Moslipje4Holland (Plat Haags)

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers, Petertjeprik, ArchEnemy en harry64 het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Deze keer de vraag, welk onderwerp nu eens aan te snijden...

Heren collega’s, het valt nog niet mee om te beslissen waar ik het vandaag eens over zal hebben. Die dik 16 miljoen Nederlanders die zijn genaaid door die economieleugenaars van CDA en VVD en die kontkruipers van D66, GroenLinks en de ChristenUnie? Die herrie met die achterlijke moslims van Sharia4holland of Sharia4Belgium? De vraag, hoe hardhandig columnisten en reageerders hun visie mogen verwoorden? Ik kom er niet uit.

Maar om te beginnen wil ik het graag opnemen voor een groep mensen met zijn oorsprong in Midden-Azië. De Mongool. Die worden al vele tientallen jaren beledigd. Kinderen met het syndroom van Down worden in de wandelgangen vaak een Mongooltje genoemd. Ik zou willen voorstellen om deze kinderen, die door ernstige genetische pech zitten opgezadeld met zware geestelijke beperkingen, voortaan Moslims te noemen. Dus in de zin van “Karin en Hugo hebben een kindje gekregen, maar het is een Moslimpje. Zielig he?” Met de hartelijke groeten aan die drugsdealende geitenneukers van Sharia4Holland, Sharia4Belgium en Sharia4Welklanddanook. Trouwens, een baby met een hazenlip noemen we voortaan een Moslipje. En heus: integreren kun je leren. In De Pijp in Amsterdam zie ik regelmatig zo’n Moslimman in zo’n woestijnjurk voorbijrijden op een door Westerse Haram-arbeiders in elkaar gesleutelde, en  met Westers geld betaalde scootmobiel. Hij rijdt er wel vrij langzaam mee. Logisch. Want zijn vrouw loopt er, degelijk gesluierd, vijf meter achteraan. Echt. Integreren valt best te leren. Oeps… Nu heb ik opeens al een van de onderwerpen behandeld. De Islamitische uitwassen die onze samenleving bevuilen in woord en daad. En wat had ik er heerlijk weinig woorden voor nodig. Het ging helemaal vanzelf, als het ware.

En eigenlijk heb ik ook een ander onderwerp al te pakken. De toon van een column. Ik vind dat de toon in een redelijke verhouding mag staan tot de toon of het gedrag van de in de column beschreven personen. De schofferingen van het achterlijkste en militantste deel van de Moslim-onintelligentsia zijn immers niet erger dan de op de Dam geuite doodsbedreigingen. Dat gezeik over dat het wel wat minder kan, dat geneuzel, echt, dat ben ik zat. Goedwillenden in ons land worden aan de lopende band geschoffeerd. Dus een stevige repliek is gewoon prima.

Blijft over de Haagse politiek. Ik blijf maar lachen om dat GroenLinks. Dat die Tofik Dibi alsnog mocht meedoen aan de lijsttrekkersverkiezingen ondanks zijn ongeschiktheid. Maar twee anderen niet, wegens hun ongeschiktheid. Gek. Dus GroenLinks wil geen mensen laten meedoen die minder dan 10% van de stemmen halen. Maar GroenLinks heeft toch sinds mensenheugenis geen 10% van de stemmen bij de Kamerverkiezingen gehaald? Opheffen, dat zooitje. Gewoon volgens hun eigen principes. O, wacht. GroenLinks hééft natuurlijk helemaal geen principes. Het kader rijdt rond in een walmende dieselbak, forenst tussen Groningen en Den Haag en huurt scheef. Tsja… Tot slot nog even dat rare akkoord van die kontkruipers. Volkomen onterecht wordt dat het Lenteakkoord genoemd. Flauwekul. Voor heel veel mensen heeft dat akkoord niets te maken met de lente, maar alles met een barre winter. Ik noem dat dus het achterkamertjesakkoord. Waarin treinforensen die op verzoek van de overheid ver van hun werk zijn gaan wonen, nu van hun belastingvrijstelling worden bestolen. Waar nog steeds een belachelijk hoog bedrag aan zogeheten ontwikkelingshulp wordt overgemaakt aan rare organisaties tot steun van vreemde dictaturen. Waar diep-idioten beweren dat mensen wel dichter bij hun werk gaan wonen. Alsof daar huizen staan… Maar het schofterigste vind ik wel de verhoging van het eigen risico in de zorg, tot iets van 350 euro. Juist de mensen met de beroerdste gezondheid krijgen dus de hardste klappen. En bedankt. Ik begrijp die Arie Slob niet meer. Hij volksvertegenwoordigt met de Bijbel in de hand. Dat boek gaat toch over naastenliefde en zorgen voor de zwakkeren? Zijn handtekening staat onder het aan de bedelstaf brengen van mensen met een zwakke gezondheid. Maar afgezien daarvan is Slob nog om een andere reden een sukkel. Hij was tegen deelname aan dat Europese noodfonds. Dat had hij moeten regelen terwijl hij tijdens het maken van dat Achterkamertjesakkoord werd genaaid door Pechtold, Rutte, Verhage en Sap. Toen had Slob moeten zeggen dat ‘ie wilde helpen aan het regelen van die norm van 3% in ruil voor het afblazen van onze deelname. Heeft ‘ie niet gedaan. En nu verliest ‘ie dus de stemmingen in de Kamer daarover. Heel erg stom geopereerd, dus. En dan die droplul van een André Rouvoet. Die noemt de partijen die tegen het Kunduz-achterkamertjesakkoord stemden tegenwoordig de Zijlijncoalitie. De lul. Dat partijen ergens tegen zijn, met recht en reden, maakt ze nog niet tot een stel sneue stakkers aan de zijlijn. Want de sneuste stakkers wonen in de Bible-Belt en stemmen SGP of ChristenUnie, laten we dat even niet uit het oog verliezen. Kortom, ook de ChristenUnie, aangevoerd door Arie Slob, is een stelletje beklagenswaardige amateurs. Prutsers. Het lijkt GroenLinks wel. Of Sharia4Amersfoort. Wereldvreemd en onfatsoenlijk.