Langs de hoeren met je spuuglok en je zakbijbeltje

Iedere zondag wisselen Driek Oplopers en TheGrandWazoo van gedachten in de Rubriek Plat Haags. Driek vanuit het verdorven Amsterdam, TheGrandWazoo vanuit gemoedelijk Limburg. Politiek vuurwerk voor de liefhebber!

Hee TheGrandWazoo, het zit even niet mee, vandaar dat ik deze column noodgedwongen moet beginnen met een disclaimer. Want deze column gaat over een grote groep zwakzinnigen, en dan moet je als schrijver altijd goed oppassen. Welke zwakzinnigen? De vieze vuile gristenhufters van de SGP. De bevindelijk-gereformeerde stroming. De hoedjeskerk. De mannenbroeders die hun vrouw verbieden, een bezoek aan de kapper te brengen en er sowieso een beetje fatsoenlijk bij te lopen. De lezers van het Reformatorisch Dagblad. Het volksdeel waarbinnen mishandeling achter de voordeur, incest en seksverslaving verhoudingsgewijze nogal schijnen te zijn oververtegenwoordigd. Maar waarom een disclaimer? Ik schrijf mijn bijdragen aan onze plathaagse briefwisseling altijd op zondagochtend. De afgelopen tijd had ik ter voorbereiding van deze aflevering van onze prachtrubriek wat bijzondere linkjes verzameld over het doen en laten van de SGP, de reli-fascisten onder leiding van überstormbandführer Kees van der Staaij. Maar de linkjes doen het niet. Want het is zondag. En dan staan alle oud-hersteld-gereformeerde servers in Nederland op de nulstand. Dus ik zal een aantal feiten nu uit het blote hoofd moeten opschrijven. Maar laat geen enkele gristenfsacist de gore moed hebben, mij lastig te vallen over eventuele onnauwkeurigheden. Het is hun eigen schuld als ik iets niet kan checken, en dat mag dus nooit de reden zijn, dat iemand de mond wordt gesnoerd. Blijkens het partijprogramma heeft de SGP trouwens sowieso maling aan de rechtstaat, dus ook om die reden moeten ze gewoon hun bek houden.

We laten randdebiel Elmert Dijkgraaf maar even aan het woord. Die ontlokte een poosje geleden de Tweede Kamer al een lachsalvo, toen hij vanachter het spreekgestoelte beweerde dat de SGP best een moderne partij is. Gek, als die man praat, begint het in de hele kamer naar stront te stinken. Zijn woorden zijn al bedorven voordat zij bij de toehoorder zijn aanbeland. Na de e.coli en de e.chc hebben we al sinds jaar en dag last van de e.christi. De rottingsbacterie die het ergste stinkt van allemaal. Maar het kan nog veel erger dan de schokkende bewering dat zijn partij "modern" zou zijn. De SGP is de meest vrouwvriendelijke partij van Nederland. Onthoud die naam. Elbert Dijkgraaf.

Dijkgraaf heeft het over de seksualisering van de vrouw. Over dat het een schande is, dat vrouwen worden gedwongen om buitenshuis te gaan werken. Dat vrouwen veel liever thuis zijn. Want vrouwen willen niets liever dan thuis voor hun gezin zorgen. Achterlijke Elmert weet het zeker.

Ik was afgelopen vrijdag op een congres. Daar sprak ik met een mevrouw die erg moeilijk liep. Dat kwam doordat ze een teen had gebroken. Maar ze verdomt het om thuis te gaan zitten. Ze heeft een heel erg leuke baan, die ze voor geen goud zou willen missen. Haar man doet het leeuwendeel van het huishouden, inclusief een aanzienlijk deel van de zorg voor hun kinderen. In de bekrompen wereld van Godsdiensthysterische Elmert Dijkgraaf bestaat deze vrouw helemaal niet. Ze is een onmogelijk verschijnsel: een vrouw die liever buitenshuis werkt, dan dat ze thuis voor het gezin zorgt.

