Plat Haags: Schiet een Moslim uit z'n auto!

In de rubriek Plat Haags nemen ArchEnemy en Driek Oplopers het Nederlandse politieke landschap onder de loep. Driek vanuit zijn gezellige studeerkamer met een liter koffie, ArchEnemy vanuit zijn ziekbed met een berg medicijnen.

Buitengewoon ongezellig, ArchEnemy, dat je matige gezondheid het columneren nu even in de weg staat. Ik hoop dat je snel weer wat opknapt, want we waren net zo fijn in een discussie over linkse en rechtse oogkleppen beland.

Maar goed, afgezien van enige somberte over jouw gezondheid, ben ik verder wel heel erg vrolijk. Sorry, ik schiet steeds in de lach. Over Mark Rutte. We gaan onze politiekennis exporteren, wat hem betreft. Daarom vat ik eerst even de stand van zaken met betrekking tot de Nederlandse politie samen.

Nederlandse politiemensen doen clandestien invallen in woningen. Ze doen net alsof ze daartoe bevoegd zijn, maar zijn dat niet. Een hoofdcommissaris zegt op hoge toon dat hij door de Tweede en Eerste Kamer uitgevaardigde wetten niet gaat uitvoeren. Een politiechef roept op Twitter hoogst voorbarige en beledigende zaken als er een echtpaar dood in een flat wordt gevonden. Politiemensen die zich gewoon schuldig maken aan huiselijk geweld. Aan diefstal. Misbruikende pedofielen kunnen met dank aan de politie jarenlang hun gang gaan, ondanks een stroom van klachten van ouders die rare verhalen van hun kinderen horen. Daar komt de politie niet aan toe. Wel aan het vervolgen van voetbalfans met rugnummer 1312. Want dat verwijst naar de tekst All Cops Are Bastards. Meesters in het stellen van prioriteiten, die Nederlandse smerissen. De gruwelijkste verkeersovertredingen worden door ze gepleegd om te voorkomen dat de kroketten koud zijn als ze op het politiebureau aankomen. Parkeerverboden worden genegeerd omdat de juut in kwestie te besodemieterd is om 20 meter te lopen naar de afhaalchinees. Kortom, de contactgestoorde asociale randdebiel is binnen het Nederlandse politiekorps zwaar oververtegenwoordigd.

En dat gaan we dus exporteren. Althans, als het aan Mark Rutte en Maxime Verhagen ligt. Want we gaan Afghaanse smerissen in spé het kunstje leren. Althans, wat Mark en Maxime betreft. Volkomen terecht weigert de PVV dat bespottelijke plan te ondersteunen. Raar overigens, want juist in de PVV-fractie zit een aantal mensen die het bij de politie prima zouden doen. Geweldplegers, fraudeurs, verkeerscriminelen. Maar dat terzijde.

Mark en Maxime moeten dus bij de oppositiepartijen leuren om steun voor hun wens. Heerlijk. De laatste keer dat Mark en Maxine dat probeerden, waren ze danig op hun pik getrapt toen vanuit de oppositie werd gevraagd, wat dan het wisselgeld was. Nee, of de oppositiepartijen even bij het kruisje wilden tekenen. Arrogante eikels!

Kijken we even naar de situatie in Afghanistan. Uiterst gewelddadig. Amper rechten voor vrouwen (op papier nog wel een klein beetje, maar ze worden door de Taliban gewoon overhoop geschoten). Corruptie alom bij de politie. En ook binnen de regering. Een megalomane, frauderende president, die de doodstraf hartelijk omarmt. Niet voor moordenaars, maar voor mensen die hun mening geven. Een land met politiemensen die massaal overlopen naar de Taliban. Kortom, een raar land, waar de politie heus niet toekomt aan het doen van nuttige zaken als het uitdelen van parkeerboetes en het houden van snelheidscontroles. Het enige wat de Afghaanse smeris niet doet, is met een auto vol kebab door het rode stoplicht rijden. In Afghanistan hébben ze geen stoplichten… Trouwens, in een land waar het gewoon oorlog is, heeft de politie niets te vertellen. Kijk maar naar het “heldhaftige” optreden van de politie in ons land  toen het hier oorlog was. Politiemensen gehoorzamen niet in eerste instantie de wetgever, maar degene die over de meeste wapens beschikt. Altijd. Overal. Dus waarom zouden wij in Afghanistan politiemensen gaan opleiden? Eerst moeten in Taliban Country de rust, de orde en de rechtsstaat worden hersteld. En dat is nog lang geen gelopen race.

En Mark Rutte maar liegen. “We gaan niet op oorlogsmissie naar Afghanistan. Echt niet.” Raar. Want waarom moet er dan een aantal F16’s mee naar de regio waar wij smerissen gaan opleiden? Zelfs in Nederland worden foutparkeerders niet vanuit een straaljager in flarden geschoten… Daar dus wel, blijkbaar. Dus een bombardement is puur politiewerk… Denkt Mark. Parkeerbeheer nieuwe stijl: schiet een moslim uit z’n auto…