Genocide met Van Vollenhoven

Iedere zaterdag- en zondagmiddag corresponderen FOK-columnisten in de rubriek Plat Haags over de stand van de politiek in ons land. Vandaag maakt Driek Oplopers zich heel erg kwaad over uitspraken van Pieter van Vollenhoven over verplichte anti-conceptie.

Mooi verhaal, gisteren Perikles! Meer belasting. Zeer mee eens. En laat de overheid maar weer een aantal taken op zich nemen die door de markt zijn verpest. Vroeger had je in mijn stad het Gemeentelijk Woningbedrijf. Zorgde voor behoorlijke huurhuizen tegen een fatsoenlijke prijs. Maar ja, dat is allemaal gesloopt. Organisatorisch, bedoel ik. Het moest zakelijker. We gingen marktje spelen. Nu zit de onderdirecteur van Wooncorporatie Vestia in de bak. Schijnt een paar miljoen achterovergedrukt te hebben. En intussen roepen onze bewindslieden van het Kabinet-Hooligan I dat de fiscus vooral de vertrouwelijke inkomensgegevens van mensen aan woningcorporaties moet doorgeven, zodat de huurder nog verder een poot kan worden uitgedraaid. Gelukkig stak de rechter daar een stokje voor. Maar wat is het probleem? Er worden veel te weinig woningen gebouwd. Daardoor -door die welbewust in stand gehouden schaarste dus- is wonen onbetaalbaar. Vanmorgen eventjes naar dat liegprogramma van fraudemakelaar Harry Mens gekeken. Hij had de oplossing voor de problemen op de woningmarkt. Gewoon minder bouwen. Dan komt het vanzelf goed. Kijk, als je nu echt maar wat uit je nek lult, prima. Maar doe dat dan wel als er geen camera en microfoon in de buurt zijn…

Net als die andere mafkees. Ik liet bijna mijn medium-latte uit mijn poten flikkeren toen ik bij mijn geliefde CoffeeCompany de krant zat te lezen. Flappie. Nee, dan bedoel ik niet het in 1962 vermoorde konijn van Youp van ’t Hek. Ik heb het over Pieter van Vollenhoven. Aangetrouwde paljas bij dat inteeltzooitje dat wij “koningshuis” noemen. Halverwege de jaren-60 schijnt Trix woedend in tranen te zijn uitgebarsten toen de verkering van Pieter met haar zus bekend werd. Waarom was Trix zo overstuur? Er kwam een burgerman in de familie. Fout argument. Trix had tranen met tuiten moeten huilen, met deuren moeten slaan, het koninklijk servies aan diggelen moeten gooien omdat er een enorme mafkees in haar familie kwam. Zelden zag ik zo’n zelfingenomen flapdrol als Pieter. Totaal ongeschikt voor welk baantje dan ook. Dus werd speciaal voor hem de Spoorwegongevallenraad in het leven geroepen. Had ‘ie toch wat te doen. Een goedbedoelde maar foute beslissing. Sindsdien loopt Pieter bij ieder onderzoek naar een treinongeluk hinderlijk in de weg. Als de stofwolken nog niet eens waren opgetrokken, stond Pieter al voor de camera te vertellen hoe het ongeluk had kunnen gebeuren. Geen idee waar je het over hebt, maar wel alvast voor de camera een hoop gewichtigdoenerij en bij elkaar verzonnen kennis tentoonspreiden. Een soort John Leerdam avant la lettre dus. Maar goed, daar zijn ze dus gek op, in de entourage van Trix. Ouwehoeren die niet weten waar ze het over hebben. Dat John Leerdam ridder in de orde van Oranje-Nassau is, zegt genoeg.

Maar goed. Pieter. Hoewel inmiddels vertrokken bij de rechtsopvolger van de Spoorwegongevallenraad, die zich met alle soorten van veiligheid mag bemoeien, mag hij nog één keer wat zeggen. Dus komt Pieter nog even verrassend uit de hoek. Met een pleidooi voor verplichte anti-conceptie voor bepaalde groepen mensen. Want zwakbegaafden moet de lichamelijke integriteit worden ontnomen, vindt Pieter. Die mogen geen kinderen meer. Van Vollenhoven zal er ongetwijfeld zijn vingers bij hebben afgelikt, toen een aantal jaren geleden duidelijk werd dat in Zweden duizenden mensen onvrijwillig onvruchtbaar waren gemaakt omdat die het niet waard waren, zich voort te planten. Pieter lijkt dat wel wat. Zwakbegaafden verplicht aan de prikpil of de sterilisatie. Blijkbaar vindt Pieter dat de samenleving die mensen niet wat extra zorg mag geven. We kopen straaljagers van een paar miljoenmiljard per stuk. Sloeries die volstrekt overbodige tietenexpansies hebben laten inbrengen mogen op kosten van de samenleving de boel laten repareren, maar het suffe neefje van Henk en de dommige nicht van Ingrid mogen zich niet meer voortplanten.

