Beatrix en de tietjes van Kim Feenstra

Even opgebeld: “Goedendag, mag ik de afdeling personeelszaken van u? Fijn, dankuwel.” Want de troonrede bracht mij op een idee. “Ja, Oplopers hier. Wilt u als de wiedeweerga beginnen met het overmaken van mijn salaris? Wat zegt u? Ik werk niet bij uw bedrijf? Nee, dat klopt. Maar in de toekomst wel.” Aan de andere kant van de telefoon viel een lange stilte. Ik heb het die personeelschef maar even uitgelegd. “Ja, dat zag ik in de miljoenennota. Die dikke prins die met die moordenaarsdochter is getrouwd, die krijgt nu ook al een paar ton salaris, terwijl hij niets doet. Hij is nog lang niet begonnen met zijn baan als koning.” Dat is dus blijkbaar de nieuwe mode: nog niet aan de slag, maar wel alvast een paar jaar salaris… Met dank aan de firma Balkenende-4.

Ik vind het sowieso nogal een potsierlijk gedoe. Prinsjesdag. Een hoofdrol voor ons Koningshuis. Armoedig zooitje trouwens. Trix zag er dit keer wel heel bespottelijk uit. Die jurk! De stof waar die van was gemaakt lijkt sprekend op de overgordijnen in het huis van mijn geschifte broer in Drachten. Spotgoedkope kitschtroep. En geld voor een fatsoenlijke auto is er óók al niet. Ze komt nog steeds naar haar werk met een paard en wagen uit het jaar nul! Het is maar goed dat het kabinet de topinkomens gaat aanpakken: daarom krijgt zij er 3 procent bij. Maar ik vind haar wel een tof wijf, stiekem. Want ze heeft een heel aardige brief geschreven aan de homobeweging, en daarmee de Gereformeerde Bond tegen zich in het harnas gejaagd. Trix had de homo’s in Bergen op Zoom een inspirerende en vrolijke Roze Zaterdag toegewenst. En uit die brief was vanaf de kansel geciteerd. Ik ben benieuwd wanneer die ene zoon van Trix nou eindelijk eens uit de kast komt!

En wat dacht u van zo’n andere Oranjetelg? Die prinses Annette? Die reed veel te hard over een landweg, maar ze krijgt nauwelijks straf. Want de rechter houdt er rekening mee dat ze niet met het openbaar vervoer kan reizen. Goh, betaalt dat dan zo slecht, prinses? Heeft ze dan écht geen geld voor een strippenkaart? Ze blijkt trouwens zwanger te zijn. Waarschijnlijk om de extra kinderbijslag op te strijken, want daar zal ons kabinet niet op bezuinigen…

Trix heeft deze week zelfs een lullig aquarelletje dat ze als kind had gemaakt laten veilen, zo erg zit de familie aan de grond. Want ondanks hun warme contacten met moordenaars en het drugs- en afpersingmilieu steken ze erg armoedig af tegen de andere vorstenhuizen in Europa. Ja, ze kunnen best wat geld gebruiken, die Oranjes.

Weet u, wie ook wel wat geld kon gebruiken? Kim Feenstra. U weet wel, dat meisje dat erelid is van de Internationale Mijnwerkersbond wegens haar steenkolenengels. Dat graatmagere kind dat een modellenwedstrijd op televisie won. Maar die eerst wat bijkluste als hoer omdat haar moeder de opvoeding niet zo goed aan kon. En omdat mama’s nieuwe vriend niet zo aardig was. En omdat de huur van haar appartementje zo tegenviel. Nou en? Wat dacht je dat de huur van een heel paleis kost? Dat loopt ook aardig in de papieren. Je kan van Trix zeggen wat je wil, maar ze is nooit aangetroffen op een parkeerplaats om de klanten tegen een zacht prijsje een potje te pijpen, hoor!

Aggut, die Kim toch. Hoe ik aan al die kennis over Kimmetje kom? Ze gaf eindelijk opening van zaken in een interview in het kwaliteitsblad Avantgarde. Jammer dat in dat interview niet werd ingegaan op dat lullige diefstalletje, waarbij ze ervandoor ging met de pinpas van een klant. Nee, het ging over het zelfbeeld van Kim. En dat we respect moeten hebben voor prostituees. Ja Kim, ik heb wél respect voor een hoer, maar niet voor een ordinaire dievegge. Verder had ze wat te mekkeren over dat ze eigenlijk vindt dat haar tieten te klein zijn. Kom op, Kim, wat is nou erger? Misvormde tieten of een misvormd karakter? Maar ik viel pas écht bulderend van de lach van mijn stoel toen ik las dat Kim later actrice wil worden. Ja, u leest het goed: actrice. Schei toch uit. Kim Feenstra bekijken als actrice? Dat lijkt me netzoiets als de Playboy kopen voor de goede artikelen…