Tofik Dibi de overlastmarokkaan (Plat Haags)

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers, Petertjeprik, ArchEnemy en harry64 het Nederlandse politieke landschap onder de loep.

Heren, collega’s, ik heb zo’n vrolijke week achter de rug. Om te beginnen al omdat ik op een kalender bij afgelopen donderdag zag staan “Maxima Hemelvaart”. Ik dacht even aan de praktijken van haar pa en kon een glimlach niet onderdrukken. Maar de grootste pret was natuurlijk politiek van aard. CDA en GroenLinks. Lijsttrekkersgedoe.

Eerst maar even het CDA. Die hebben nu een burgemeesterszoon tot lijsttrekker verkozen, geheel indachtig de traditie van een bestuurderspartij. Zo grappig dat die mevrouw uit Volendam op een eervolle tweede plaats was geëindigd. Zij voelde als enige kandidaat wel wat voor een verdere samenwerking met de PVV. Maar ja, ze komt ook uit Volendam. Een inteeltdorp aan de IJsselmeerkust, dat bekendstaat om recordaantallen PVV-stemmers. Dus zo gek is dat niet. Maar het leukste was natuurlijk die soap rond Henkie Bleker en Jack de Vries. Een journalistenneukertje en een ondergeschiktenneukertje die samen ten strijde trekken om vol zelfoverschatting Henk in het zadel te helpen (en dan bedoel ik niet het bestijgen van een pony). Twee fatsoensloze eikels die werkelijk menen dat ze de CDA-leden wel even in de luren zullen leggen. Fout. En dan ben je als spindoctor wel heel diep gezonken: 99,8% van de CDA-leden bestaat uit dementerende ouderen die je met twee vingers in de neus alles kunt wijsmaken. En dan nóg lukt het Jack de Vries niet om die simpele zielen te verleiden, op Henk Bleker te stemmen. Arme Henk, die is nu definitief een onverkoopbaar product. Zelfs de minister onder wie hij nu nog dient, Verhagen, weigerde hem te steunen. Sta je dan voor lul? Ja. Dan sta je voor lul. Overigens zijn gevatte opmerkingen over de promiscuïteit van Jack en Henk onnodig. Het CDA, immers, naait dik 16 miljoen mensen.

Maar dan GroenLinks. Daar staat de hele partij voor lul. Vanmorgen werd een lollig feitje bekend: Femke Halsema heeft er bij de laatste formatie voor gekozen, aan te sturen op samenwerking met D66 en de ChristenUnie, zonder een rol voor de PvdA. Zo zie je maar weer: Halsema is niet alleen een manipulatief wijf zonder fatsoen, ze is ook een politieke hoer voor wie het dus geen een bal uitmaakt met wie ze het doet. Qua politiek, dus. Maar goed, ook bij GroenLinks moest natuurlijk een lijsttrekker worden geregeld. Dus werd daar een protocol voor afgesproken. Een selectiecommissie maakt een schifting tussen geschikte en ongeschikte kandidaten. Indien er meer dan een geschikte kandidaat bleek te zijn, zou er een referendum onder de leden worden gehouden. Niets mis mee. En ook geen onlogische procedure dat enkele zwaargewichten binnen die partij even het kaf van het koren scheiden. Al is het natuurlijk binnen GroenLinks nog een hele toer om zwaargewichten te vinden. En ja hoor, een totaal ongeschikte malloot meldde zich aan, naast Jolande Sap. Tofik Dibi. Een soort modemarokkaan met een veel te grote bek en veel te weinig hersens. Ongeschikt, oordeelde de commissie. Groot gelijk. Maar Tofik was daar goed op voorbereid. Een slim media-offensief (overigens ook tegen de afspraken in). En gisteren werd duidelijk wat een incompetent stelletje lafbekken het GroenLinks-bestuur is. Geheel tegen alle afspraken mag Tofik zich toch kandideren en komt er een partijreferendum. Dus mogen de leden kiezen tussen een mevrouw die de groene en linkse principes van haar partij heeft verkwanseld door in te stemmen met het Achterkamertjesakkoord, en een excuusmarokkaan die het schoolvoorbeeld is van het holle vat dat het hardst klinkt. Een matennaaier die alle afspraken schendt. En niet alleen in de politiek, maar ook in het dagelijks leven. GroenLinks is in het verkiezingsprogramma op grond waarvan Dibi in de Kamer zit, fel tegen scheefwonen. Dus wat doet Dibi? Juist. Scheefwonen. Want hij “wil bij de Aldi het contact met zijn kiezers houden.” De lul. Je dient als Kamerlid je te gedragen naar de visie die in je partijprogramma wordt uitgedragen. Klaar. Tofik Dibi is een hypocriete lul en het GroenLinkse partijbestuur is een stelletje incompetente idioten. Ik verkneukel mij nu al op de gigantische verkiezingsnederlaag die niet uit kan blijven, met dank aan de verrichtingen van de zoveelste overlastmarokkaan.

O ja, TheGrandWazoo, daar wilde ik het nog even over hebben. Die overlastmarokkanen uit mijn column van vorige week. Krijgen we morgen nu weer zo’n politiek correct huilverhaal van je te lezen, waarin je gaat beweren dat zulke nare dingen niet mogen worden aangestipt omdat er ook goede Marokkanen rondlopen? Of is dat Limburg van jou nog steeds die veilige enclave, ver weg van de échte wereld met zijn échte problemen? Of ben je opeens al die drugsrunnertjes zat, die jouw fraaie (maar logischerwijze in rap tempo ontvolkende) provincie opeens schijnen te overspoelen? Ik lees je morgen, vent.