Studentenhoertjes van Minerva

Even met Minerva gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier. De heer G.H. van Rooy in de buurt?”

De Assessor Secundus vroeg mij om een ogenblik geduld, want de praeses was druk doende, eigenaardige handelingen te verrichten met een pak vla en een totaal overrompelde feut. Maar na enige tijd kreeg ik de praeses van het Collegium Civitatis Academicae Lugduno-Batavae Supremum aan de telefoon. Chagrijnig vroeg Meneer de Voorzitter, wat hij voor mij kon betekenen. “Ik wil het graag even met je hebben over die hoertjes van die club van jou.” Met een bekakt accent deed de vroegoude omhooggevallen rijkeluiszoon mij een standje toekomen. Want het was zeer neerbuigend om de vrouwelijke leden van zijn club als hoer te bestempelen. Tijd voor een koekje van eigen deeg. “Hoezo, neerbuigend? Als ik op jullie website kijk, dan zie ik dat de mannelijke bestuursleden met hun voorletters op de site prijken, maar de vrouwelijke met hun voornamen. Hoe neerbuigend wil je het hebben, qua naar de vrouwtjes toe. Die ballentent van jou is gewoon een achterhaald zooitje. Maar die wijven bij die club, die noem ik hoeren, en dat blijf ik ook doen. Want zij probeerden vandaag filmmaker Stefan Tetelepta te naaien.” Als door een wesp gestoken eiste praeses G.H. van Rooy uitleg. Geen probleem. “Dat jullie volslagen belachelijke ontgroeningsrituelen hebben, vind ik prima. Jullie zijn natuurlijk gewoon een stel randdebielen bij elkaar, dus als jullie je als zodanig willen gedragen: ga je gang. Mijn zegen heb je, als je een stel meiden wilt ontgroenen door ze op straat te laten rondlopen in luiers, terwijl ze worden ondergekliederd met vla, hagelslag, ketchup en wat dan ook. Jullie feestje. Maar ga niet een cameraman die dat op de openbare weg filmt, lopen hinderen in zijn werk.”
De heer De Rooy vond dat ik wel erg streng oordeelde over de gebeurtenissen. Niet mee eens. “Jullie roepen dingen in de trant van dat jullie de toekomst van het land zijn. Maar het is dan wel heel erg grappig om te zien hoe zo’n omhooggevallen kaktrut eerst probeert, de cameraman het werk onmogelijk te maken door haar handen voor zijn lens te houden, dan door hem te verbieden om te filmen en tot slot door om zijn legitimatie te vragen. Dan heb ik nieuws voor jullie: op de openbare weg mag iedereen zo’n beetje alles filmen, ook als hij niet eens een professioneel cameraman of journalist is, trouwens. Daarnaast ontbreekt het mevrouw de tuthola aan de bevoegdheid om legitimatie te verlangen. Dat is een recht dat aan politiemensen, opsporingsambtenaren en nog wat van die beroepsgroepen is voorbehouden. Niet aan een of andere corpstrut. Kortom, met haar gedrag naait ze onze rechtsstaat.” Met een klein stemmetje piepte meneer de praeses dat hij passende maatregelen zou nemen. Weer fout. “Zál nemen? Moet je daar nog over nadenken? Waarom heb je haar niet op staande voet haar lidmaatschap afgepakt? Zo ingewikkeld is het niet, dacht ik. Opsodemieteren met dat wijf.”
De praeses ging over tot de tegenaanval met de stelling dat hij het toch ongepast vond dat ik de term hoer in de mond had genomen. Reden voor mij om nog even wat gas bij te geven: “Dat studentenvolk staat sowieso bekend om zijn losse seksuele moraal. De grootste bangalijst van ons land, zo heb ik horen zeggen, is de ledenlijst van Minerva. Daarnaast naaien jullie meisjes dus een filmmaker op de openbare weg en vinden jullie het heel gewoon om meisjes in luiers de straat op te sturen. Daarbij valt een lekker vet aangezette column mijnerzijds natuurlijk in het niet. En wat doen hoeren? Kerels naaien. Wat deed dat Minervawijf op straat? Stefan naaien. Dus. I rest my case, your honour. Maar ik weet het goed gemaakt, met die grote smoel van je. Ik zal om een onafhankelijk oordeel over het gedrag van die club van jou vragen. Aan de firma’s Shell, RaboBank, Heineken en nog een paar kleinere bedrijven. De sponsors van Ballentent Minerva te Leiden. Hun reacties zal ik volgende week in mijn column nog wel even aanstippen. We bellen!”

De oplettende lezer kan het niet zijn ontgaan. Ik heb nogal een hekel aan dat over het paard getilde rijkeluisvolk. Omdat ik moeite heb met mensen die nog nooit wat serieus hebben gepresteerd, maar vervolgens wel trachten, anderen te overdonderen met bekakte praatjes en juridische leugenarij. Net als de gemeente Vlagtwedde, trouwens. Die hebben een tentenkamp van asielzoekers ontruimd. Naar nu blijkt onrechtmatig. Dat heeft de rechter vastgesteld. Maar het tentenkamp hoeft niet te worden teruggeplaatst. Ook raar. De gemeente verricht een illegale handeling, de rechter constateert dat dat niet okee was, maar zegt meteen dat het tentenkamp desondanks voorlopig niet terug mag keren. Ik heb zo’n vermoeden dat die rechter in Leiden heeft gestudeerd, en dat die tijdens de studentenjaren heel vreemde belevenissen heeft meegemaakt met vla, ketchup en incontinentiematerialen. Dat kleeft toch aan je, de rest van je leven. Komt nooit meer helemaal goed in je hoofd.

Net als de muzikale carrière van die Joan Franka. Daar kleeft voor de rest van haar leven ook wat aan. Dat ook zij de finale van het homovisie songfestival niet heeft gehaald. Geen enkel land heeft het gepresteerd om zo’n lange reeks van jaren de finale niet te halen. Maar ja, dat doen we ook zelf. Vorig jaar een idioot met een draaiorgel, dit jaar het domme achternichtje van Klukkluk. En ook qua toekomst ben ik somber. Want Roel Driesvink heeft aangegeven dat hij graag ons land op het homovisiepodium wil vertegenwoordigen. Kijk, dan pas zijn wij écht het lachertje van Europa. Daar kan geen Jan Kees de Jager tegenop. Hopeloos. Daar sta je dan, met je gezeur over 3 procent.

Net als het spoor. Ook hopeloos. Daar halen ze de 3 procent ook niet. Ik ben het trouwens van harte eens met dat afschaffen van dat belastingvoordeel voor treinforensen. Dat zal onze economie goed doen. Want als die mensen voortaan met de auto gaan, zijn ze tenminste op tijd op hun werk. Het storingspercentage ligt eerder bij de 30, als ik website van de NS zo bekijk. We wisten al dat het niet winterhard was, maar deze week is duidelijk geworden dat het spoor ook al niet meer zomerhard is. Het ene oververhitte seinprobleem na de andere gesmolten wisselstoring. ProRail heeft nu met het KNMI gebeld of ze niet kunnen regelen dat het voortaan in Nederland altijd tussen de 5 en 15 graden is. Mislukt. Want het weermannetje dat dat zou moeten regelen was niet op zijn werk gearriveerd. Die zat in de trein.