Hoerenbedrijf

Even met het Ministerie van Sport gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier. Mevrouw Schippers in de buurt?”

De ambtelijke secretaresse vroeg mij om een ogenblik geduld, aangezien de bewindsvrouwe even niet in de gelegenheid was, aan de telefoon te komen. Ze had last van een enorme hoestbui. Dat vond ik niet zorgelijk, aangezien Edith nu niet bepaald in haar eerste leugen was gestikt. Maar na verloop van tijd kreeg ik de VVD-bewindsvrouwe aan de lijn. Vriendelijk vroeg ze, wat ik van haar wilde. “8 miljard.” Als door een wesp gestoken schreeuwde de minister dat ze er schoon genoeg van had, al die geintjes over dat bedrag. Maar ik had aan die herrie geen boodschap: “Je kunt dat wel voor de Tweede Kamer verzwijgen, Edith, maar die achterlijke ambtenaren moeten dan natuurlijk geen stukken laten rondslingeren, waarin dat bedrag gewoon staat genoemd. Je hebt willens en wetens verzwegen, hoeveel geld een poging om de Olympische Spelen van 2028 voor ons land binnen te halen zou kosten. 8 miljard euro. Maar dat bedrag lag qua publieke opinie wat lastig, dus besloot je  dat maar te verzwijgen.” De betrapte aartsleugenares schreeuwde dat je als politicus nu eenmaal ruim moest denken, en dat al die herrie dus nergens op was gebaseerd. Fout. Dus ik vervolgde: “Lazer nou op met die lulkoek. Wat wil je nou, met je Olympische Spelen? 600 meter flessentrekken? De 10 kilometer zelfverrijking? Gehandicaptenpolo? Uitkeringstrekkerswerpen? Je moet je doodschamen!” De omhooggevallen parelkettinkjestrut riep dat ik de zaak bepaald niet sportief opnam. Tijd voor de afmaker: “Sportief? Sportief? Alsof het regelrecht besodemieteren van de Kamer iets met sport te maken heeft? Schei toch uit! Er zijn wel bewindspersonen voor minder weggestuurd!” Stilte aan de andere kant van de lijn. Opgehangen. Mooi zo.

Arme Mark. Een kabinet dat noodgedwongen steunt op een steeds wankeler wordende PVV, een afvallige smeris en twee Godsdienstwaanzinnigen. Zit ‘ie binnen zijn eigen kabinet ook nog opgescheept met een pathologische leugenaarster. Ik kijk nu al uit naar het commentaar in onze prachtige rubriek Plat Haags, zondag.

En denk nu niet dat het uitsluitend aan de rechterzijde van het politieke spectrum bal is, hoor. De voormalig penningmeester van de PvdA in Almelo is uit de partij gezet omdat hij geld uit de kas van de afdeling naar zichzelf had overgemaakt. De schat. Dan wil je een soort arbeidersparadijs, en wat doe je? Je vormt de PvdA-afdeling Almelo om tot een dievenparadijs. 7500 euro in eigen zak. Waar de Centrumpartij ooit furore maakte met de spreuk “Eigen volk eerst”, maakt meneer de penningmeester goede sier met de kreet “Eigen zak eerst”. Nou ja, ’t is weer eens wat anders dan een Utrechtse PvdA-burgemeester die de hele boel aan elkaar manipuleert. Ik moet zo enorm lachen om mijn socialistische vrienden…

Maar die Emile Ratelband. Die is pas écht goed voor een lachstuip. Heeft ‘ie geprobeerd om een brandbom in zijn eigen huis naar binnen te gooien. Tsjakka! Om een lastige onderhuurder weg te jagen. Zo lollig. Die Emile. Hier thuis noemen wij hem altijd Debiel Ratelband. Een zenuwachtige psychopaat die, als ik het mij goed herinner, ooit nog eens heeft getracht een politieke partij op te richten. Maar het fijne weet ik daar niet meer van. De grootste eikels tracht ik het snelst weer te vergeten. Maar mevrouw Tsjakka vindt het gemeen dat haar Ratelmannetje nu is opgepakt. Ze jammert nu dat dit niet is hoe hij is. Wat ze met die onbegrijpelijke formulering precies bedoelt, is mij overigens een raadsel. Maar ja, ze zal ook wel een beetje in de war zijn. Die dagelijkse klap voor haar kop van haar positiviteitsgoeroe-met-de-losse-handjes zal ze wel missen. Als je het toch in je stomme harses haalt om met zo’n idioot in het huwelijksbootje te stappen, dan is het Stockholmsyndroom niet ver meer weg. Maar de toekomst van die Ratelband lijkt me goed samen te vatten met de aanbeveling hem op te sluiten en sleutel weg te gooien.

Dat geldt overigens niet voor Volkert van der Graaf. Zijn gevangenisstraf naar aanleiding van de executie van Pim Fortuyn nadert zijn einde. Dus komt Vijandige Veganistische Vleeshater Volkert binnenkort vrij. Tot spijt van velen. Zo hoor ik regelmatig roepen dat hij vast moet blijven zitten omdat hij geen spijt van zijn daden heeft. Maar dat is natuurlijk iets, waar de rechter bij de strafmaat rekening heeft gehouden. Onzin dus. Want ook in de rechtszaal heeft Van der Graaf geen spijt betuigd. En waarom zou iemand die van zijn daad geen spijt heeft, net moeten doen alsof dat wél het geval is? De rechtsstaat geldt ook voor Volkert. Wat iedereen er ook van mag vinden. Het is aan de rechter om te bepalen of iemand straf krijgt, en welke. Dat is gebeurd, de reglementaire twee derde zit erop dus de vrijheid lonkt.

Zelfs als je bij de Blokker werkt geldt het woord van de rechter. Heb je een onbeduidend baantje als magazijnknecht. En dan op Facebook je baas voor hoerestumperd uitschelden, en de Blokker uitmaken voor hoerebedrijf. Dat is natuurlijk vragen om rottigheid. Toen na een waarschuwing het gescheld niet ophield, stapte de Blokker met een ontslagverzoek naar de rechter. Die wees de eis toe. En terecht. Want je staat als winkelketen in huishoudelijke artikelen natuurlijk wel voor schut als je personeel niet weet hoe het zit met die tussen-n. Het is hoerenstumperd en hoerenbedrijf. Een beetje dozensjouwer weet dat!