Nee, de SGP is "tegen de seksualisering van de vrouw." Ik kan met die zin echt niet uit de voeten. De vrouw namens De Man Die Van God Boven Haar Is Gesteld aan het aanrecht ketenen, is dat geen seksualisering? Die arme vrouwen die zich door veelal uiterst onappetijtelijke mannenbroeders voor de zoveelste keer dienen te laten bezwangeren? De vrouw als broedstoof annex wasmachine? In De Naam Van God, Van Jezus Christus En De Heilige Geest een leven lijden als dom gehouden tweederangs burger, met als enige uitjes een bezoek aan de gereformeerde supermarkt, de Vrouwenvereniging Op Christelijk-Gereformeerde Grondslag en uiteraard het luisteren naar preken over hel en verdoemenis in de hoedjeskerk. Tsja, welke zelfbewuste vrouw wil dat niet?

Maar de SGP is erg vrouwvriendelijk. Want programma's voor prostituees om hun zondige werk de rug toe te keren, worden van harte ondersteund. Ik zie het echt helemaal voor me. Mannenbroeders met spuuglok en zakbijbeltje langs de ramen. Ja hoor. En moeder de vrouw thuis maar luiers wassen. De SGP-vrouw als hoer voor God.

De SGP als "meest vrouwvriendelijke partij". Tuurlijk. De club die in de Staten van Flevoland tegen de komst van een VVD-gedeputeerde stemde. Omdat ze een vrouw is. De SGP die bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer geen al te hechte samenwerking wilde met de ChristenUnie omdat de kandidaat die daardoor mogelijk een extra Gereformeerde zetel in de wacht zou slepen een vrouw is. Het zijn Godverlaten geschifte idioten, die SGP'ers, aanhangers van de ergste orthodox-christelijke stromingen, verenigd in het abonneebestand van het Reformatorisch Dagblad. Nou ja, de ChristenUnie mag God op zijn blote knieën danken dat de samenwerking met die Gristen-fascisten nu tot het verleden behoort.

O ja, TheGrandWazoo, voor deze laatste alinea's hoeft de disclaimer niet te gelden. Want de gegevens waarnaar ik hier nu verwijs, liggen gedrukt en wel op mijn bureau. Dat is nogal een uitdrukking, daar in de laatste zin van mijn voorafgaande alinea. Gristen-fascisten. Maar in tegenstelling tot veel soortgelijke beschuldigingen aan het adres van de PVV is deze beschuldiging gebaseerd op ware feiten. De SGP en zijn oprichter, dominee Kersten, waren in de Tweede Wereldoorlog net zo fout als de NSB. Ze waren op Bijbelse gronden trouw aan de Duitse bezetter, waarbij ook een rol speelde dat onze koninklijke familie op een zondag naar Engeland was gevlucht. Ja. Op een zondag! Als een stel lafaards het land ontvluchten is nog tot daar aan toe, maar op zóndag... Hoe dan ook, bij de strafprocessen na de oorlog werd dominee Kersten levenslang uit de politiek verbannen. Toch leeft deze Bijbelnazi, grondlegger van een fascistische organisatie (uit het partijprogramma: geluiden die niet stroken met onze opvattingen dienen uit de samenleving te worden verwijderd), nog voort in onze taal. De woorden kerstenen, kerstening en ontkerstening verwijzen naar deze vieze collaborateur en zijn al even smerige opvolgers. En de geschiedenis liegt niet. De partij die in zijn daden heeft laten zien, het meeste weg te hebben van de NSB, is niet de club van Wilders, maar de Staatkundig Gereformeerde Partij.

Pas maar op, TheGrand Wazoo. Want jij bent ook verdoemd. De SGP heeft nogal een hekel aan katholieken. Dus als het aan Kees van der Staaij ligt, worden Brabant en Limburg platgebliksemd met Gods Eigen Vlammenstraal. Ik hoop dat jij en je gezellige provincie volgende week nog bestaan, en ik kijk uit naar je brief.