Interneren, die achterlijke Marokkanen!

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers en Harry64 op zondagmiddag het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Driek vanuit zijn gezellige studeerkamer met een liter koffie, en TheGrandWazoo vanuit het gemoedelijke Limburg, en Harry 64 vanuit het midden des lands.

Het is een sombere tijd. Voor jou, TheGrandWazoo, maar ook voor mij. Waarom voor mij? Het gaat toch goed? Redelijk gezond, qua liefde en poen niets te klagen. En behoorlijk succesvol in mijn maatschappelijke activiteiten. Maar er knaagt iets aan mij. Over problemen in de samenleving die toch maar niet worden opgelost. Over dat mensen ongestraft klinkklare onzin mogen verkopen ten koste van anderen, terwijl de harde waarheid over weer anderen vaak onder het vloerkleed wordt geveegd. Nee, ik ben niet vrolijk gestemd.

Pak ‘m beet een jaar geleden werd in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam bij een overval op zijn zaak een juwelier vermoord door van dat Marokkaanse tuig. Veel beter liep het onlangs af in Luik. Daar werd bij de overval op een juwelier de overvaller overhoop geschoten. Nu zijn er rellen in Luik. Want het demonstrerende tuig, net als de omgekomen overvaller van import-Afrikaanse komaf, vond niet dat die juwelier zich had mogen verdedigen, blijkbaar. Overigens maakten de demonstranten van de gelegenheid gebruik om nog wat winkelruiten te vernielen en etalages te plunderen. Dat zegt mij genoeg. Maar als we mogen kiezen tussen een dode onschuldige winkelier of een dode overvaller, dan is de keuze toch enorm eenvoudig? Zo ook de smerige junk die in een sporthal in Amsterdam wilde inbreken. Dat zou daar dan de vijftiende inbraak in korte tijd zijn. De politie wilde niet komen posten, dus had een groep burgers die taak maar op zich genomen. De inbreker werd gepakt, en bij de daaropvolgende vechtpartij raakte de inbreker levensgevaarlijk gewond. Is dat erg? Ja, eigenlijk wel. Maar mag dat de burgers die hem hadden betrapt worden verweten? Nee. Het toepassen van geweld is een ingewikkeld vak. Politiemensen worden daar heel goed in getraind. Hoeveel geweld moet je precies gebruiken om een verdachte wel uit te schakelen, maar zonder dat die levensgevaarlijk gewond raakt? Dat is een deskundigheid waarover de ‘normale burger' in het algemeen niet beschikt. Niet hoeft te beschikken. Maar dat betekent nog niet dat burgers, wanneer de politie zaken laat liggen, zijn veroordeeld tot lijdzaam toezien, en zonder slag of stoot moeten accepteren dat hun bezittingen worden vernield of gestolen. Trouwens, onlangs stelde een hoge politiefunctionaris nog dat de burger zich best wel wat zelfredzamer mag opstellen. Dus. Kortom, de mensen die die smerige junk hebben uitgeschakeld, dienen te worden ontslagen van rechtsvervolging. Vandaag nog! En de familie van die vieze junk moet al helemaal zijn smoel houden, met al dat gejammer over dat mensen geen mening mogen hebben over de crimineel in kwestie. Die smerige inbreker is de dader, hij is de aanstichter van al het leed, en niemand anders.

Maar mensen lullen wat uit hun nek, Harrie64. Zoals de vader van zo'n rottige puber op zo'n middelbare school. Dat joch was betrokken bij een vechtpartij, en weigerde om het klaslokaal te verlaten toen de leraar daarom vroeg. En ook toen de leraar daar nog een keer om vroeg. Uiteindelijk heeft de leraar dat rotjoch bij kop en kont de klas uitgegooid. Er zat toch niets anders op? Als dat kind weigert, de klas te verlaten, moet de leraar dan degene zijn die het onderspit delft? Ik dacht toch echt van niet. Natuurlijk dienen leraren er niet lukraak op los te timmeren, en weten ze dat dwarsliggerij een gewoon onderdeel is van opgroeiende-pubergedrag. Maar uiteindelijk is de leraar de baas, en niet de scholier. Maar de vader van de scholier belt de politie, en de leraar wordt afgevoerd naar het bureau. Een regelrechte schande! Degenen die verantwoordelijk zijn voor deze gang van zaken, die zijn niet goed bij hun hoofd.

