Fuck you Ouya

De Ouya-console is vanaf morgen officieel te koop bij onder andere Amazon, maar ze hebben nog steeds niet aan alle Kickstarter-fans uitgeleverd. Dit is schandalig, degene die in je geloven en vooraf geld geven worden in de steek gelaten om de commerciële versie voorrang te geven.

Het begon allemaal zo mooi. Een kleine console, volledig 'open', draaiend op Android met aardige specs voor slechts 99 dollar. FOK! was snel overtuigd en stapte ook in de hype-train. Gedurende de maanden na het succesvol afsluiten van de Kickstarter-campagne werden er talloze games getoond en kondigde men vol trots aan dat ze luisterden naar alle feedback.

De controller is bijvoorbeeld aangepast nadat er kritiek van developers kwam. Dat siert de makers natuurlijk. Net als het feit dat er zo intensief games gepromoot worden van de kleinere developers die bezig zijn met games voor Ouya. Naast support voor games zouden ook de media-functionaliteiten, zoals via XBMC, top moeten zijn.

Helaas werd langzaam duidelijk dat de Ouya-droom helemaal niet zo super is als hij leek. Eén van onze redacteuren gaf het eerder al aan, en ook ikzelf ben steeds minder enthousiast. Eigenlijk voel ik me zelfs genaaid.

Jullie ook bedankt hey!

Vanaf morgen is Ouya namelijk beschikbaar via online shops als Amazon. Met de snelle levering van Amazon zou dat kunnen betekenen dat je tegen het weekend al aan de slag zou kunnen met Ouya. Voor mij als consument is dat onacceptabel en het betekent dat dit de eerste en direct ook laatste Ouya ooit wordt. Ik geloof er niet meer in en blijf wel gewoon consoles kopen van fatsoenlijke fabrikanten. Zelfs een Xbox One met online check, verplichte DRM en geen uit te lenen games klinkt op dit moment nog interessanter.

Inmiddels wacht ik nog steeds op mijn exemplaar met twee controllers. Zo'n TIEN maanden na betaling kreeg ik een mailtje met verzendbevestiging. We zijn inmiddels ook weer een aantal weken verder. Volgens de traceercode van DHL staat het ding sinds 20 juni ergens in een depot in Nederland. Of en wanneer hij uitgeleverd wordt is totaal onbekend. Die 140 euro die FOK! uitgegeven heeft hadden we beter kunnen bewaren, via Amazon was het sneller én goedkoper geweest. Fuck you Ouya. Jullie hebben de echte supporters genaaid!