Als Jennifer Ewbank gilt...

Even met de PVV gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier. Geert in de buurt?” Rechterhand Fleur Agema vroeg mij verveeld om een ogenblikje geduld. De Grote Blonde Leider was net als de afgelopen weken naar de sigarenboer om de hoek om een paar lootjes voor de illegale loterij te kopen. Inderdaad, zelfs de chef had geen schoon blazoen. Maar na verloop van tijd kreeg ik de fractievoorzitter aan het toestel. Tijd voor een vriendelijk woord van mijn kant aan het adres van de geplaagde volksvertegenwoordiger. “Veel dank, Geert. Weer een mooie besparing binnen op mijn belastingcenten.” Verbaasd vroeg de heer Wilders, waar ik in vredesnaam op doelde. Dus ik antwoordde: “Die belasting die ik betaal. Waar jouw beveiliging van bekostigd wordt. Die heb je nu niet meer nodig.” Stilte aan de andere kant van de lijn. Daarna een verwarde stem, die mij vroeg, wat dat nou voor onzin was. Dat het een schande was dat mensen niet meer veilig over straat konden. Dat die persoonsbeveiliging dus keihard nodig is. Tijd voor mijn inkoppertje: “Het is nu toch definitief duidelijk dat je onafgebroken in het gezelschap verkeert van kickboxers en andere engerds? Niemand met moordneigingen heeft ook maar een schijn van kans. Iedereen die zelfs maar in de buurt durft te komen wordt het ziekenhuis ingewerkt door die meneer Hernandez van je. Kijk, dat scheelt weer een paar beveiligers. Mooi zo.” Ik hoorde een krachtterm, en de verbinding werd verbroken.

De oplettende lezer zal het niet zijn ontgaan, dat deze inleiding sprekend lijkt op die van vorige week. En op die van de week daarvoor. Dat klopt. De PVV maakt dat ik mijn werk als columnist erg efficiënt kan aanpakken. Rustig met copy-paste het jaar uit. ’t Is immers steeds opnieuw bal bij Geerts Hooliganpartij. Nu dus ook weer met die Marcial Hernandez. Die heeft dus bekend dat ‘ie op een Haags terras een ambtenaar een kopstoot plus een knal voor zijn harses heeft uitgedeeld. Hij accepteert de schikking van 500 euri, dus heeft ‘ie het gedaan. Immers, het OM zegt dat ze de zaak bij de rechter zouden winnen omdat het bewijs rond is, maar dat Marcial Hernandez van het gedoe af kan zijn als ‘ie even 500 euro neertelt. Dan kan de advocaat van die klapmongool wel roepen dat hij van mening is dat hij niet schuldig is, maar dat is gelul. Als Hernandez écht wil kunnen volhouden dat ‘ie onschuldig is, moet ‘ie een kerel zijn en de zaak voor laten komen. Als je een boete betaalt, dan ben je schuldig. Ook zonder rechtszaak. Net als iemand die door rood fietst, door oom agent wordt stilgezet en een bekeuring krijgt. Als je betaalt, dan ben je schuldig, anders laat je het voorkomen. Helder zat. Maar niet de bekeuring annex schikking betalen en dan beweren dat het licht op groen stond. Dus het bewijs is geleverd: het stikt binnen de PVV-fractie van de vechtersbazen. Die redden zichzelf doorgaans wel. Dat komt goed uit: de uitgaven van de overheid moeten flink omlaag, vindt Geert. Mooi. Afschaffen, die persoonsbeveiliging. Geert kan prima veilig over straat in het gezelschap van de heren Hernandez, Lucassen en Brinkman. Niks aan de hand. De meeste andere bendeleiders in ons land worden toch ook niet door de politie beschermd? Heerlijk, dat lichten van de doopceel van onze geachte volksvertegenwoordigers.