Net als de meeste criminele Marokkaantjes in Amsterdam. Die blijken ook verstandelijk gehandicapt te zijn. Dat verbaast me eigenlijk niets. Kijk maar eens naar honden. Per ras verschillen die enorm in gemiddelde intelligentie. De herder en de collie zijn meestal behoorlijk slimme honden, de teckel en de poedel zijn doorgaans tamelijk achterlijk. Dat onderscheid geldt eveneens voor de verschillende mensenrassen. En ja, de gemiddelde Marokkaanse straatjongen zit beslist in de onderste categorie, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Hij heeft een zeer laag IQ, en ook qua EQ scoort hij bedroevend. Net als zijn ouders, broers, ooms en neven. De pikorde kan veelal slechts op een gewelddadige manier worden vastgesteld. Hij die de meeste berovingen pleegt, de meeste buurtgenoten mishandelt en de meeste vrouwen uitscheldt is het mannetje. Sociaal werkers roepen maar dat het prima gaat met de betrokken criminelen. Ze blijken dat te doen uit angst, dat ze thuis worden opgezocht door hun cliënten. Buurthuizen stellen dat het steeds beter gaat met de sociale cohesie in de Diamantbuurt en Slotervaart. Omdat anders de ramen eruit liggen en de overbodige baantjes worden opgedoekt. En de grootste mond over "dat het wel meevalt" hebben de mensen die zelf op veilige afstand van de Diamantbuurt of Slotervaart wonen. Die wonen bij voorbeeld in  de Grachtengordel. Of in Leiden. Wassenaar. Of in Limburg, TheGrandWazoo! Intussen kan de gewone burger niet meer veilig over straat.

Ik heb, tot woede van veel lezers, al eerder gepleit voor het interneren van Marokkaanse crimineeltjes en degenen die van hun buit meeprofiteren. Dat pleidooi herhaal ik hier nog maar een keer. En er is nu een argument extra, dat mijn stellingname ondersteunt. De uitkomst van het al eerder genoemde wetenschappelijke onderzoek naar de verstandelijke beperkingen van de Marokkaanse straatcrimineel. Op basis van wat ooit de Krankzinnigenwet heette, kun je mensen verplicht in een inrichting plaatsen wanneer zij een gevaar vormen voor zichzelf of hun omgeving. Dat is beslist van toepassing op zowel de straatrovers, inbrekers en geweldplegers in kwestie (daders) als op hun familieleden (opdrachtgevers/helers). Uit huis plaatsen en interneren voor onbepaalde duur. De huur van de woningen waarin zij wonen, dient te worden opgezegd. Wanneer zij als door een wonder ooit nog uit de gesloten inrichting vrij mochten komen, zullen zij niet meer kunnen wonen in de door minister Donner aangewezen gebieden waar nu woningschaarste heerst. Delfzijl en Venlo zijn de plaatsen, waar wegens de bevolkingskrimp aldaar nog ruimte voor ze is. Daar liggen de huren ook lager, hetgeen ons land weer een hoop huursubsidie scheelt. De woningen die vrijkomen in de Diamantbuurt en Slotervaart zouden dan mooi kunnen worden verhuurd aan politieagenten, schoolmeesters, verpleegsters en dat soort doelgroepen, aan wie nu amper betaalbare woonruimte kan worden geboden. Dan kunnen die mooi wonen, te midden van de Marokkanen die zich wél een beetje normaal weten te gedragen. Zo zal je zien, dat in bepaalde ‘slechte' buurten de criminaliteit zal dalen, en er leukere mensen komen wonen. Altijd fijn, om meerdere vliegen in een klap te slaan. En een volgende stap zou zijn, dat -als dat niet al is gebeurd- in Rotterdam en Dordrecht eens wordt gekeken naar de verstandelijke ontwikkeling van Antillianen die daar de straten onveilig maken. Een mooie aanzet om daar ook tot een grote schoonmaak te komen, en tot verbetering van de leefomstandigheden van burgers die wél deugen. Wat? Ben ik een racist? U mag vinden wat u wilt, maar de cijfers zijn duidelijk. Sommige bevolkingsgroepen zijn duidelijk dommer en duidelijk crimineler. Dat is geen racisme, dat is een feit. En ik zou het recht van de sterkste graag inruilen voor het recht van de slimste.

Maar wat mij het somberste stemt, is dat dit wensbeeld van mij waarschijnlijk niet op korte termijn werkelijkheid kan worden. Er was een politieke partij die een stormachtige opkomst beleefde. De PVV. Ik heb niet op ze gestemd -ik stem voor de Tweede Kamer altijd strategisch op de PvdA- maar ik had gehoopt dat de PVV in dit opzicht wat voor ons land zou kunnen bereiken. Maar helaas. Afgezien van wat holle retoriek van Wilders en De Roon, bereikt de PVV in dit opzicht helemaal niets. Het enige wat de club heeft weten te realiseren, is de komst van een caviapolitie. Niet verwonderlijk: ook een onderzoek naar de verstandelijke vermogens van PVV-Kamerleden zou aan het licht brengen, dat deze veelal gebukt gaan onder ernstige verstandelijke handicaps. Die Dion Graus voorop. Maar ja: een straatcrimineel kun je tenminste nog oppakken voor wat hij doet, een Kamerlid mag in het parlement ongestraft alles zeggen. Jammer...