Losbandige seks

In de rubriek Plat Haags nemen TheGrandWazoo, Driek Oplopers en Harry64 op zondagmiddag het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Driek vanuit zijn gezellige studeerkamer met een liter koffie, en TheGrandWazoo vanuit het gemoedelijke Limburg, en Harry 64 vanuit het midden des lands.

Zo, Harry64 en TheGrandWazoo, de rust is weer nedergedaald over mijn geliefde Amsterdam. Het was me gisteren het dagje wel. De homovaartocht. Die Holebi-armada werd overigens nog lelijk overvallen door een gemene stortbui, dus ik vroeg mij nieuwsgierig af of de KNMIetjes niet wat beter hadden kunnen opletten. Foutje. Maar als ik zie, wie er zoal in de gracht dobberden, dan was er wel meer mis.

Om te beginnen de holebi's van de spoorwegen. Wat hadden die daar nou te zoeken? Een homoseksuele conducteur blaast toch net zo goed op zijn fluit als een hetero? En of de omroepster nou lesbisch is of niet, van de informatie die ze doorgeeft klopt toch geen pest. Trouwens, als ik kijk naar die nichterig-roze kleur van dat OV-chipkaartsymbooltje, dat is het mij sowieso wel duidelijk dat de homoscene bij het spoor het pleit al lang en breed heeft gewonnen. Leuk, die bijdrage van de NS aan de Holebi-vaartocht, maar ik had liever gehad dat ze gewoon aan het werk waren geweest, zodat er een paar extra treinen en langere treinen hadden kunnen rijden. Want het vervoer van en naar onze gay-capitol was knudde. Te weinig treinen, te korte treinen. Als haringen in een ton werd men vervoerd. Nu staat het jaarlijkse homofeest natuurlijk toch al bekend om zijn losbandige seksuele moraal, maar om de bezoekers in de trein nu al zo dicht op elkaar te proppen dat dat al zo ongeveer op seks neerkomt...

Maar die spoorjongens en -meisjes bij de vaartocht waren bij lange na nog niet het ergste. Ook staatssecretaris Marja van Bijsterveldt voer mee. Zij gaat over emancipatie, ook van minderheden. Van haar zou je toch mogen verwachten, dat ze pal staat voor de homo, de lesbo en de biseksueel. Maar nee hoor. Haar gedrag is verbijsterend. Marja Verbijsterveld verdomt het om op te treden tegen weigerambtenaren. Dus de emancipatiebewindspersoon doet niets aan ambtenaren die het verdommen, het wettelijk recht van homo's en lesbo's om met elkaar te trouwen, te honoreren. Marja heeft dus lak aan onze wetten. Marja heeft trouwens sowieso maling aan onze democratische beginselen. Een Kamermeerderheid wil, dat op scholen voorlichting komt over homoseksualiteit. Marja Verbijsterveld voert die motie gewoon niet uit. Dus we leven in een democratie, waarin het schorem van regeringspartij CDA de besluiten van onze democratisch gekozen volksvertegenwoordiging niet uitvoert. Echt. Ik heb de hele middag schietgebedjes zitten prevelen: "Laat U die boot met Verbijsterveld alstublieft in het diepste gedeelte van de Amstel vreselijke schipbreuk lijden?" Helaas, het werd geen vreselijke schipbreuk, maar slechts een vreselijke wolkbreuk. De verbinding met ‘boven' was blijkbaar niet zo denderend. Jammer.

Politici die maling hebben aan de Kamer. Marja Verbijsterveld is heus de enige niet, hoor. Mark Rutte en Jan Kees de Jager. Ook een lekker stel. In die goede oude tijd was het geven van foute of onvolledige informatie aan de Tweede Kamer een politieke doodzonde. Maar sinds het aantreden van de Regering-Hooligan-I is dat geen enkel probleem meer. Rutte ziet vijftig miljard Eurosteun voor Griekenland over het hoofd (en beweert dat hij heel goed kan rekenen), en Rutte en De Jager verzwijgen vervolgens nog een potje van 38 miljard aan garantstellingen. In een écht serieuze democratie worden bewindspersonen hiervoor naar huis gestuurd.

Waarom dit rare Kabinet niet door de Kamer de laan wordt uitgestuurd? Maar dat is natuurlijk heel eenvoudig. Het CDA trekt de stekker er niet uit: naar verwachting hebben ze bij de volgende Kamerverkiezingen Godzijdank nog maar een handjevol zetels over, en is de rol van deze hufterpartij definitief uitgespeeld. De VVD zit met het probleem, dat doordat het CDA zo enorm krimpt, dat met zetelgroei voor VVD en PVV hoogstwaarschijnlijk niet meer te compenseren is, zodat een tweede onversneden rechts kabinet er niet in zit. Ook een goede reden om de stekker er maar niet uit te trekken. En de PVV zit natuurlijk op rozen. Gedoogpartner. Dat betekent dat je leuk kunt shoppen, maar als het misgaat, dan was je niet verantwoordelijk. En de grootste partij worden ze niet. Ook prima redenen om het kabinet overeind te houden. Dus als jullie hopen, Harry64 en TheGrandWazoo, dat Hooligan-I voortijdig ten val komt, dan moet ik jullie helaas teleurstellen. Voor de vorm zal er tussendoor nog wel een minister van het B-garnituur worden heengezonden wegens falend beleid. Leers omdat ‘ie niet streng genoeg deporteert, Schultz omdat ze definitief faalt met haar OV-beleid. Maar het kabinet ten val? Nee hoor. En niet zeuren over de harde toon van de PVV in debat, binnen en buiten de Kamer! Want waarom is de PVV zo succesvol? Door hun grote mond? Nee. Door de overdreven politieke correctheid van hun tegenstanders. In die goede oude tijd werd je door links voor kapitalist uitgescholden als je geen fan van de DDR was. Je kreeg gewoon een Godwin naar je kop geslingerd als je iets positiefs over een Zuid-Amerikaans land zei. Dat gaf tenminste wel de nodige duidelijkheid. Maar links praat tegenwoordig uitsluitend met enorme hoeveelheden meel in de mond. Niks "verpleegsters". Nee, links neuzelt over "de werkenden in de zorg". Niks "straattuig", maar "jongeren die het moeilijk hebben". Tsja... Zolang links de PVV niet bestrijdt met duidelijke taal, blijft de club van Wilders spekkoper. Hoe oneens je het ook met Wilders kan zijn, zijn succes is uitsluitend te danken aan het falen van links.

Trouwens, kan GroenLinks mij even uitleggen, wat de waarde nog is van een oproep tot gematigd taalgebruik, terwijl een Kamerlid dat zich schuldig heeft gemaakt aan ambtelijke corruptie en medeplichtig is aan kinderontvoering gewoon in de fractie mag blijven? Dan heb ik persoonlijk liever te maken met een wat grofgebekte volksvertegenwoordiger die verder niet corrupt en crimineel is, als ik zo vrij mag zijn...