Grote Marokkaanse tyfusbek: 33% extra

ArchEnemy toch! Een beetje ziek worden… Pal voor de verkiezingen… Zo zie je maar weer, ArchEnemy, hoe slecht het is om een varkenslapje te bakken in een half pakje roomboter en vier liter koffie per dag te drinken. Ik schrok, toen ik hoorde hoe je had liggen creperen van de pijn in het ziekenhuis. Maar als ze een dezer dagen die galblaas van je eruit snijden, vraag dan of ze hem even bewaren. Want bij de voedselbank zijn ze dol op orgaanvlees. En het wordt druk, daar bij de voedselbank! Heel druk. Dat wil Mark Rutte.

Zijn VVD wil 11 miljard bezuinigen op Sociale Zaken. Ik vind dat een beestachtige verschraling zolang we in een land leven waar de beroepsbevolking een paar honderdduizend man groter is dan het aantal banen. Maar ja, voor fatsoen moet je niet bij de VVD zijn. Ik heb me enorm geërgerd aan de krokodillentranen van Mark Rutte, nadat Netwerk had uitgerekend, wat die bezuinigingen zouden betekenen voor bijvoorbeeld een bijstandsmoeder en een gezin met een verstandelijk gehandicapt kind. Men ging er fors op achteruit. Vele honderden euro’s. Rutte briest na afloop van de uitzending dat het cijferwerk niet klopte. Maar hij moet gewoon zijn harses houden: hij mocht voorafgaand aan de uitzending de berekeningen inzien, maar daar had hij geen behoefte aan. Moet je achteraf ook niet zeiken. Nu is het inderdaad lastig om precies uit te rekenen wat een maatregel voor een individueel geval precies inhoudt. Je kan er heus wel een paar tientjes naast zitten. Maar het gaat om het effect dat zulke bezuinigingen hebben. Dus om nou te roepen dat de uitzending van Netwerk schandalig was en tendentieus, dat is natuurlijk een gotspe. Niet de EO, maar de VVD wil 11 miljard op de sociale voorzieningen korten. En of de EO er nou rekentechnisch wat naast zit, dat maakt niet uit. 11 miljard minder heeft gewoon enorme gevolgen voor de pechvogels in onze samenleving. Punt uit. Maar eerlijkheid zit nu eenmaal niet in de genen van De Nederlandse Lijsttrekker. Ik heb lang begrip gehad voor mensen die VVD stemmen, maar dat is nu even weg. De zwaksten in de samenleving verder uitkleden en ondertussen zeggen dat je dat niet doet…

Dan VVD´er Teeven. Die maakte vorig najaar nog op hoge toon bezwaar tegen het afluisteren van de telefoons van Telegraaf-journalisten. Maar nu wil hij dat het internetverkeer in ons land op grote schaal wordt afgetapt. Zodat corrupte smerissen en blunderende medewerkers van het Openbaar Ministerie prima inzage hebben in de websites welke jij bezoekt, ArchEnemy. Fred Teeven als een kruising tussen Big Brother en de Stasi. Fred van de Internetgestapo. Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Die vrijheid hebben ze dus in de wilgen gehangen. Want het gaat de overheid geen moer aan, of ik nou kijk naar OV9292, de treintjeshoek van het fokforum, Indymedia, de modelbouwafdeling van Conrad.nl of Stormfront. Dat zijn mijn privé-zaken! Zolang ik niet concreet van een stevig misdrijf word verdacht, blijft iedereen met zijn poten van mijn internetgegevens af. Een partij met het kernbegrip Vrijheid in zijn naam hoort zich verre van dat soort gegluur in het privé-leven van burgers te houden.

