Moslimhufters in Schilderswijk

Er is de afgelopen dagen al heel veel gezegd over het wangedrag van Allahwaanzinnigen in de Haagse Schilderswijk. Nu de ergste stofwolken wat zijn opgetrokken, laat ik graag mijn licht over die kwestie schijnen.

In de eerste plaats erger ik mij nogal aan het downplayen door de politiek-correcte elite. Een flauwekulpartij als het CDA is er wezen kijken. Mogelijk met een horde PR-types met gezellige CDA-T-shirts aan, maar in ieder geval niet in wilde minirokjes of vergezeld van een hond. En dan met droge ogen beweren dat er niets aan de hand is. Ik vind dat nogal een belediging aan het adres van dagblad Trouw, die in de krant van afgelopen zaterdag een aantal misstanden aan de orde stelt. Trouw is een fatsoenlijke krant die journalistiek zeer gedegen te werk gaat. Dus ik steek mijn hand er voor in het vuur, dat de door Trouw opgetekende gebeurtenissen daadwerkelijk hebben plaatsgevonden en dat in het puntje van de Schilderswijk het kalifaat op zijn minst probeert om op straat, maar ook achter de voordeuren, de dienst uit te maken.

De salafistische moslims die in de punt van de Schilderswijk andersdenkenden intimideren, behoren tot de achterlijkste stroming van de islam. Een beetje zoals de orthodoxe gereformeerden het afvoerputje van het christendom zijn, zo vormen die Haagse salafisten het lachertje van de islam. En laten we wel wezen: dat je aanhanger bent van de meest mensonterende uitwas van het geloof in Allah en zijn pedofiele profeet, is prima. Leef je uit, met je woestijnjurk, je smerige baard en je belachelijke gebreide muts. Maar val anderen niet lastig met die waandenkbeelden waaraan je lijdt. Dus laat andersdenkenden met rust.

Het aanspreken van mensen die nog wél goed werkende hersenen in hun hoofd hebben, is pure intimidatie. Een paar voorbeelden:

Zolang je braaf je hondenbelasting betaalt en de door Bello geproduceerde poepjes netjes opruimt, is het in ons land toegestaan om met een hond over straat te lopen. Dus iedere mafkees in zijn Arabische soepjurk houdt gewoon zijn smoel dicht tegen iedereen met een hond.

Het is in ons land in het algemeen toegestaan, op straat een blikje bier te nuttigen en een sigaret te roken. Over de vraag, of dat altijd leidt tot een erg elegante uitstraling van de betrokkene, valt best te twisten. Maar het mág! Dus kop dicht tegen iemand die op straat wat rookt of drinkt.

We hebben op straat bij wet vastgelegde kledingvoorschriften. Potloodventers worden opgepakt en gestraft, en evenmin is het aan vrouwen toegestaan om op straat hun genitaliën aan eenieder te tonen. Het is aan oom agent om deze wetten, al dan niet op verzoek van burgers die de politie hebben gebeld, te handhaven. Maar binnen deze regels staat het iedereen vrij om kortgerokt of met een afschrikwekkend decolleté over straat te gaan. En net als bij drinken of roken, valt er heus wel wat te debatteren over de vraag of iemand zichzelf, of zijn of haar omgeving, nu werkelijk een plezier doet door het tonen van lillende stukken been of anderszins. Maar het mág! Het is overigens niet toegestaan, onherkenbaar over straat te gaan. Niet met een integraalhelm, niet met een bivakmuts en niet met een boerka. Dus die rare mevrouwen die met hun boerka zelf niet aan onze wetten voldoen, hebben gewoon hun kop te houden tegen kortgerokte vrouwen.

Trouw meldt nog een andere misstand. Een mevrouw wordt in mekaar geslagen door haar man. Blauw oog, dikke lip. Buren bellen de politie. In eerste instantie proberen buurtbewoners in woestijnjurken de politie te verhinderen, de woning binnen te gaan. Uiteindelijk lukt het de agenten toch om binnen te komen. Om onduidelijke redenen wurmt een groep salafistische mannen zich eveneens naar binnen. Ondanks dat een mevrouw met een dikke lip en een blauw oog op de bank zit, blaast de politie toch de aftocht. We hebben in ons land dus een heel rare politiemacht. Een wat sneue demonstrant op de Dam wordt manmoedig afgevoerd, een in mekaar geslagen mevrouw wordt onder druk van een stel haatbaarden in de steek gelaten. Meneer Opstelten: kom er maar in.

Rare mevrouwen beweren vanonder hun boerka dat er in Staphorst heus ook wel wat mis is, qua religieus gedrag. Los van het feit dat ik ook weinig op heb met de uitwassen die we kennen van de orthodoxe gereformeerden of die grijpgrage katholieken, heb ik voor dit soort redeneringen geen goed woord over. “Ja, maar hullie doen het ook” is altijd de allerslechtste reden om je eigen wangedrag te legitimeren.

Hoe het ook zij: Trouw heeft een prima kloppend sfeerbeeld geschetst van een wijk in ons land, waar salafistische moslims trachten de dienst uit te maken. Moslims van een groep die verantwoordelijk is voor de moord op Theo van Gogh en het gooien van een handgranaat naar politiemensen. En vrolijk roept de politiek-correcte elite dat het allemaal best meevalt, daar in die punt van de Schilderswijk.

Ik snap de moslimgemeenschap in ons land niet. Ik ken een aantal gematigde moslims. Vroom, maar alleszins redelijk. Maar opnieuw zwijgt de islamitische gemeenschap in ons land in alle talen.

Overigens is de rol van de PVV werkelijk potsierlijk. Geert Wilders brengt morgen een bezoek aan de wijk. Ja? En? Wat denkt hij daar eigenlijk mee te bereiken? Leuk voor op de bühne, maar verder voegt het natuurlijk niets toe. Een betere oplossing is het massaal deporteren van iedereen die -om te beginnen in de Schilderswijk- al is het maar één keer, wordt betrapt op zelfs de minste intimidatie van wie dan ook. Opdonderen naar Arabië. Want in ons land geldt slechts één wet. De wet zoals die is opgeschreven in de wetboeken die in de loop der eeuwen zijn opgesteld door ons landsbestuur. Maling aan onze wetten? Ophoepelen.