werd geslagen. Hoon en spot vallen haar ten deel. Maar dat mag niet. Van Femke. Die vindt dat we de zaak moeten doodzwijgen, begrijp ik zo’n beetje. Het meesmuilen moet afgelopen zijn, vindt Femke Halsema. Alsof zij daar iets over te zeggen heeft. Femke wil geen Schadenfreude over de val van Heleen. Mooie Duitse term. Femke is gewoon zo’n 60 jaar te laat geboren, zoveel is wel duidelijk. Femke wil geen leedvermaak over de val van iemand. Terwijl ze zelf heus niet te beroerd is om iemand beentje te lichten. Echt. De enige die nog in Femke gelooft, is zijzelf.

Om het nog even over geloof te hebben: ik word zo enorm vrolijk over die mogelijke redding van die Rotterdamse haatbaardenschool. Met dat slechte onderwijs, die door de belastingbetaler gefinancierde stiekeme reisjes naar Mekka en die tientallen gejatte examens. Die school waarvan ieder weldenkend mens vindt dat die moet worden gesloten. Die school wordt mogelijk gered. Dan wordt die voorlopig bestuurd door een Rotterdamse scholenkoepel. Lijkt me echt een schitterend gezicht, die enorme koeienletters op de gevel: IBN GHALDOUN SCHOLENGEMEENSCHAP VOOR VOORTGEZET ONDERWIJS OP GEREFORMEERDE GRONDSLAG

Als je interesse hebt, stuur dan een column van jouw hand naar Zonnetje40. Of stuur een PM. Je krijgt z.s.m. een reactie.

Eindredactie FOK!columns