Maar de VVD houdt zich zelfs niet verre van de inperking van het recht op privacy en daarmee dus van burgerrechten in het algemeen. Nee, de VVD zet het zelfs op een flirten met die andere vrijheidspartij. Dat zooitje ongeregeld van Geert Wilders. Ik vind alles best, maar geregeerd worden door een coalitie van VVD, CDA en PVV vind ik zo’n gruwelijk scenario, dat ik daar bijna van wakker lig. De zakkenvullerspartij, de bedriegpartij en de tokkiepartij samen aan het roer. Schei toch uit. Maar ik voorspel dat de PVV één dag na de verkiezingen uiteenflikkert in een groep-Wilders (“Democratie met Sint-Juttemis”), een groep-Brinkman (“Democratie op straat”), een groep-Agema (“Wat is dat, democratie?”) en een groep-De Roon (“Democratie door uitsluiting”). Maar op de VVD stemmen we dus liever niet. Geen fatsoen, geen solidariteit, geen gezond verstand. En een lijsttrekker die deze week duidelijk heeft laten zien dat hij volkomen onvoldoende stressbestendig is. Na terechte kritiek “Je kent je eigen verkiezingsprogramma niet” schuimbekkend weglopen bij ‘Wat kiest Nederland’… Loser!

Nou moet ik toegeven dat je natuurlijk ook niet beter af bent met die rare Femke Halsema. Die loopt nu gewoon mee met de massa. Want het is erg in de mode om in de aanloop naar de verkiezingen heel stoer voor hogere straffen te gaan pleiten. Maar Halsema stelt dan wel heel rare prioriteiten. Hogere straffen voor kinderverkrachters? Voor links-extremistische brandbommenleggers? Niets van dat al. Nee, Halsema wil hogere straffen als je iemand aanpakt omdat ‘ie homo of allochtoon is. Dus als ik op straat word bedreigd, en ik roep terug “Flikker een eind op!” dan heb ik volgens Femke recht op extra straf? Als Mo in Slotervaart principieel alleen Nederlanders berooft en uitsluitend blonde vrouwen voor hoer uitmaakt, dan is er volgens Halsema niets aan de hand en moeten we gewoon niet op alle slakken zout leggen en er samen het beste van proberen te maken, maar als de broer van die blonde vrouw vervolgens Mo op zijn grote Marokkaanse tyfusbek timmert, dan heet dat discriminatie op etniciteit, en krijgt broerlief drieëndertig procent extra straf. Wat is er nou pijnlijker, ArchEnemy? Jouw galblaas of Femkes wereldvreemde maatschappijvisie? Zowel de doorgeslagen politieke correctheid als de doorgeslagen politieke incorrectheid zijn de dood in de pot voor een rechtvaardige en beschaafde samenleving.

Natuurlijk. Er moet worden bezuinigd, want anders storten we in de financiële afgrond. Maar laten we de buikriem dan eens aanhalen waar dat redelijk is. De hypotheekrenteaftrek, die voor het overgrote deel terechtkomt bij mensen die dat fiscale voordeel het minste nodig hebben omdat ze toch al bulken van de poen. Raar dat de VVD juist de huren met 50% wil verhogen: stelen van de armen dus. Of laten we even stoppen met die rare straaljager. De JSF. Belachelijk duur speeltje van een vliegtuigfabriek en een stel luchtmachtgeneraals. Een tienduizend kilometerbeurt voor die goeie ouwe F16 lijkt me een beter plan. Tikkie minder ontwikkelingshulp, zodat er wat minder voedsel en technische hulpmiddelen in handen vallen van criminelen en corrupte regimes. Minder poen voor rare lobby- en actieclubs, die dat geld vervolgens misbruiken om met veel te duur betaald personeel de overheid dwars te zitten. Ik wil een beter Nederland. Met royale sociale voorzieningen, maar niet voor degene die ze misbruikt. Ik wil veel vrijheid, maar niet voor degene die deze misbruikt. Een sociaal land waarin iedereen vrij kan leven in behoorlijke welstand, maar waarin de mensen die anderen het leven zuur maken, hard worden aangepakt. Zoals in Amsterdam, waar het gewoon veiliger is geworden, ondanks wat er over die voormalige burgemeester allemaal wordt gezegd.