Florrie Agema van Tonningen

In de rubriek Plat Haags nemen ArchEnemy en Driek Oplopers het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Driek vanuit zijn gezellige studeerkamer met een liter koffie, ArchEnemy vanuit zijn ziekbed met een berg medicijnen. De vorige aflevering lees je hier.

Gek hè? Het belangrijkste Nederlandse politieke nieuws speelt zich af in het buitenland. Ik vind het nogal verwarrend, eerlijk gezegd. We gaan Nederlandse knullen in Afghanistan overhoop laten schieten omdat we een land met een wel heel bijzondere volksrechtspraak gaan helpen. Kijk maar:
Een man en een vrouw zijn in de Afghaanse provincie Kunduz gestenigd, omdat ze beiden zijn vreemdgegaan. Het koppel had een relatie, terwijl de vrouw officieel met een andere man samen was en de man was getrouwd.
De twee wilden vluchten, maar dat mislukte. Leden van de Taliban bepaalden vervolgens dat de twee gestenigd moesten worden. Na het vonnis werden de handen van het paar op de rug vastgebonden en werden ze gedwongen te gaan staan. Daarna werden ze met stenen belaagd tot ze beiden dood waren.
Kortom: werk aan de winkel voor de door Nederland op te leiden Zedenpolitie. Verder is het bewind in Afghanisaten tot het bot corrupt, en gaan we dus toekomstige moordenaars en Taliban leren hoe ze politiemethoden kunnen toepassen. Dus een foutparkeerder wordt overhoop geschoten, en iemand die een politiek gevoelige mening durft te geven wordt naar het politiebureau overgebracht om na het toepassen van de Zaanse verhoormethode van daaruit spoorloos te verdwijnen. Mark Rutte heeft van de Afghaanse regering op een briefje gekregen, dat de opgeleide politiemensen zich niet zullen misdragen. Jammer dat de regering van dat onherbergzame papaverland bestaat uit analfabeten. Dus wat dat briefje precies waard is... Maar goed, onze jongens wilden zo graag vrijwillig het leger in, dus ze moeten ook niet klagen als ze met een erafgeschoten been weer terugkomen. Krijg je dan trouwens korting bij de schoenwinkel?

Deze flauwekul hebben we te danken aan Jolande Sap. Ondanks dat 80 procent van de Nederlandse kiezers en het overgrote deel van de GroenLinks-leden tegen is, heeft zij met haar fractie voor deelname aan die oorlogsmissie in Afghanistan gestemd, en daarmee het minderheidskabinet van Mark Rutte aan een meerderheid geholpen. GroenLinks als het nieuwe CDA. Je met loze beloftes op het schild laten hijsen, en daarna volkomen schijt hebben aan je achterban en aan je eigen uitspraken. Ik had echt enige hoop dat het goed zou komen met GroenLinks nadat die randdebiel van een Halsema eindelijk zou zijn opgesodemieterd, maar nee hoor. Met Jolande Sap aan het roer is die partij van de regen in de drup geraakt. Wij sturen soldaten om een absoluut verwerpelijk regime een handje te helpen.

Net als dat andere verwerpelijke regime. Uri Rosenthal had nog geprobeerd om de executie van de half-Nederlandse Zahra Bahrami te voorkomen. Een telefoontje naar de Iraanse ambassade. Maar tevergeefs. Opgehangen. We "bevriezen" nu de contacten met Iran. Hoezo "bevriezen"? Waarom hadden we überhaupt nog contacten met die schurkenstaat? Waarom heeft dat zooitje tuig hier eigenlijk sowieso een ambassade? Met zo'n land wil je toch helemaal niets te maken hebben? Iran is het schoolvoorbeeld van hoe een land na de afzetting van een dictator alleen nog maar verder af kon glijden. De Sjah werd afgezet en het volk greep de macht. Nou ja, dat dacht het volk. Want binnen de kortste keren had niet het volk het in Iran voor het zeggen, maar een handjevol Moslim-fascisten. Sindsdien wordt het volk onderdrukt, worden vrouwen geterroriseerd en is het aantal verdwijningen van mensen die een afwijkende mening durfden te verkondigen geëxplodeerd. Arm volk...