Het hek is dan toch van de dam? Stel je eens voor, dat je die door Van Vollenhoven bepleite anticipatie-genocide ook met terugwerkende kracht zou kunnen toepassen… Kijken we naar de criminaliteit: dan zou je de moeders van Geert Schaaij en Harry Mens toch hebben gesteriliseerd? Kijken we naar de politiek: vasectomie voor de papa's van Eric Lucassen, boer Koekoek, Hans Janmaat en Femke Halsema. De amusementswereld: héérlijk, zo zonder Gordon, Gerard Joling, Frans Bauer, André Rieu en Patricia Paay… Qua straatbeeld: flaporen zijn erg ontsierend, dus ik had graag gezien dat Pieter van Vollenhoven nooit was geboren. Want dát is de deur die je open zet. Als ik er goed over nadenk, ben ik in het kader van het zelfbeschikkingsrecht bereid om af en toe even maar Harry te kijken, in een winkelcentrum een flard Geer en Goor voor lief te nemen en in de krant te lezen over de strapatsen van de PVV. Want het hek is van de dam, als Flappie zijn zin krijgt.

Mensen moeten zelf mogen beslissen of zij zich voortplanten of niet. Waarom moet je trouwens onderscheid maken tussen een verstandelijk risico en een fysiek risico? Zelf leid ik aan een buitengewoon vervelend genetisch defect. Dat is voor mij een reden om welbewust nooit voor het vaderschap te gaan. Maar die keuze moet ík maken (nou ja, samen met Mevrouw Oplopers, natuurlijk), en daar blijft verder iedereen met zijn poten af. En zeker een of andere minister, een of andere flapdrol die met een prinses is getrouwd of een handvol Kamerleden van het kaliber-Leerdam. Want Leerdam is dan wel terecht opgestapt, maar hij is echt niet de enige sukkel aan het Binnenhof. En wat is de volgende stap, qua verplicht aan de prikpil? Communisten? Moslims? Leden van Vakbond De Unie? Echt, het hek is van de dam als Flappie zijn zin krijgt. Waarom ik Prins Pieter zo hardnekkig Flappie noem? Hierom: ook aan lelijke mensen kun je best een voortplantingsverbod opleggen. Ik zie het al helemaal voor mij: naast een Polenmeldpunt straks ook een Meldpunt Lelijke Babies, om dat schoftentuig aan te geven dat zich ondanks zeiloren, haakneuzen en X-benen toch heeft voortgeplant en daarmee de Wet Genenverrijking 2013 heeft overtreden.

De uitspraken van Pieter van Vollenhoven zijn schofterig, zelfs als hijzelf of iemand anders ze wil nuanceren. Niet in de laatste plaats omdat hij daarmee ook succesverhalen letterlijk in de kiem smoort. Want ik moet iets kwijt over Nederlands bekendste asocialenfamilie. Nee, ik bedoel niet de Oranjetjes. De Tokkies. Van dat  klootjesvolk uit Amsterdam - Nieuw West, dat ijskasten op het dak van de auto van de buren smeet. Om de hoek over de heg piste. Fraudeerde met uitkeringen en diefstal. Stomdronken met afgekeurde auto's door woonwijken scheurde. En zich voortplantte. Ook het nageslacht is een zooitje ongeregeld. Behalve eentje dan. Een van de dochters. Die vond dat ze wél naar school moest, dat ze wél een serieuze studie moest volgen. Zij heeft afstand gedaan van haar familienaam, wil niets meer met de Tokkies te maken hebben en is tegenwoordig meester in de rechten. Dat was, wanneer we de anticipatie-genocide van Pieter op haar hadden toegepast, niet gebeurd. Verschrikkelijk toch?

Het is genoegzaam bekend dat ik een verklaard voorstander ben van de doodstraf. Ook vind ik dat de Rote Armee Fraction in Duitsland goede dingen heeft gedaan en dat zo’n soortgelijke organisatie anno nu in ons land wat mij betreft node wordt gemist. Maar ik vind dat iedereen een kans verdient om wat van zijn leven te maken, zonder anderen te benadelen. Die kans begint bij de geboorte.