Bah bah Barbie

Even met de pedofielenbond gebeld: "Goedemorgen, Oplopers hier. Voorzitter Ad in de buurt?" Het kinderstemmetje aan de telefoon vroeg mij om een ogenblikje geduld. Oom Ad zat nog vast op het politiebureau, dus moest ik even worden doorverbonden. Na enige tijd kreeg ik de smerige kinderlokker zelf aan de lijn. De heer Van den Berg vroeg mij, waarom ik hem stoorde, want het kwam even slecht uit. Hij zat net diep na te denken over een nieuw wetenschappelijk onderzoek. En dat was nu precies waar ik hem even over wilde spreken: "Rot toch op, met je wetenschappelijk onderzoek. Een huis vol computers die bol staan van de kinderporno, en dat heet onderzoek? Schei toch uit! Mijn achterbuurman heeft zes kilometer koperdraad liggen. Van de spoorwegen. Voor een onderzoek. Naar elektrische weerstand. Mijn overbuurman heeft een zolder vol wietplanten. Voor onderzoek. Naar bodemverbeteraars in de tropische landbouw. En mijn buurvrouw van om de hoek heeft zes machinepistolen in de kelder. Voor onderzoek naar de metallurgische effecten van kortdurende ontbrandingen. Tuurlijk, Adje. Onderzoek." Als door een wesp gestoken riep de zelfbenoemde wetenschapper dat het een schande was dat hij zo akelig in de publiciteit was gekomen. Eerzaam onderzoek werd niet gewaardeerd, en dat maakte het werk van zijn vereniging onnodig ingewikkeld. "Schei uit. Onderzoek. Kwijlend achter je beeldscherm, met een hand om de muis en je andere hand, eh, nou ja, laat maar... Smeerpijp." De orthodontistisch mislukte Haarlemmer liet mij amper uitspreken. Op hoge toon hield hij mij voor, dat zijn organisatie een gestage ledengroei kende, en daarmee dus een maatschappelijke factor van belang werd. En daar had ik de viezerik tuk: "Ledengroei. O. Bij jouw club heb ik sowieso moeite met het woord ‘lid', maar dat terzijde. Die smeerlap die nu vader is geworden van het kind van zijn 12-jarige dochter, die is nu zeker erelid bij jullie? Ook voor het wetenschappelijk onderzoek? Zijn dochtertje misbruikt, waarschijnlijk toen ze nog maar 11 was. Of 10. Of 7. Wie weet, hoe lang die smerigheid al aan de gang is." Ad van den Berg viel mij in de rede met de mededeling dat hij het telefoongesprek helaas moest beëindigen. Er kwam een agent bij hem binnen naar aanleiding van zijn verzoek tot overplaatsing. Naar een jeugdgevangenis. De lieverd. Maar inderdaad, nog heel erg veel smeriger dan pedo-Adje is natuurlijk die Groningse meneer die zijn dochtertje heeft bezwangerd. Een kind misbruiken is al onvergeeflijk, maar nog erger is je eigen kind misbruiken in haar eigen huis. Want ieder kind heeft een veilige plek nodig. Thuis. Zelfs dat is dat meisje niet gegeven. Eigenrichting mag niet in ons land. Maar ik hoop zo enorm dat die Groningse vaderopa even wordt losgelaten op de luchtplaats, als daar net enkele Hells-Angels een rondje lopen te wandelen. Dan weet die Groningse oppersmeerlap ook eens hoe het is om finaal uit elkaar te worden getrokken.

