Henk, Ingrid, Olek en Natasha (deel 2)

Normaal gesproken zou u op deze plek nu een column van Petertjeprik lezen. Helaas. Drukke studieverplichtingen stonden het schrijven van zijn column in de weg. Jammer. Slimme knul wel. En druk bezig met een serieuze studie. Dat belooft nog veel meer slimme standpunten in de toekomst. Beter dan dat geraaskal over de gulden. Werkelijk verbijsterend. Dus richt ik in het verlengde van mijn column van vanmorgen graag nogmaals even het woord tot u.

Het in opdracht van de PVV verrichte onderzoek door een stel in Londen gevestigde beunhazen is een lachertje. Laten we bij het begin beginnen. Zoals ik vanmorgen ook al schreef, was de uitkomst van het onderzoek van tevoren al duidelijk. Een politieke partij die niets van Europa moet hebben, en dus ook niet van de euro, laat een onderzoek uitvoeren door een zogenaamd onderzoeksbureau dat al zeer langdurig loopt rond te toeteren, tegenstander van de euro te zijn. Tsja, de uitkomst van zo'n onderzoek kan niet missen. De euro is een slecht ding. Daarom lag ik vanmiddag huilend van het lachen over mijn bureau, toen ik las dat de penvoerder van het onderzoek nadrukkelijk in het rapport schreef, dat de PVV geen opdracht had gegeven over wat de uitkomst van het onderzoek zou moeten zijn. Rot toch op. Juist als je dat zo nadrukkelijk zegt, ligt het er duimendik bovenop dat het hele onderzoek doorgestoken kaart is. Een beetje zoals de peuter die wordt betrapt bij de opengemaakte koektrommel, die met de kruimels in de mondhoeken nog glashard beweert dat hij geen koekje heeft gepikt. Hou toch op.

Dan even summier over de inhoud van het rapport. "Nederland betaalt naar schatting 10 % van de noodsteun aan Griekenland, en daarvan komt geen rooie cent terug." Fout. Geen 10, maar 6 %. Ze zitten er dus grofweg met een factor 2 naast. Prutsers. En de stelling dat er van die hulp geen rooie cent terugkomt is toch wel een tikje voorbarig.

Dan roept Beun de Haas Research Institute London dat Europese landen zonder de euro het veel beter doen. Weer fout. Gevalletje selectief winkelen in de gegevens. Het eurovrije Denemarken doet het veel en veel slechter.

En verder schrijven de in Londen kantoorhoudende VMBO'ers dat onze economie de afgelopen tien jaar behoorlijk is ingezakt ten opzichte van de decennia daarvoor. En dat dat "dus door de euro komt". Weer fout. Volgens mij heeft het het afgelopen decennium nogal tegengezeten wegens een wereldwijde crisis. Iets met slechte leningen in de VS, dat soort dingen. Staat helemaal los van de invoering van de euro. Onze banken hadden nogal wat belangen in de States. Dát was het probleem, dát heeft ons land een hoop geld, angst en werkgelegenheid gekost. En er is nog een reden waarom onze economie de afgelopen tien jaar is ingezakt. Het is precies de periode dat ons land werd bestuurd door die malloot van het CDA. Die Balkenende. Die zich inliet met Geerts geestverwanten, u weet nog wel, dat bij elkaar geraapte zooitje criminelen van de LPF. En daarna ook nog een coalitie sloot met de VVD. Kabinetten die gebaseerd waren op geestelijke armoede. En daarna een gelegenheidskabinet van het CDA met een ernstig verzwakte PvdA en die vreemde types van de ChristenUnie. Maar de ergste krimp, de hoogste werkloosheid en vooral de ergste begrotingsproblemen hebben we nu. Met een kabinet dat gegijzeld wordt door Geert zelf. En wanneer draaide onze economie als een tierelier? Juist. Onder de paarse kabinetten. Maar dat houdt Geertje liever stil. Dat mochten de onderzoekprostitués in Londen niet opschrijven.

Maar het allerleukst is dit. Geert wil een referendum. Over de terugkeer van de gulden. Dus over een flauwekuldiscussie moet opeens het volk geraadpleegd worden. Terwijl die zelfde Geert wel stiekem in het Catshuis zit mee te zwammen over heel ingrijpende maatregelen. Zaken die iedere burger keihard gaan raken. Maar dan hoor ik Geert opeens níet praten over een volksraadpleging. Nee, dat doen we lieven in een achterkamertje. Handjeklap over de hypotheekrente-aftrek in ruil voor een toegangsverbod van moslims en Oostblokkers tot de gezondheidszorg of iets in die geest. Zoals ik al verwachtte, is Geert niet consequent. Als hij ook maar een greintje fatsoen had gehad, als hij ook maar een béétje trouw was geweest aan de door hem uitgevente afkeer van gedoe in achterafkamertjes, had Geert aan die poppenkast in het Catshuis niet meegedaan.

Nee. Geert legt liever, op basis van leugens en halve waarheden, een bom onder Europa. Ten nadele van Henk, Ingrid, Olek en Natasha. Arme Henk en Ingrid, die slecht opgeleide stumpers in hun rijtjeshuis, die met open ogen in de val van het fascistisch populisme van Geert trappen. Arme Olek en Natasha die door Geert als tweederangs Europeanen worden beschouwd. Die Geert toch, met zijn heimwee naar een land van voor de uitvinding van de blaastest voor alcomobilisten, waar de Neger en de Mohammedaan nog in een museum tentoon werden gesteld, met de gulden op basis van de Gouden Standaard en onze Nationale Driekleur in het prachtige oranje-wit-blauw. Binnen onze landsgrenzen kunnen we er nog meewarig om lachen, maar internationaal staan we voor lul.

Arm Nederland.