Meesterzet trouwens van die Ton Elias, doopceeltechnisch. Die vulde op dat RTL-enquêtebriefje eerlijk in, dat hij een keer in alcoholisch benevelde toestand een automobiel had bestuurd. Dus werd hij door RTL even fijntjes genoemd als alcomobilist. Op zich terecht, maar de manier waarop hij revanche nam was wel geinig. Briefje aan RTL. Even gevraagd hoe het eigenlijk zat met het strafblad van de RTL-programmamakers. Briljant. Vervolgens kon RTL niet anders, dan toegeven dat Frits Wester niet alleen een keer een televisiekwis had gewonnen door te spieken, maar dat hij ook een keer betrapt was toen hij met zijn auto van stoeprand naar stoeprand slingerde. En er zijn natuurlijk bij RTL wel meer mensen die nogal wat op hun kerfstok hebben. Zoals die Geert Schaaij, die is veroordeeld wegens gerotzooi met aandelen. Loopt wel in die fraudeshow van Harry Mens de deur plat met zijn glibberige beurspraatjes. Sterker nog, die Harry Mens zélf betaalde een schikking van 100.000 euro aan Justitie wegens zakelijk gerotzooi met een winkel- en appartementencomplex in Amsterdam. En ik zei het al eerder: een schikking betalen is gewoon schuld bekennen. Dus het bedrag aan schikkingen en boetes dat is opgelegd aan RTL-coryfeeën is ongeveer een factor honderd hoger dan wat dat handjevol rotzooiende, vechtende, zuipende en seksueel ontspoorde Kamerleden heeft moeten ophoesten. Met al die drankrijders in politiek en media krijgt de term ‘aangeschoten wild’ wel een heel bijzondere betekenis! Hoe dan ook, er wordt behoorlijk vals gespeeld, zowel in de Kamer als bij RTL.

En vals gezongen ook. Jennifer Ewbank. De rillingen lopen me over de rug als ik dat blonde spook hoor zingen in The Voice Of Holland. Kolere, wat een herrie. Maar de juryleden vinden het allemaal prachtig. Die doen niets anders dan een enorme collectie onterechte veren in haar reet steken. Dat ze zo’n mooie stem heeft. Dat ze zo goed van die kleine liedjes kan zingen. Dat ze er prachtig uitziet. Rot op. Dat corrupte zooitje zit gewoon te azen op klussen bij, of een handje hulp van haar halfbroer John. Als Jennifer Ewbank gilt, rammelen de glazen in mijn lollige rode brilletje.

En denk nu niet dat RTL de enige zender is waar wordt geknoeid. SBS kan er ook wat van. Daar kun je met een prins trouwen. De dames mogen kiezen uit drie adellijke heren. Blijkt er eentje helemaal geen prins te zijn. Gewoon een buitenechtelijk bij mekaar geneukt stuk burgerlul, volgens royalty-deskundige Marc van der Linden. Kreeg ‘ie een woedende brief van de moeder van die nepprins. Werd ‘ie uitgemaakt voor antisemiet. Laat Gretta Duisenberg het maar niet horen. Maar die huwelijkskandidaten zijn dus gewoon genaaid.

Net als de studenten. Die zijn zelfs dubbel genaaid. Bij degenen die deze week met hun OV-studentenkaart in een Connexxion-bus stapten, werd ongemerkt geld van hun saldo afgeschreven. Foutje. In eerste instantie had Connexxion zelfs de brutaliteit om te zeggen dat die studenten dan maar met een formuliertje moesten trachten, hun geld terug te krijgen. Oplichters! Volkomen terecht dat de minister de volgende dag bekendmaakte dat het verplichte gebruik van de OV-chipkaart in Friesland voorlopig op de lange baan wordt geschoven. Mooi zo. Bijna goed. Het beste is, die hele chipkaartellende in vuilcontainers te pleuren en ergens ver op zee in diep water overboord te flikkeren. Weg ermee. En die hedendaagse student wordt dus dubbel genaaid. Want als die langer dan het absolute minimum over zijn studie doet, gaat ‘ie enorm veel extra collegegeld moeten betalen. Heeft het kabinet bedacht. Raar. De VVD’ers Rutte en Zijlstra studeerden zeven jaar, en CDA-kopstuk Maxime Verhagen was geestelijk zo minimaal getalenteerd dat zijn studie maar liefst elf jaar duurde. Maar er is één troost voor de huidige uitgelopen student. Hij mag zijn OV-chipkaart inleveren.