Het wordt nu wel duidelijk, hoe dat zit met die bevolkingskrimp in de noordelijke provincies. Zelfs in de buurt van die Groninger smeerlap wil je niet wonen. Niet zijn. Nooit meer komen. Of in Zutphen. Wil je ook niet gezien worden. Daar heeft een of andere viezerik met een camera stiekem opnames gemaakt van waterpolomeisjes in de kleedhokjes. Nee, Zutphen is het ook al niet. De dader is met een politieauto afgevoerd naar het bureau. En dat is natuurlijk een levensgevaarlijk avontuur. Uit onderzoek blijkt, dat het merendeel van de politiemensen de verplichte opfriscursussen voor het autorijden gewoon niet volgt. Nu wordt het duidelijk, waarom er zoveel smerissen betrokken zijn bij verkeersongelukken. En waarom er bij mij om de hoek altijd politieauto's fout geparkeerd staan voor de friettent, de shoarmaboer of de Chinees? Ik dacht altijd dat die foutparkerende politiemensen asociaal volk waren, maar dat heb ik dus mis. Ze hebben de verkeerstechnische opfriscursus niet gedaan. PVV-toppertje Hero Brinkman vindt dat trouwens geen probleem. Hij heeft de opfriscursus ook nooit bijgewoond in zijn politietijd. Stomdronken en met gedoofd licht met een noodgang door een woonwijk? Dat heeft niets met een slecht geweten te maken. Opleidingskwestie, dat is alles. Net als die agenten die met vervalste huiszoekingsbevelen ergens waren binnengevallen. Die worden dus niet vervolgd. Opfriscursus ‘fraude' gemist. Of die smeris die zijn vrouw in mekaar had geschopt. Kon ‘ie niets aan doen. Bijscholing ‘huiselijk geweld' gemist. Onbegrijpelijk, trouwens, waarom de Raad van Korpschefs zo kwaad is op het CBS. Dat bureau had alle opgeloste misdrijven bij elkaar opgeteld en geconstateerd dat de politie het niet echt beter is gaan doen, in de loop der tijd. Volgens de hoofdcommissarissen kloppen de uitkomsten niet. Bijscholing ‘rekenen' niet gevolgd, dat is duidelijk. Maar goed, niet alleen die grapjassen in die politiepakjes zijn niet goed snik.

Barbie. Oh oh, daar is ze weer. Ook niet goed snik. Dit keer schijnen er ranzige foto' s van haar te zijn opgedoken. Nu is iedere foto met dat wijf erop natuurlijk al best ranzig, maar op deze foto's schijnt ze geen kleren aan te hebben. Lijkt me inderdaad heel erg verschrikkelijk. Een chanteur probeert die plaatjes nu te verkopen, maar niemand wil ze hebben. Zelfs RTL-Boulevard -toch met vlag en wimpel het luizigste en schofterigste televisieprogramma dat we kennen- haalde zijn neus ervoor op. Kun je nagaan. Niks oh oh Barbie. Bah bah Barbie! Dit weekend moest Barbie trouwens uit een Haagse gracht worden gevist. Daar was ze ingesprongen. Want ze was boos. Waarom precies viel niet meer uit haar door drank benevelde geest te destilleren. Ik vind het zo jammer dat ze dat wijf weer op het droge hebben geholpen. Ons land kan zoveel mooier! Echt iets om voor te vechten.

Maar niet met ons leger, natuurlijk. Want dat is wegbezuinigd. De laatste echte held staat terecht omdat ‘ie cocaïne aan zijn vingers had bij het epileren van zijn borst, de meeste onderofficieren hebben hun handen vol aan het bedreigen en verkrachten van vrouwelijke soldaten in de kazerne, de kolonel verschijnt niet aan het front omdat ‘ie zijn vrouw thuis aan het afrossen is, de laatste tanks staan bij het schroot, de gemeente Den Helder wordt opgeheven en de licht-debiele brigade geeft in Afghanistan binnenkort bijscholingscursussen ‘autorijden', ‘fraude', ‘huiselijk geweld' en ‘rekenen'. Eén ding is wel duidelijk, en wat dat betreft heeft minister Kamp een zeer vooruitziende blik: de Derde Wereldoorlog wordt uitgevochten met stenen en knuppels...