Alle geitenneukers het land uit!

Iedere zondag bekijken Driek Oplopers en ArchEnemy in de rubriek Plat Haags het Nederlandse politieke landschap. Driek Oplopers vanuit zijn gerieflijke studeerkamer met een sterke bak koffie onder handbereik, ArchEnemy op zijn iets te warme werkzolder met nog wat sterkers bij de hand. De vorige aflevering lees je hier.

Hoi ArchEnemy! Weet je wat de overeenkomst is tussen Nina Vleeschdrager-Aka-Brink-Storms en het Meldpunt Discriminatie Internet? Zij intimideren hun tegenstanders door bij het minste, geringste te dreigen met een gang naar de rechter. Is dat dreigen met macht? Nee. Dat is dreigen met geld. Nina vergaarde een vermogen door allerlei beursregels te omzeilen en aandelenkopers te misleiden, het MDI door het geld van jou en mij uit te geven.

Ja, ik had het weer met onze subsidievrienden aan de stok. In een column ging ik tekeer tegen Bijlmermeernegers die met alle geweld een zwarte Sinterklaas wilden, want het Nederlandse volksfeest was zo stigmatiserend. Daar heb ik gretig op ingehaakt door iets lollig te zeggen over hún volksfeest. De afschaffing van de Slavernij. Geintje gemaakt over hoe slecht die afschaffing was voor de beschikbaarheid van werkkrachten en hoe rampzalig de arbeidsmoraal zich binnen die bevolkingsgroep sindsdien heeft ontwikkeld. Mocht niet van het MDI, want die houden niet van grappige humor om te lachen. Dan krijg je zo ’n mailtje van ze, met wat artikelen uit het strafwetboek. Als ze naar de rechter gaan, betaal je je blauw aan advocatenkosten. En dat is het verschil: Danny, jij en ik betalen die advocaat uit eigen zak, het MDI parasiteert gewoon op de zak van de belastingbetaler. Lekker makkelijk. Dat zeg ik, dat is niet dreigen met macht, zelfs geen schermen met een moreel gelijk, maar feitelijk gewoon dreigen met geld. Andermans geld.

Je schreef het zo treffend, en ik ben het er zo hartgrondig mee eens: Democratie moet immers een arena zijn voor elke volksvertegenwoordiging. Niet vanuit gulheid, tolerantie, vriendelijkheid of wat voor moreel uitgangspunt dan ook: gewoon omdat een voor iedereen toegankelijke arena een voorwaarde voor het functioneren van democratie is; samen met de totale vrijheid van meningsuiting. Maar die vrijheid van meningsuiting is dus gewoon een wassen neus zolang die vrijheid wordt geterroriseerd door subsidiesponsen.

En je hebt gelijk. Alle partijen horen, zolang er voldoende mensen op stemmen, een plekje te hebben in onze volksvertegenwoordiging. Dus ook de Gristenbroeders die tegen het gebruik van een afwasmachine zijn, aangezien de vrouw aan het aanrecht hoort als van God gegeven aan de man ondergestelde bediende. Dus ook de PVV, die voor hun electoraat heel herkenbaar is: zuipend achter het stuur, vechtend door de straat, klantbedriegend zakendoend. Dus ook de randdebielen van de Dierenpartij. Wist je trouwens, dat de doelstellingen van de Dierenpartij en de PVV feitelijk hetzelfde zijn? De bescherming van het dier. Kijk maar. Dierenpartij: alle vleeseters het land uit, en PVV: alle geitenneukers het land uit. Mooi toch, als zulke ideële doelstellingen van links tot rechts worden gedragen in ons parlement?

Toch vind ik dat je de zaak, die ik maar even de herverzuiling van ons land noem, nogal eenzijdig belicht. Je verwijt links dat ze voorstander zijn van een soort oogkleppenmaatschappij. Lees de juiste krant en kijk naar de juiste televisiezender. Dat vertaal ik maar even met de Volkskrant en de VPRO of desnoods de VARA. Maar dat geldt toch ook voor rechts? Die lezen toch allemaal de Telegraaf en kijken toch naar SBS? Als je zorgt dat je je informatiebronnen tot die twee beperkt, leef je eveneens een zalig bestaan gebaseerd op je eigen gelijk. Net zoals links. En hoe je het ook bekijkt: de tamelijk linkse stemmer is gemiddeld behoorlijk wat intelligenter en beter opgeleid dan de gemiddelde rechtse stemmer. Reden om op rechts neer te kijken? Ja en nee. Ik heb respect voor het vakmanschap waarmee een timmerman een prachtige kast maakt, meer respect dan voor zo’n krijtstreeppak dat van achter een bureau onze wereldeconomie naar de kloten heeft geholpen. Maar ik koester een diepe walging jegens de stratenmaker die tussen zijn werkzaamheden door gewoon tegen de muur van een aanpalende woning staat te pissen. Maar dat ontneemt ze natuurlijk nog niet het recht om op de PVV te stemmen. Dus kort samengevat: bouwvakker = klootjesvolk = PVV-stemmer.

Daarom snap ik ze bij het CDA ook wel. Die willen aanschurken tegen het analfabete betonwerkersgilde, als electorale opvolger van de steeds verder uitstervende boerenkinkel. Dus hebben ze een uitgesproken voorstander van de samenwerking met de PVV gebombardeerd tot lijsttrekker voor de getrapte Eerste-Kamerverkiezing. Eelco Brinkman. Voorzitter van Bouwend Nederland.

Er is trouwens in Amsterdam pas ook nog een verkiezing geweest. Het beste Gemeenteraadslid. Dat werd Laurens Ivens. Van de SP. Inderdaad, links is beter. Uiteindelijk. Toch. Proficiat!