Neukende reli's en de hoer die Mabel heet...


“Goedemiddag, hebt u voor mij een Penthouse zonder kut? En een woordenboek zonder vloeken? U verkoopt tegenwoordig toch ook de Quest zonder voodoo-poppetje? U bent toch zo’n schijnheilige pleurisgristen die zelfs diefstal niet schroomt? Val dood klootzak, met die teringsupermarkt van je.” Opgelucht en met een stralend humeur verliet ik de C1000 aan de Flevostraat op Urk. Kent u de Quest? Dat is de moderne variant van de Kijk. Een zeer lezenswaardig populair wetenschappelijk blad. In de nieuwste editie zat een voodoo-poppetje, dat bij een artikel hoorde. Maar niet in de C1000 op Urk. Daar hebben ze dat poppetje verwijderd. Want sommige klanten nemen aanstoot aan dat poppetje. Weet u waarom? Urk wordt grotendeels bevolkt door streng Gristelijke mensen, en die mogen geen voodoo. Zonet realiseerde ik mij dat ik nóg een appeltje met de C1000 te schillen heb. Want de C1000 haalt toch alles weg waar klanten aanstoot aan nemen? Waarom worden mijn gevoelens dan genegeerd? Even de telefoon gepakt voor een interlokaal gesprek. Met Urk. “Dag. Oplopers hier. U bent toch die supermarkt die poppetjes uit de Quest steelt omdat klanten daar aanstoot aan nemen? Klopt het dat u ook macaroni verkoopt? Van die armeluispasta? Ik vind die troep totaal niet te vreten en ik neem daar dus ernstig aanstoot aan. Uit de schappen die troep of ik steek je zaak in de fik, lamlul!”

Sodemieter toch op. Gristelijke ouderlingen mogen kinderen verkrachten, dat noemen ze predestinatie. Gristelijke vissers mogen een kilo coke per week snuiven, dat noemen ze ontspanning. Maar Gristelijke mensen mogen geen poppetje bij de Quest. Gristelijke mensen zijn totaal gestoord. Hoe die mensen zo gehandicapt zijn geraakt? Haast iedereen op Urk is getrouwd met zijn achternicht. Urk is het levende bewijs dat inteelt erg nare gevolgen kan hebben. En ze zijn er gek op censuur.

Tsja, inteelt betekent een grote kans op mismaakte kindertjes. Dat overkwam ook een Gristelijk echtpaar uit het Noorden des lands. En laat ik even duidelijk zijn. Ik heb weliswaar een heel grote bek, maar voor het jongetje vind ik het heel verschrikkelijk dat hij zo gehandicapt is. Maar zijn ouders nagel ik graag even aan de schandpaal. Die zijn verhuisd naar Stadskanaal. De school die exact in hun verwrongen Gristelijke waanbeelden past staat een dikke 120 kilometer verderop. In Zwolle. En gehandicapte kindertjes mogen op kosten van u en mij met een taxi naar school. Ja, prima. Maar wat mij betreft geen 120 kilometer heen en 120 kilometer terug. Dat kost 30.000 euro per jaar. Een goede wet, “kinderen met een handicap worden van overheidswege naar school vervoerd”, wordt op die manier gewoon verneukt.

Vindt u het heel raar als ik zeg dat ik liever wil dat mijn belastingcentjes worden besteed aan verpleegsters, onderwijzers en andere goede doelen? Vindt u het heel raar als ik zeg dat ik niet wil dat mijn belastingcentjes worden verspild aan sponsoring van een stel Godsdienstwaanzinnigen? Als dat kind persé op de juiste Nederzweeds Vrijgemaakte Artikel 23-school moet, dan betaalt dat echtpaar de extra kosten maar lekker zelf. Of ze gaan af en toe in de kerk rond met het collectezakje. Hoewel, of je met een paar dubbeltjes en oude knopen nou wat opschiet? Een kapitaal uitgeven om te voorkomen dat je kind hoort dat de evolutie wél bestaat, en dat kruisridders niets anders waren dan rondreizende verkrachters en plunderaars, een soort Moslim-fanatici avant la lettre? Die familie in Stadskanaal is gek op censuur.

Weet u, wie ook stapeldol is op censuur? Mabel! U weet wel, die slettebak die met die moordenaar op dat jacht neukte. Eerder liep ik te hoop tegen reli-censuur op Wikipedia. Maar er bestaat ook Oranje-censuur. Deze week werd bekend dat er was gerotzooid met de Wiki-pagina’s over ons koningshuis. En weet u door wie? Door Het Koninklijk Huis Zelve. Want met een computer op het woonpaleis van Trix is de informatie over het maffia-verleden van Mabel weggemoffeld. De zaak is door de Rijks Voorliegings Dienst tot op de bodem uitgezocht. U raadt het nooit: Mabel zélf verneukte de Koninklijke Waardigheid door de belastende informatie op Wikipedia weg te poetsen. Een hoerenstreek. Zo zie je maar weer: eens een hoer, altijd een hoer.

Ik zie hem al helemaal voor me, die advertentie in de Penthouse. "Prinses te huur: pijpen 20 euro, neuken 'met' 50, en 'zonder' 75 euro"... Alleen jammer dat die annonce in Urk dan weer uit dat rukblaadje wordt geknipt...

Wat is nou erger? Voodoo-poppetjes uit een tijdschrift halen, de gemeenschap een belachelijk bedrag laten betalen voor het Godsdienstwaanzinnige schoolvervoer van je kind, of hoogstpersoonlijk de informatie op internet over je maffia-verleden manipuleren? Ik weet het niet. Volgens mij draait het uit op een gedeelde eerste plaats.
Gelukkig heb ik het telefoonnummer van God: 06-00000001. Ik heb Hem even gebeld. Of Hij even een paar bliksemschichten wilde sturen. Naar Urk, Stadskanaal en een aantal paleizen…