5000 jaar Twitter

Nee, ik geloof er niets van. Twitter is 5 jaar oud geworden? Volgens mij zijn er een paar nullen weggevallen, want ik weet niet anders, dan dat Twitter al sinds mensenheugenis bestaat. Ik kan me de tijd zonder Twitter in ieder geval niet herinneren.

Eén ding weet ik zeker. De eerste tweet werd geplaatst op een zondag.

God
Ziezo. Eindelijk klaar. Klein weekje werk, dus viel mee. #dagjerust
5000 years ago

Grappig en bijzonder, dat zo'n klein berichtje de historische voetafdruk kan zijn van zo'n grote gebeurtenis. De wereldgeschiedenis in hoogstens 140 tekens per keer. Maar Twitter wordt natuurlijk ook gebruikt door mensen, die zich wat meer op het alledaagse focussen.

DaklozeSteppenmens
Raak. We eten mammoet, vanavond. #koopeenseengroterepan
4891 years ago

nederzettingbewoner
Die olijven komen me echt de keel uit. #eufraatentigris
4755 years ago


Streng-religieuze christenen hebben een applicatie gemaakt, die homoseksualiteit zou genezen. En Apple vond het nog goed ook. Alsof homoseksualiteit iets is dat moet worden bestreden. Kletskoek. Twitter laat zien, dat homoseksualiteit en travestie van alle tijden zijn.

romeinsenicht
Galeislaaf aan stukken gescheurd. #griekenhebbengoedeideeën
2100 years ago

Maarten'tHart
Mijn zusje heeft een nieuwe jurk #stikjaloers
15 years ago

We zijn er met z'n allen een stuk mooier op geworden. Nou ja, dat vinden we zelf. Soms gaat er helaas wat mis, en is het resultaat van een operatie bij dr. Schuhmacher geen gezicht. Maar dat soort missers is ook al van alle tijden.

Vincentvangogh
Gesneden met scheren #oorweg
123 years ago

Tegenwoordig zijn we met z'n allen maar een stelletje watjes. Kijk maar eens naar ons reisgedrag. We stappen niet eens in de trein zonder geld terug bij vertraging regeling. Geen meter in de auto zonder lidmaatschap van de ANWB-wegenwacht. Verdere reizen ondernemen we niet zonder Garantiefonds Reizen en werelddekking van de ziektekostenverzekering. Nee, de écht dappere reizigers kom je in de Twitter-archieven tegen.

ColumbusOntdekkingsreiziger
De aarde is niet plat. #indianenzijncool
519 years ago

Armstrong
Net een zandbak hierzo #telefooncelmetraketaandrijving
42 years ago

Echt. Twitter opent ons de ogen. Wij verkeren in de veronderstelling, dat grote stappen op het vlak van kunst, techniek en cultuur zich vooral in de voorbije eeuw hebben samengebald. Onterecht. De Beatles vernieuwend? De Selvera's leuk? Welnee

Ludwig
Kut, ik zou nog een nummertje voor Elise schrijven #piano #amineur #effesnel
201 years ago

Of neem nou zo'n Hans Klok, met zijn magische verdwijntrucs. Trekt volle zalen. Terwijl dat soort poppenkast zo oud is als de weg naar Rome.

Hugodegroot
Past precies! #boekenkist
390 years ago

U kent die woordvoerder van Sadam Hoessein nog? Dat grappige mannetje dat terwijl de granaten hem om de oren vlogen, gewoon onverstoorbaar volhield, dat de vijand geen schijn van kans had. Liegen, ontkennen en struisvogelpolitiek in en buiten oorlogstijd een nouveauté? Nee hoor.

HendrikusColijn
Gaat u maar rustig slapen #zekomenheusniet
71 years ago

Mark
Bijstandsmoeders gaan er nauwelijks op achteruit #ombestwil
1 year ago

Of die processen tegen al die zakelijke omkopers. Van Joep van den Nieuwenhuyzen die gisteren voor de rechter moest verschijnen omdat hij corrupt is tot het bot, kan ook al niet worden gezegd dat hij écht iets nieuws heeft bedacht.

Bennovanoranje
Prima deal met die jongens van Lockheed. #bastaarddochterszijnduur
43 years ago

En in dit tijdperk waarin alles om geld, protserigheid en aanzien draait, wordt zelfs de huwelijksvoltrekking van intiem moment gedevalueerd tot opschepperij-exhibitionisme. Te denken valt aan die trouwpartij van die Jolanthe Cabeau met die voetballer die om onduidelijke redenen een groot talent wordt genoemd. Maar Twitter staat toch al bol van de overdreven uitvergrote huwelijksvoltrekkingen.

CarelKraaijenhof
Wat zit dat wijf nou te huilen #nieuwekerk
9 years ago

Twitter. Onmisbaar medium. Niet alleen voor het geneuzel in de trant van "net heerlijk gescheten", maar zeker ook dagboekanier van de tijdgeest. En als medium om dingen gedaan te krijgen. Denk aan de actie van Youp van 't Hek tegen die telecomhufters. Of aan hoe onlangs diverse woestijnvolkeren al twitterend hun dictatoriale ketens afwierpen. En natuurlijk als communicatiemiddel van bedrijven, om het publiek wijs te maken dat je hun product moet hebben. Maar voor ons, columnisten, is een schamele 140 tekens echt veel te weinig om je zegje te doen. Daarom leest u onze topcolumns gewoon op het goede ouwe internet. Twitter is meer iets voor de huiselijke beschouwingen van Avalanche, de beslommeringen van Neuskleuter, de snedige opmerkingen van DaysOfWild, de Zwolsche berichten van Kuifkrullen, de familiedingetjes van Zonnetje40 en de eerste tweet van uw Driek Oplopers. En om dit verhaal maar even fijn afgezaagd te eindigen: op naar de volgende 5000!