De zakkenvullers van de NS

Even met de Tweede Kamer gebeld: "Goedemorgen, Oplopers hier, de geachte afgevaardigde Snijder in de buurt?" De vriendelijke medewerker van het VVD-fractiesecretariaat verbond mij vlotjes door met de parlementariër, die mij vriendelijk vroeg, wat ze voor me kon betekenen. Dus ik stak van wal: "Mag ik je van harte feliciteren? Je hebt de politie overbodig gemaakt, net als de rechtbanken het gehele Ministerie van Justitie. Minister Opstelten kan naar huis en het strafwetboek in de papierversnipperaar." Verbaasd vroeg Janneke Snijder, waar ik die rare opmerkingen in vredesnaam vandaan haalde. Dus ik vervolgde: "Je vindt toch dat er geen verbod moet komen op onverdoofd slachten omdat er dan mogelijk illegaal zal worden geslacht? Misschien dan ook maar het verbod op diefstal afschaffen, zodat er niet langer meer illegaal wordt ingebroken? Bedrieglijke bankbreuk niet langer verbieden om daarmee de fraude tegen te gaan? Bij de OV-chipkaart zijn ze trouwens al zo ver: daar heeft de NS gevraagd, ze niet langer te kraken omdat dat verboden is. Aanpassen die regels!" Doodse stilte aan de andere kant van de lijn. Dus ik rondde af: "En op het voetbalveld worden de regels rond hands, buitenspel en het slaan, schoppen, krabben en bijten van de tegenstander geschrapt. Scheelt aanmerkelijk in het aantal overtredingen en vereenvoudigt het werk van de scheidsrechter." Scheelt sowieso een hoop gelazer, dat afschaffen van al die wetten. Pensioendieven en frauderend vastgoedtuig gaat mogelijk vrijuit omdat de telefoontaps in deze zaak waren afgeluisterd door onbevoegd personeel. Normaal zou je zeggen dat het OM en de politie weer gigantisch voor lul staan, maar dat hoeft dan niet meer. Al die onrust en die woede zijn verder onnodig. De agenten en de aanklagers kunnen naar huis, als het aan Janneke Snijder ligt. Kost geen geld en is niet duur. Trouwens, als de VVD het onverdoofd slachten niet wil verbieden, hoeven de dieren van deze beesten dus blijkbaar ook niet langer te worden beschermd. Kan die koetjes-en-kalfjespolitie ook meteen weer worden opgeheven. Zal Dion Graus leuk vinden...

Frans Weekers, eveneens uit een goed liberaal nest, was echt nog veel grappiger dan zijn partijgenote Snijder. Frans ging tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer zo glansrijk onderuit, dat ik daar al dagenlang meteen vette grijns op mijn bek van rondloop. De Consumentenbond had uitgevonden dat tweederde van de antwoorden bij de Belastingtelefoon niet klopte. Maar dat was niet zo heel erg, vond Weekers. Want de mensen van de Belastingtelefoon waren wel heel vriendelijk, en namen binnen twee minuten de telefoon op. Frans Weekers! Hallo Frans Weekers! Luister eens! Ik heb liever dat ik drie minuten moet wachten en een chagrijnige hork aan de lijn krijg, die mij vervolgens wél het juiste antwoord op mijn vraag geeft, ja! Maar goed, op het moment dat ik dit schrijf is de communicatie met de overheid sowieso tot een minimum beperkt. De computers van het Rijk liggen eruit. Storing. Zie je wel, dat het helemaal geen goed idee is om ProRail bij het Rijk onder te brengen? Daar worden de storingen dus heus niet minder van. Over gestoord gesproken. De NS. Gaat prima met dat bedrijf.Vinden ze zelf. In 2010 kwam de trein nóg vaker te laat, werd de trein nóg vaker opgeheven, was de trein nóg smeriger en waren de klanten nóg ontevredener. Maar de directie vertelde voldaan dat de winst met tientallen miljoenen was gestegen. Misschien hadden die grapjassen nog een paar briefjes van honderd kunnen neertellen voor betere treinen en een extra machinist hier en daar. Zakkenvullers! De NS spreekt duidelijk niet de taal van de reiziger, zoveel is helder.

Ook helder is dat VVD niet de taal van de ware democraat spreekt. Er is een oekaze uitgegaan om tot de verkiezingen voor de Provinciale Staten geen debat meer aan te gaan met D66. Watjes. Als je het al niet eens tegen die politieke zwalkers durft op te nemen, dan is de deconfiture wel compleet. Terwijl de VVD er zelf ook vrolijk op los zwalkt. Voor de Kamerverkiezingen fel voorstander van de koopzondag, na de Kamerverkiezingen opeens tegen. De VVD slingert in de Kamer nog erger dan Hero Brinkman achter het stuur. Ik zie die Brinkman trouwens als de Jan de Bouvrie van de Nederlandse politiek. Want ook Hero maakte zich weer volkomen belachelijk, deze week. Zijn kandidatenlijst voor de provincieverkiezingen blijkt te zijn ondersteund met namen en handtekeningen van een stel neofascisten. Hero beweert nu, dat hij niet op de hoogte was van deze steunverklaringen. Maak dat de kat wijs. Je weet toch wel, wie jouw lijst ondersteunen? Daar is een heel serieuze wettelijke procedure voor. "Hoe vaak moet ik nog zeggen dat wij geen fascistische of rechts-extremistische partij zijn," moppert Brinkman. Okee, van de PVV als zodanig wil ik dat nog wel geloven. Maar van Brinkman, met zijn steun uit neonazihoek en zijn weigering om hoofddoekjes toe te laten in provinciehuis en streekbus wordt de onversneden fascistische inslag steeds duidelijker. Als Wilders het fatsoenlijke aanzien van zijn partij nog een beetje overeind wil houden, flikkert hij die Brinkman vandaag nog zijn fractie uit. Hopsakee!

Er is overigens erg slecht nieuws voor de racisten onder ons. Begrippen als vieze Turk, vuile Surinamer of stinkmarokkaan blijken niet langer van toepassing te zijn. In tegenstelling tot wat de vrij donkere huidskleur van deze mensen suggereert, staan deze bevolkingsgroepen juist vaker en langer onder de douche dan onze blanke landgenoten. Dat bleek uit een onderzoek van de Nederlandse Waterleiding Bond ofzoiets. Misschien dat onze Geert zijn term kopvoddentax kan omdopen in douchekapjestax. Hoe dan ook, de multiculturele samenleving is volkomen mislukt, en echt niet alleen qua waterverbruik. Vraag maar aan Maxime Verhagen. Deze CDA-engerd stelt dat de integratie van allerlei bevolkingsgroepen op niets is uitgelopen. Iedereen blijft op zijn eigen plekje samenklitten. Verbaast me niets. Soort zoekt soort. Logisch toch? De seksuele delinquenten in de TBS-kliniek en de ratten in de Rooms-katholieke kerk. Of was het nou andersom?