Meer minirokjes!

We maken grappen en grollen, en uiten stevige kritiek op de mensen die afkomstig zijn van de noordwestpunt van Afrika. Alsof we binnen Europa geen mafkezen zat hebben. Want je hoeft heus niet per se een lichtbruine moslim te zijn om als een randdebiel door het bestaan te klooien. Echt niet. Want lichtbruin en katholiek, dat is ook een prima combinatie voor een verwrongen gedachtegoed. Dames en heren, met een brede lach presenteer ik u… De Italiaan!

Want echt, de achterlijkste Europeanen wonen in Italië. Ik moet een beetje op mijn woorden passen, want die aardige vent die steeds de geluidsapparatuur voor het FOK!-columnistencabaret beschikbaar stelt, is van Italiaanse komaf. O ja, nu we het toch over het columnistencabaret hebben:

Het FOK!-columnistencabaret treedt weer op!
Op 14 november in Café de Singel in Zwolle
Tussen 15-17 uur kunt u het werk bewonderen van onder meer
Bakoenin, bazbo, bornfree, Days-Of-Wild, DriekOplopers, Kuifkrullen en Zonnetje40

Zo. Genoeg gespamd. Terug naar Italië. Ze hebben daar een heel rare kijk op mannen, vrouwen en erotiek. Om te beginnen natuurlijk die mannen in die jurken in die enclave in Rome. Die van die kinderseks. En dat half Afrika aan de aids is omdat condooms losbandigheid bevorderen. Maar ook de Italianen die buiten Vaticaanstad wonen, zijn geschift.

Als beginnend columnist verbaasde ik mij al over een lokale verordening van een Italiaanse kustplaats. Daar had het gemeentebestuur beslist, dat uitsluitend mooie vrouwen aan het strand topless mochten zonnen. Stomverbaasd heb ik mij toen afgevraagd, welke plaatselijke politieagent het vrouwenvlees moest keuren. Hoe verzin je het… Ik ben nog steeds razend benieuwd of de vrouwen die in de ogen van de dienstdoende gluursmeris niet door de ballotage kwamen, wel bij dichte tot zeer dichte mist hun bovenstukje uit mochten doen. Hilarische taferelen ontrollen zich voor mijn geestesoog. Want een beledigde vrouw is een furie! Heel wat zandsmerissen die met krassen en striemen op hun rug het strijdtoneel verlaten. Want lange nagels en handtasjes zijn meer dan uitstekende wapens voor De Getergde Vrouw…

Nu, een flink aantal jaren later, is het de Italiaanse overheid opnieuw gelukt, de Italiaanse vrouw flink het bloed onder de nagels vandaan te halen. De burgemeester van een Italiaans dorp waarvan u de naam niet hoeft te onthouden, heeft verordonneerd dat vrouwen op de openbare weg geen korte rokjes meer mogen dragen. Dat aanstaande verbod komt voort uit de bevoegdheden die president Berlusconi aan de burgemeesters heeft gegeven. Want Berlusconi vindt dat het afgelopen moet zijn met de losbandigheid van de Italiaan. Wel raar. De Italiaanse televisie (voor het grootste deel in handen van diezelfde Berlusconi) staat erom bekend dat te pletter geblondeerde mevrouwen zo ongeveer in hun blote kont door het beeld paraderen, dus om nu een korte-rokjesverbod in een dom boerendorp in te voeren… Om je dood te lachen.

En er mogen nog meer dingen niet. In het weekend je grasmaaier aanzetten. En voetballen in plantsoentjes en op grasveldjes. Raar. Want Italië is toch een van de belangrijkste voetbalnaties? Sterker nog, goede voetballers behoren een Italiaanse voornaam te hebben. Zoals Giovanni. Sinds die niet meer bij Feyenoord speelt, gaat het in ijltempo bergaf met de club. Zondag met 10 tegen 0 verloren van PSV. De voetbalwedstrijden van Feyenoord worden vanaf heden niet meer uitgezonden in de reguliere sportprogramma’s, maar in de zendtijd van Socutera. En binnenkort wordt het hele team uitgenodigd voor de Paralympics. Dus nee, zonder Italiaanse invloed zijn we nergens, qua voetbal. Maar desondanks dus wordt aanstormend Italiaans voetbaltalent door Berlusconi en de zijnen hun bakermat (het pleintje, het grasveldje) ontnomen. Je moet wel echt helemaal absoluut totaal geschift zijn, als je Italië zijn belangrijkste handelsmerk dwarsboomt. Maar de politieke elite doet het aanstormende talent doodleuk de das om.

Wát een raar volk, die Italianen. Ze doen overal tomaten door, dragen buitengewoon lelijk gesneden maatkostuums, storten bergen vuilnis onderaan de Vesuvius, en neuzelen iets over een dam die moet worden opgeworpen tegen de bandeloosheid. Leg het mij maar uit. Tijd voor actie! Mij maakt het niet uit, ik ben niet een of andere morsige gluurder en ik kom nooit in Italië, maar ik hoop dat alle Italiaanse vrouwen, groot en klein, dik en dun, zich demonstratief in hun minirokken hijsen. Om Berlusconi te jennen, met z’n flauwekul. Lijkt me leuk. Je schijnt bevriende staatshoofden niet te mogen beledigen. Maar neofascist Berlusconi en ik zijn niet bevriend. Voor geen goud, wat mij betreft. Dus mag ik alles zeggen. Berlusconi bepleit kuise kleding, tegen de bandeloosheid in zijn land. Wel raar dat het gebod op kuise kleding afkomstig is van een notoire vreemdgaander die ondanks zijn huwelijkse staat steeds opnieuw wordt aangetroffen in een bed vol hoeren…