De druiper van Raymond Vlecken

Raymond Vlecken is natuurlijk niet goed bij zijn hoofd. Dat is overigens een fenomeen dat regelmatig voorkomt bij gezagsdragers en andere hoge functionarissen. Maar die Vlecken is wel héél erg geschift.

Hij is burgemeester van de gemeente Landgraaf, in het terecht steeds verder ontvolkende Limburg. Want weldenkende mensen willen daar natuurlijk niet wonen. En wat extra erg is, is dat ze in Landgraaf dus zitten opgescheept met een CDA-burgemeester. CDA, u weet wel, het Conservatief Demagogisch Apparaat. Opeens is het mij duidelijk, waarom het kabinet Hooligan-I de sociale werkvoorziening zo ongeveer opheft. Die verstandelijk minbedeelde stakkers geef je gewoon een baan als burgemeester in Limburg.

De website van de gemeente Landgraaf is zo lek als een mandje. Allerlei gegevens die de inwoners nietsvermoedend aan hun gemeente hebben verstrekt, blijken zo ongeveer in de etalage te liggen. En? Heeft de burgemeester zijn mensen die voor die giller verantwoordelijk zijn al een deftige brief gestuurd? Nee. De deftige brieven bewaart Vlecken voor degenen die het lek in zijn website hebben aangetoond. De gek.

En het is sowieso een rare brief. Vlecken sommeert onderzoekjournalist Brenno de Winter, per omgaande te verklaren dat hij de informatie die aan alle kanten uit de Landgraafse website druipt, niet zal openbaren. Raar. Overigens wordt die verschrikkelijk lekke website van de gemeente Landgraaf hier in Huize Oplopers inmiddels ‘De Druiper van Vlecken' genoemd, maar dat terzijde.

Ik zie het al helemaal voor me. Ik draai mijn voordeur niet op slot. Daarna stuur ik mijn advocaat af op iedereen die bij mij in de straat loopt. Dat ze schriftelijk moeten beloven dat ze niet bij mij zullen inbreken. Ik vrees, dat ik in dat geval in een dwangbuis zou worden afgevoerd en met grote spoed zou worden opgenomen in een psychiatrisch gesticht. Maar ja, ik ben nu eenmaal geen burgemeester, en al evenmin lid van het CDA.

Maar de mentaal getormenteerde zakkenwasser Raymond Vlecken stuurt rare brieven per deurwaarder naar Brenno de Winter. Brenno kreeg om kwart over vijf een brief, dat hij voor vijf uur moest verklaren dat hij enzovoort enzovoort. Dus zelfs klokkijken kan de Landgraafse burgervader niet.

Het zal niet de eerste keer zijn, dat Brenno de Winter lastig wordt gevallen met een flauwekulaanklacht. Hij heeft al last genoeg gehad van de valse aangifte die chipkaartleverancier TLS tegen hem heeft ingediend, en die na verloop van tijd door het Openbaar Ministerie volkomen terecht naar de prullenbak werd verwezen. Volkomen terecht zal Brenno geen kans laten liggen om TLS nog even te treiteren. Groot gelijk. Om diezelfde reden zal ik zelf geen kans laten liggen om een schijnheilige voormalige fractievoorzitter in de Tweede Kamer hardhandig te beschimpen. Onterechte aanklachten hebben een verwoestende uitwerking op het leven van degene tegen wie die zijn gericht.

Vlecken dreigt dus met een aanklacht. Waarom eigenlijk precies? Vlecken wil niet dat De Winter de gegevens die kinderlijk eenvoudig te achterhalen waren, in de al dan niet nabije toekomst openbaar maakt. Maar De Winter heeft nog nooit persoonsgegevens die hij van een niet beveiligde website heeft gehaald, in de openbaarheid gebracht. Brenno is een integere internet-journalist, niet een of andere digitale vandaal die de gegevens van onschuldigen te grabbel gooit. Kortom, een heel raadselachtig dreigement.

Ik gun het de burgemeester van Landgraaf, dat hij de rest van zijn bestaan in de openbare dienst zo veel mogelijk wordt getreiterd. Door Brenno de Winter. Door GeenStijl. Ik zal daar zelf ook een steentje aan bijdragen. Overigens, als de gemeenteraad van Landgraaf ook maar een greintje fatsoen heeft, dan zegt die raad natuurlijk het vertrouwen in burgemeester Raymond Vlecken op. Want zo'n geschifte burgervader gun je zelfs een Limburger niet.

columistencab.png