En datzelfde staat nu in Egypte te gebeuren, als het even tegenzit. Een land dat nu nog met ijzeren hand wordt bestuurd door Josti Mubarak. Maar waar je wel redelijk mag zeggen wat je vindt. Het Egyptische volk wil terecht van Mubarak af, maar de Moslimbroederschap, een club orthodoxe Moslims die hartelijke banden met Iran onderhoudt, ligt op de loer om op het juiste moment toe te slaan. Nee, de Islam is geen achterlijke godsdienst, netzomin als het Christendom of het Hindoeïsme, maar het zijn de mensen die wat handige teksten uit zogenaamde Heilige Boeken bij elkaar scharrelen om hun eigen onderdrukkende bewind voor mekaar te ritselen. Zoals die grootayatolla's in Iran, die zouden moeten worden berecht en geëxecuteerd net als de Duitse leiders in Neurenberg, en De Vrienden Van Pol Pot in Cambodja. En net zoals de mogelijke nieuwe machthebbers in Egypte dus, over een paar decennia. Josti Mubarak is zonder twijfel een slechte man. Maar ik hoop dat hij toch in het zadel blijft. Om het Midden-Oosten te vrijwaren van nóg meer moslimterreur. En als het nodig is om in Egypte een internationale vredesmacht te stationeren, dan hoop ik, dat Nederland daar strijdkrachten voor zal leveren. Want in Afghanistan hebben we niets te zoeken, maar aan de oevers van de Nijl absoluut wel! Om een volk te redden van decennia van onderdrukking, uitbuiting en vernedering.

O, en kom nou niet meteen met van die geintjes dat de Moslims sinds hun profeet allemaal geiten- en kinderneukers zijn, want ook de Katholieke Italiaanse Grote Leider Berlusconi is van harte bereid zijn Presidentiële Snikkel in een minderjarige hoer te douwen. Maar dat terzijde. Overigens betekent een geintje over die Islamieten nog niet dat je dus meteen een enorme moslimhater bent, hoor. Nee, de échte Moslimhaters zitten bij de PVV. Drankorgel Hero Drinkman heeft het in zijn botte hersens gehaald om te suggereren dat je het Openbaar Vervoer best kunt verbieden aan Moslima's die een hoofddoekje dragen. Ik ben nog steeds witheet van woede. En denk nou niet, dat de PVV deze schandalige opvattingen van Drinkman verwerpt hè? Want Adolf Wilders noch Florrie Agema van Tonningen hebben afstand genomen van de schandalige suggestie van Drinkman. Zeer onlangs schreef ik in deze rubriek nog dat ik veel begrip en zelfs respect kon opbrengen voor PPV-stemmers. Ja. Voor de PVV-stemmers van vorig jaar heb ik dat begrip nog steeds. Maar inmiddels is de PVV zo enorm verschrikkelijk door de mand gevallen, met hun onversneden haat jegens minderheden, met hun Kamerleden die geweld plegen en bezopen met gedoofde lichten door woonwijken slingeren en de buren intimideren en grootschalige oplichtingspraktijken plegen, en die nu het Openbaar Vervoer voor een bepaalde Godsdienstige groep uitsluitend nog wil inzetten voor het vervoer naar concentratiekampen... Natuurlijk, figuren die onze samenleving tot een dorre onleefbare woestenij maken, daar moet je hard tegen optreden. En niet alleen de daders, maar ook hun van die misdrijven meeprofiterende families dienen hard te worden aangepakt. En desnoods te worden uitgezet. Maar de PVV slaat door, door ook de goedwillende mensen uit die groepen de samenleving uit te treiteren. Om te beginnen de overheidsgebouwen en het OV. Nee. Voor diegenen die straks voor de Staten nog steeds op de PVV stemmen: geen enkel respect. Want dát zijn de nieuwe NSB'ers.