Arnhemse pedoseks

Zoooo grappig! Martin van Meurs uit Arnhem. Die houdt van klein. Daarom is hij ook voorzitter van een kleine gemeenteraadsfractie. Pro Arnhem. Tweemansfractie. Lekker klein. In het partijprogramma van zijn club staat trouwens een tikfout. Er staat: De tweedeling van de stad tussen oude en nieuwe Nederlanders moet worden tegengegaan. Maar vieze Martin bedoelt natuurlijk: De tweedeling van de stad tussen oude en jonge Nederlanders moet worden tegengegaan. Want in de computer van Martin Meurs is een paar kilo ranzige kinderporno gevonden. Heeft Martin van Meurs nog vette pech, dat het stemrecht pas geldt als je 18 bent. Stel je voor dat iedereen mocht stemmen. Ik zie Martin in gedachten al bij de bosjes naast de basisschool een kind toesissen: “Als je op me stemt mag je m’n lul zien.” Frisse politiek in een sneue provinciestad. En dat verkiezingsprogramma van die club wordt me steeds duidelijker. Er staat ook iets over de Sonsbeeksingel: De te slopen school moet gemeentelijk monument worden. Allicht! Een monument met allemaal van die monumentale kindertjes. Lekker kijken naar de geile Arnhemse meisjes en jongetjes, lekker voelen. Goorlap. En nóg een zin uit het programma, die in dit verband opeens een viezige lading krijgt: Zolang de economische crisis duurt en de werkeloosheid hoog is, moet de plaatselijke overheid stimulerende maatregelen nemen. Pro Arnhem slaat aan het stimuleren. Tsja…

Nog meer gore plannetjes van Martin van Meurs: Er moet haast worden gemaakt met de achterblijvende voorzieningen zoals de bouw van het winkelcentrum, de bouw van het MFC (brede school jeugd- en buurtcentrum) en de aanleg van groen en speelvoorzieningen. Ik zie in gedachten het geachte Raadslid Meurs zich al verdacht ophouden in het struikgewas bij het fonkelnieuwe speelplaatsje, met z’n broek op z’n enkels. De schat. En wanneer een passerende agent hem vraagt, wat dat voor raar gewiebel is, verwijst Martin Meurs wederom naar een zin uit zijn partijprogramma: Bewegen is belangrijk voor iedereen. Tuurlijk. O, en ik vond nóg een tikfout in het programma van Arnhems belangrijkste lokale partij. Komt ‘ie: Er moeten meer wijkontmoetingsplaatsen voor jongeren tussen 12 en 18 jaar worden aangelegd. Wijkontmoetingsplaatsen? Kijkontmoetingsplaatsen, zal ‘ie bedoelen. De vuilak.

En dan die portefeuilleverdeling binnen de Pro Arnhem-fractie. Martin van Meurs houdt zich ondermeer bezig met het Arnhemse verkeer. Geslachtsverkeer zul je bedoelen. Martin van Meurs die zich bemoeit met de dagelijkse leiding van al die in zijn ogen lekker geile verkeersbrigadiertjes. Rot op! Martin van Meurs zal het trouwens wel lastig vinden dat de kwetsbaarste verkeersdeelnemer tegenwoordig bij wet extra wordt beschermd. Daarom zit Martin van Meurs nu dus alvast twee weken in de bak. In afwachting van het verder uitpluizen van zijn gedrag in de virtuele computerwereld én in het echte leven. Martin van Meurs. Historicus en directeur van het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo. Leuk, zo’n tegeltje voor op de plee. “Pas een waarlijk goede vrind, blijft met zijn handen van het kind.”